Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 450 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Götgatan 1, Haga, Karlstad
Typ
Bostadsrätt
KVM
30.8 kvm
Avgift
1 783 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerad etta i toppskick!

I de centrala delarna av Haga på en lugn och lummig gata finner ni denna välplanerade, moderna och kvadratsmarta etta i toppskick. Man välkomnas av en hall med plats för klädavhängning och ett slitstarkt klinkergolv, vidare in i bostaden finner man ett modernt och stilrent kök med rikligt med utrustning, gott om plats för både soffa och säng med tillhörande möblemang, bostadens duschrum består av kaklade väggar, klinkergolv med golvvärme.
Stort plus är de fina och generösa gemensamhetsutrymmena föreningen har såsom relaxavdelning med bastu och träningsredskap. Finns även en gästlägenhet i föreningen som går att hyra.

I Haga som ligger med bara några minuters gångavstånd från Karlstad Centrum och Klarälven finns all tänkbar service; affärer, restauranger, frisörer etc. Inom gångavstånd finns Gubbholmen med vacker natur, promenadstråk och utomhusgym. Flertalet busslinjer finns bara ett stenkast bort.

Varmt välkommen hem!

Rumsbeskrivning

Hall
Välkomnande hall med slitstarkt och praktiskt klinker golv, plats för avhägning av ytterkläder samt förvaring via garderob. Väggarna är målade i vitt och i taket sitter det spotlights.

Kök
Modernt och stilrent kök med ljusa snickerier, bänkskiva i sten och kakel över arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av spishäll, fläkt, ugn, mikro, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Väggarna är vitt målade och på golvet ligger ekparkett och i taket sitter det spotlights.

Vardagsrum
Rymligt rum med plats för soffa och tillhörande möblemang, man får undan sängen praktiskt med den smarta planlösningen. Bra med förvaring via garderober och hela bostaden får ett härligt och naturligt ljus via flertalet fönster. Samma parkett här som i köksdelen och väggarna är även här vitmålade.

Duschrum
Ljust kaklade väggar och ett mörkare klinkergolv med golvvärme som bryter fint mot de ljusa väggarna. Här inne finner ni duschhörna med vikbara duschdörrrar i glas, wc, handfat i kommod samt spegelskåp.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Hattmakaren Energideklaration Årsredovisning 2021

Allmän information

Pris

1 450 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

1

Boarea (BOA)

30.8 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Götgatan 1

Ort

Karlstad

Kommun

Karlstad

Lägenhetsnummer BRF

4251

Våningsplan

1 av 7

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Hattmakaren

Organisationsnummer

769627-6448

Allmän information

HSB Brf Hattmakaren är belägen i området Haga som är ett centralt men ändå en fin omgivning där Klarälven rinner förbi en kort bit från fastigheten. Inflyttning i fastigheten skedde i februari 2017.

Föreningen har 65 lägenheter med mellan 1-5 rok. I föreningen finns garage och flera trevliga gemensamhetsutrymmen. En stor tillgång är även den trevliga innergården med grillplats och sittgrupp samt odlingar och boulebana.
Föreningen har ett digitaliserat bokningssystem för deras gemensamma utrymmen och de bokas via digitala anslagstavlor i entréplan alternativt via dator/mobil app.

Fastigheten är klassad som Miljöbyggnad Silver enligt SGBC (möjliggör grönt bolån
med extra rabatt) samt att solceller är installerat under 2021 om ca 230 kvm.

Föreningen förvaltas av HSB Värmland som kräver att varje ägare måste bli medlem hos
dom för att kunna godkännas som ny medlem i föreningen. En depositionsavgift om
500:- erlägges när man tecknar medlemskap som man får tillbaka när man flyttar.

KONTAKT
Rolf Nordensson

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Fast lina via Bredbandsbolaget. I avgiften ingår bredband 100 mb/s, IP-telefoni samt ca 15 digitala tv-kanaler.
Fast kostnad: 213 kr/mån.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme och FTX-ventilation

Övriga utrymmen i föreningen

Tvättstugan
Bokningsbar 4 timmar/pass mellan 06.00-22.00 alla dagar i veckan. Endast en tid går att boka åt gången. Bokas via trapphustavlor.

Föreningslokal
Bokbar 4 timmar/pass fredag - söndag mellan kl.14-22. Övrig tid öppen för alla. Avgift: 200:-/bokning.

Här finns bastu, dusch, fullt utrustat kök och allrum med stor balkong belägen på översta våningen på Hagagatan 9. Här finns matplats för ca 20 personer som passar utmärkt för olika tillställningar.
I anslutning till föreningslokalen finns ett motionsrum med crosstrainer.

Gästlägenhet
Gästlägenheten ligger i entréplanet och är utrustad med 2 sängar, toalett och dusch. Även spis och micro finns om man vill laga enklare måltider. Avgift: 250:-/natt.

Hobbyrum
Öppen alla dagar i veckan mellan 06.00-22.00. Ingen avgift. Garageplatser finns i både gatuplan (plats 1-19) samt källarplan (plats 20-53).

Antal lägenheter

65

Byggnader

Byggår

2017

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

1 783 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning

Beskrivning månadsavgift

Till månadsavgiften tillkommer 213:-/ månad för bredband och tv.

Andelstal insats

0,66059%

Överlåtelseavgift

1207,5 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

150 SEK/månad

Försäkringskostnad

100 SEK/månad

Vatten

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

400 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Garageplatser finns att hyra för 800 kr/mån. Separat kö.
MC-platser finns också att hyra för 250 kr/mån. Separat kö.
Är du intresserad av en laddplats för elbil? Kontakta då Lars Nordgren, HSB, för att få en offert.
E-post: lars.nordgren@hsb.se

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

82 kWh/m²

Energiklass

C

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta