Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Ullaredsgränd 24, Älvsjö
Typ
Bostadsrätt
KVM
104 kvm
Avgift
5 905 SEK / mån
Rum
5 rum

Femma om 104 kvm - Stor inglasad balkong - Badrum och WC- Högst upp - Hiss

Välkommen till Ullaredsgränd 24!

Femrummare längst upp i huset med fritt läge. Rymligt kök med goda arbetsytor. Milslång utsikt över Årstafältet som bara måste upplevas. Vardagsrummet har vackert originalgolv i ekparkett. Via vardagsrummet når vi stor inglasad balkong i härligt söderläge. Fyra bra sovrum som också kan användas som kontor, hobby, barnrum eller efter behov. Stambytt helkaklat badrum med badkar och egen tvättmaskin samt torktumlare. Fönster som ger ett fint ljusinsläpp och vädringsmöjlighet. Mindre badrum med dusch och toalett. Ljust målade väggar med genomgående fina ytskikt och gott om förvaringsmöjligheter med flertalet garderober.

Centralt och populärt område med närhet till tvärbana, Årsta torg, bra kommunikationer, skolor, dagis och Årstafältet.
Det finns 12 st hyresrätter kvar i föreningen vilket är dolda tillgångar. Ingen planerad avgiftshöjning för 2022 eller 2023 som det ser ut nu enligt ordförande i styrelsen 2022-04-11.

Med gångavstånd från bostaden finns bussar som bl.a. tar dig till pendeltågsstationen Årstaberg som är en knytpunkt för byte mellan buss, tvärbana och pendeltåg. Du kan därifrån bl.a. ta dig med pendeltåg in till Stockholmscentral på ca 10 min.

Genom att ta Buss 168 som går direkt till Gullmarsplan, (där även tvärbana och tunnelbanan finns att byta till) har du andra möjligheter till god kommunikation. Via tunnelbanan når du underbara Södermalm på bara några minuter samt Stockholms innerstad på ca 10 min. Vid Gullmarsplan finner du även apotek, livsmedelsbutiker och annan service.

Med närhet till bl.a. fina grönområden, Östberga centrum där Coop ligger som dessutom har ett postombud, restauranger, tandläkare samt förskolor. För den motionsintresserade så finns Östberga ute gym i närområdet.

Ta chansen redan idag! Boka visning av denna drömbostad!

Rumsbeskrivning

Hall
Välkomnade hall med vitmålade väggar. Gott om förvaringsmöjligheter.

Badrum
Stambytt badrum med svart klinkergolv samt vita och gråa kaklade väggar. Badkar, tvättmaskin och torktumlare. Spegelskåp över handfat. Fönster som ger ljusinsläpp samt vädringsmöjligheter.

WC
Stambytt WC som det även finns dusch i. Spegelskåp över handfat.

Vardagsrum
Fantastiskt originalgolv och vitmålade väggar. Stora fönster som ger ett härligt ljusinsläpp i söderläge. Här finns plats för stor soffgrupp och annat vardagsmöblemang. Här når vi ut till balkongen.

Balkong
Extra stor balkong som är inglasad. Ligger i söderläge och har en fantastisk utsikt. Plats för balkongmöbler.

Kök
Praktiskt kök som erbjuder goda arbetsytor. Parkettgolv och gråmålade väggar. Plats för matgrupp. Maskinell utrustning som kyl, frys, ugn, spis och diskmaskin finns. Här har vi den fantastiska utsikten som måste upplevas.

Sovrum 1
Stort fönster. Målade väggar. Plats för säng och annat sovrumsmöblemang

Sovrum 2
Inbyggda garderober. Plats för säng och diverse möblemang.

Sovrum 3
Detta är det största sovrummet. Fönster mot söderläge. Inbyggda garderober. Plats för dubbelsäng och annat möblemang.

Sovrum 4
Perfekt barnrum alternativt kontor om så önskas. Bra ljusinsläpp och plats för sovrumsmöblemang alternativt kontor.

Dokument (pdf)

Planlösningar Årsredovisning 2019 Fast lös egendom Undersökningsplikt Årsredovisning 2020 Stadgar

Länkar

Film

Allmän information

Pris

Utgångspris

Antal rum

5 varav 4 Sovrum

Boarea (BOA)

104 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Ullaredsgränd 24

Ort

Älvsjö

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

427

Våningsplan

3 av 3

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Svärdssidan Östberga

Organisationsnummer

769611-6990

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Svärdssidan ligger i Östberga i södra Stockholm och har 96 hushåll. Föreningen består av fyra hus på Ullaredsgränd 4 -32 och Harplingegränd 12 -36. Den bildades 2004 och ombildades till bostadsrätter 2008.
Husen är byggda 1968 och genomgick stambyte och renovering av trapphus, hiss och källare 2008 -2009. Föreningen ligger precis vid Östberga torg, nära affär och bussar.
I föreningen finns en tvättstuga i varje hus som bokas genom APTUS-systemet invid tvättstugan. Max 8 tvättbokningar/hushåll/månad. I källaren på Ullaredsgränd 8 står en grovtvättstuga klar. Föreningen har även en föreningslokal med bastu som kan rymma upp till 30 sittande gäster på Harplingegränd 16. Lokalen hyrs ut för fester, möten, barnkalas, bastubad, övernattning per natt eller veckovis för upp till 7 personer. Läs mer på: www.hemsidan.com/svardssidanostberga

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

TV: 2008 drogs fiber in i alla hus, vilket innebär att det i alla lägenheter finns möjlighet till billigt och snabbt bredband, tv och IP-telefoni. Även Com Hem finns i husen.
Internet: Open Universe är den som tillhandahåller nätet och via dem kan man se vilka bolag som är möjliga att teckna i vårt nät. Du som köpare står för kostnaden.

Utförda renoveringar

RENOVERINGAR ALLMÄNT
2008 Stambyte av kök och badrum
2013 Nya sopstationer
2015 Byte av stammar i avloppsrör i källargångar.
2016 Byte av dörrar och treglasfönster med dreh-kip funktion
2018 Balkongerna fördjupas 50cm och samt inglasning från Windoor. Fasadrenovering.
2019 Renoverat tre st hyresrätter.

Kommande renoveringar

Inga kommande renoveringar planerade. - Ordförande i styrelsen 2022-04-12

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 96
Antal lokaler: 1
Antal hyresrätter: 12

Antal lägenheter

96

Byggnader

Byggår

1968

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

5 905 SEK/månad. I avgiften ingår Värme och vatten

Beskrivning månadsavgift

5

Avgiftsförändringar

Ingen planerad avgiftshöjning för 2022 eller 2023 som det ser ut nu. - Enligt styrelsen 2022-04-11

Andelstal insats

1,4811%

Andelstal kommentar

1,43031% i
föreningen

Överlåtelseavgift

1229 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

500 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

700 SEK/månad

Försäkringskostnad

290 SEK/månad

Summa driftkostnad

990 SEK/månad

Antal personer i hushållet

4

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Parkeringsplatserna hyrs i första hand ut till boende i föreningen (Ullaredsgränd 4 - 32 och Harplingegränd 12 - 38). I dagsläget har föreningen 36 parkeringsplatser. Man får ha en parkeringsplats per hushåll.
22 medlemmar i kön 2022-04-11

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration ej utförd

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy