Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 495 000 SEK / Utgångspris
Adress
Byvägen 16A, Bohus, BOHUS
Typ
Bostadsrätt
KVM
65.5 kvm
Avgift
4 323 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Högst upp i huset med söderbalkong!

Varmt välkomna till denna välplanerade 3a högst upp i huset med solig söderbalkong. Stort och lättmöblerat vardagsrum med plats för soffgrupp, bord och TV. Från vardagsrummet når ni den möblerbara balkongen med sol större delen av dagen. L-format kök med plats för matbord. Det stora sovrummet rymmer dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Det något mindre sovrummet fungerar utmärkt som kontor eller barnrum. Badrummet med klinker och delvis kaklade väggar. Gott med förvaring i klädkammare.

Här bor ni i stor och stabil Riksbyggenförening med riktigt bra ekonomi. På promenadavstånd finns Bohus Centrum med pendelstation. Härifrån tar du dig snabbt och lätt till och från Göteborg på ca 15 minuter. Perfekt för dig som arbetar i stan och behöver pendla. Närhet till både förskola och skola. Här finns mataffär, café, apotek, pizzeria etc. För den shoppingsugne finns även Kongahälla center i Kungälv som ni når via Jordfallsbron.

Allmän information

Pris

1 495 000 SEK (Utgångspris)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea

65.5 kvm

Areauppgift enligt

Enligt bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Byvägen 16A

Ort

BOHUS

Kommun

Ale

Lägenhetsnummer BRF

17

Våningsplan

3 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Uteplatser

Balkong

Balkong i söderläge

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Riksbyggen Brf Solbacken

Organisationsnummer

757201-7452

Allmän information

Brf Solbacken bildades 1959 och är belägen på Alkalievägen 3 - 21, Byvägen 14-22 och Klorvägen 2-10 i Bohus. Föreningens fastighet består av flerbostadshus om 3 och 4 våningar. Föreningen förvaltas av Riksbyggen. Detta är den största bostadsrättsföreningen i Ale kommun.

Lågt belånad förening med en skuld/m² på 2 522 kr (Årsredovisning 2019).

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Folksam.

Föreningen tillåter delat ägande.

Föreningen har Riksbyggens försäkringskollektiv som är ett gemensamt bostadsrättstillägg. Det innebär att boende inte behöver komplettera hemförsäkringen med bostadsrättstillägg. Bostadsrättstillägget ersätter skador på egendom i lägenheten som du är ersättningsskyldig till, enligt Bostadsrättslagen och föreningens stadgar, samt skador på egen fast inredning i din bostadsrätt.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Bredband via fiber. Kabel-TV levereras analogt av företaget Sappa. 2012 anpassade föreningen det analoga utbudet och lade till ett digitalt. För de digitala kanalerna krävs dock att TV:n har en inbyggd digital mottagare (DVB-C), annars kompletterar man själv med en digitalbox.

Byggnadskommentar

Byggdes 1960-1964.

Utförda renoveringar

1990: Fasadbeklädnad.
1996-1997: Stambyte och toalett renovering.
2001-2002: Säkerhetsdörrar.
2003: Bredbands installation med fiber hela vägen upp i bostaden.
2008: Stora renoveringar på gårdarna efter dränering och underliggande markarbeten.
2009 :Uppgraderades belysningen i uppgångarna så den blir rörelseaktiverad.
2013: Ett flertal nya tvättmaskiner installerades i föreningens tvättstugor. Ombyggnation av tre olika lokaler där två blir nya bostadsrätter. Ny takpapp på alla hus.
2016 - 2019: Nya entréportar med porttelefon.
2017 - 2020: Byte av belysningsarmaturer i källare och i entréerna.
2021: Ny asfalt stora parkeringen.

Se vidare info i underhållsplanen alt årsredovisningen för föreningen.

Övriga utrymmen i föreningen

En tvättstuga finns per gård. I tvättstugan finns 3 tvättrum med 2 tvättmaskiner, en torktumlare och ofta 1 centrifug och ett torkrum. Finns även mattvätt och mangel.

Föreningens expedition finns på Alkalievägen 9C. Öppettider är vardagar kl. 09:30-10:00. Telefonnummer: 031-98 28 02 och där finns även möjlighet att tala in meddelande.

Förråd för cyklar, barnvagnar finns i de flesta entréerna.

En föreningslokal finns för max 30 personer finns att låna. Aktivitet fram till kl 22:00.

Sopor slängs i sopstationerna som finns alternativt i någon av de två stationerna som finns för återvinning tidningar, kartong, glas plast mm.

Antal lägenheter

454

Byggnader

Byggår

1960-1964

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

4 323 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

ingår värme, vatten, kabel-TV & bredband.

Andelstal insats

0,23418%

Andel av månadsavgift

0,23426%

Inre reparationsfond

1 067 SEK

Överlåtelseavgift

1 183 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

473 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är inte pantsatt

Parkering

Parkeringsbeskrivning

PARKERING TILLHÖRANDE BOSTADEN
I anslutning till föreningen finns 10 garage (750 kr/mån), 396 stycken p-platser (230 kr/mån) varav 32 p-platser med eluttag (350 kr/mån) samt 15 besöks p-platser. För ansökan om parkering ringer man Riksbyggen tel 0771-860 860. Det brukar finnas en plats att tillgå i samband med överlåtelse, men köparen måste alltid själv ansöka om detta hos Riksbyggen.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

147 kWh/m²

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl