Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Kryddgårdsgränd 14, Kryddgårdsgränd, Tyresö
Typ
Bostadsrätt
KVM
97 kvm
Avgift
6 004 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerad och fin 4:a med stor uteplats i lugnt och naturnära läge!

- Välplanerad 4 rok med stor uteplats
- Välskött förening
- Familjärt och omtyckt område
- Radhuskänsla

Välkommen till en riktig familjedröm i natursköna Brf. Kryddgården. Denna hemtrevliga 3:a har badrum med tvättdel och fint kök i vinkel med vackert burspråk. Bostaden har tre generösa sovrum, varav ett med walk-in-closet och vardagsrum med utgång till uteplats. Det stora förrådet inne i lägenheten nyttjas idag som ytterliggare ett sovrum. Från vardagsrummet nås den fina uteplatsen med härligt trädäck och vy över innergården. Uteplatsen är stor nog för både matgrupp och loungemöbler, perfekt för familjemiddagen och trevliga sommarkvällar i gästers sällskap. Uteplatsen har härlig sol under hela dagen och kvällen tack vare det strålande sydläget.

Här bor du i ett naturskönt och djurrikt område med fina skogspartier som gästas av rådjur och kaniner. Plocka svartvinbär och röda vinbär intill huset eller trattkantareller och blåbär i det mysiga skogspartiet på baksidan. Du har även närhet till sjöar så som Barnsjön och skog för långa, trevliga promenader. På föreningens fina gemensamma utrymmen finns såväl äppelträd som körsbärsträd. Det finns även trevlig nyrenoverad lekplats och fina grillplatser. Direktbuss till Centralen och Gullmarsplan och mataffär finns ca 3-5 min promenad bort. Från samma hållplats går även bussar mot Nacka, Haninge och inom Tyresö.

Vill du bo i en välskött förening med stabil ekonomi, härliga lummiga gårdar med mycket lek och spring för barnen alldeles intill naturen och goda kommunikationer?

VÄLKOMMEN HEM

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Max antal sovrum

3

Boarea (BOA)

97 kvm

Areauppgift enligt

Enligt bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Kryddgårdsgränd 14

Ort

Tyresö

Kommun

Tyresö

Våningsplan

1

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB brf Kryddgården nr 679 i Tyresö

Organisationsnummer

716421-5993

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Föreningen består av femton tvåplanshus som innehåller 60 bostadsrätter och byggdes 1992. Föreningen bildades dock formellt i februari 1991.
Lägenhetsfördelning är enligt följande:
8st 1,5 rum, 18st 2 rum, 16st 3 rum, 18st 4 rum

Uppvärmning sker genom vattenburen värme via bergvärmeanläggning.

Fastighetsförsäkring inklusive bostadsrättstillägg är tecknat hos Protector vilket innebär att medlem inte behöver teckna eget bostadsrättstillägg till sin hemförsäkring.

I månadsavgiften ingår vatten, värme och Comhem:s analoga basutbud. Avgiftsnivån sänktes 2015 med 7 % från att ha varit oförändrad sedan 2011. 2017 sänktes avgiftsnivån med ytterligare 10 %.

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE FÖRÄNDRINGAR
Enligt föreningen debiteras bostadsrättsinnehavaren 1 % av prisbasbeloppet för varje pantmeddelande. Enligt föreningen debiteras säljaren 2,5 % av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift.

Ekonomisk förvalatare av föreningen är HSB.

GÅRDSPLATS
Föreningen har flera stycken iordningställda grillplatser inom området samt en stor och upprustad lekplats med gungor, klätterställning och diverse saker åt barnen. Sedan finns även 2 mindre lekplatser inom området.

ÖVRIGT
Det finns 75 parkeringsplatser (med eluttag) som det är separat kö till. Det finns 10st gästparkeringsplatser. Vid infarten till området finns gästparkering där särskilda parkeringstillstånd erfordras. Varje lägenhet erhåller 2 sådana tillstånd.
Alla lägenheter i Brf Kryddgården är utrustade med ett invändigt förråd om 7 kvm.

KONTAKT
Anders Hägerlöf

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

TV: Com Hem
Internet: Com Hem / Telenor

Uppvärmning och ventilation

UPPVÄRMNING
Fjärrvärme

Byggnadskommentar

ÖVRIGA BYGGNADER
I området finns två cykelrum med möjlighet till fastlåsning i cykelställ och ett mc-förråd avsett för mopeder och motorcyklar. Tre stycken friggebodar finns i området för förvaring av föreningens gemensamma verktyg och redskap mm.
Föreningen har en föreningslokal, benämnd Timjan, som alla boende i föreningen har möjlighet att nyttja privat. I lokalen kan du ha kalas eller fest mm. Beträffande övernattning i Timjan för närstående till boende i föreningen gäller följande: Tre nätter är gratis, därefter 250 kronor per natt i max en vecka. I lokalen finns porslin och bestick för ca 20 personer. Det finns kylskåp, spis med två plattor utan ugn, kaffebryggare, uppläggningsfat, skålar, kastruller och termosar. Vid övernattning finns två sängar att använda.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 60

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I en särskild byggnad finns föreningens föreningslokal, benämnd Timjan, som alla boende i föreningen har möjlighet att nyttja privat. I lokalen kan du ha kalas eller fest mm. Här hålls även styrelsemötena. Beträffande övernattning i Timjan för närstående till boende i föreningen gäller följande: Tre nätter är gratis, därefter 250 kronor per natt i max en vecka. Vid övernattning finns två sängar att använda. Där finns även undercentral för värme, varmvatten och el är belägna.
Föreningen disponerar också tre cykelförråd, fyra redskapsbodar samt hus för sophantering.

Antal lägenheter

60

Byggnader

Byggår

1992

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

6 004 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

Vatten, värme och ComHems analoga basutbud.

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är inte pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

400 SEK/månad

Summa driftkostnad

400 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

PARKERING TILLHÖRANDE BOSTADEN
Det finns 68 parkeringsplatser, varav 32 st är utrustade med uttag för motorvärmare. Det finns 10 st gästparkeringsplatser. P-platserna kostar 200,-/mån med eluttag resp. 150,-/mån utan eluttag.
Ett mc-förråd avsett för mopeder och motorcyklar finns.

Beskrivning

Övrigt

Det finns föreningslokal som går att låna för fest, barnkalas, eller för biljardspel. I det fall långväga gäster är på besök finns även möjlighet att låna lokalen för övernattning.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy