Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 695 000 SEK / som utgångspris
Adress
Doktor Forselius gata 12, Södra Guldheden, GÖTEBORG
Typ
Bostadsrätt
KVM
73 kvm
Avgift
4 440 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Unik 3a med egen ingång!

Denna unika bostad bjuder på härliga luftiga ytor i ett lugnt och avskilt läge från stadens puls. En genomgångsbostad med en helt unik planlösning på 73 kvadratmeter. Ta hissen två våningar ner och kliv direkt in i hallen. Inga trappor!

Bostaden erbjuder öppen planlösning mellan kök och vardagsrum och två rymliga sovrum.

Här bor du fri från insyn. Bredband ingår i månadsavgiften!

Stabil bostadsrättsförening i gröna omgivningar med bra och nära kommunikationer som tar dig till Linné, Vasastan och Avenyn på bara några minuter. Närhet även till såväl Chalmers som till Sahlgrenska. För den som önskar närhet till naturen finns både Safjället och Änggårdsbergen inom promenadavstånd och Mossens motionsspår precis utanför dörren. Förskola och lekplats finns alldeles intill och flera grundskolor i närheten.

Rumsbeskrivning

Vardagsrum

Vardagsrum
Vardagsrummets öppna ytor gör det stort och luftigt. Här möts du av ljuset och en underbar vy från de generösa fönsterpartierna. Här får plats för stor soffa samt fåtölj om så önskas. Öppen planlösning mot köket som skiljs av genom bardisk med förvaring. Spotlights i taket ger den rätta känslan.

Kök

Intill vardagsrummet finner ni det ljuvliga köket. Ett underbart arbetskök utrustat med allt som kan önskas. Köket har en härlig storlek och fantastisk förvaring. Ett välutrustat kök med diskmaskin integrerad kyl och frys, spis och ugn samt många arbetsytor. I köket finns även plats för middagsbord intill fönstret med fint ljusinsläpp och insynsfritt läge.

Sovrum

Sovrum 1
Till höger om vardagsrummet nås det större sovrummet. Ett perfekt rum för vila med plats för dubbelsäng, nattduksbord och förvaring genom garderober samt skrivbord. Väggarna är ljusa och smälter samman med golvet. Det mycket stora fönsterpartiet släpper in behagligt med ljus.

Sovrum 2

Sovrum 2
Genom den inre hallen når vi det andra sovrummet. Rummet har liknande storlek och rymmer både en ordentlig dubbelsäng och förvaring. Även i dessa sovrum finns mycket stora fönsterpartier för ett ordentligt ljusinsläpp.

Badrum

Badrum
I anslutning till den inre hallen ligger det uppdelade helkaklade badrummet i ljusa och sobra toner. Ena badrummet erbjuder dusch, upphängning av handduk, spegel, handfat med kommod.

Det andra badrummet har wc, handfat samt spegelskåp med belysning.

Föreningen har genomgått stora renoveringsarbeten på fastigheterna som innefattat fasader, nya balkonger, nya fönster samt omdränering.

Här är det enkelt att trivas, varmt välkommen med er intresseanmälan!

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Brf Doktor forselius Energideklaration Dr Forselius gata 12 Årsredovisning Brf Doktor Forselius

Länkar

Film

Allmän information

Pris

2 695 000 SEK (som utgångspris)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

73 kvm

Areauppgift enligt

Arean enligt bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Doktor Forselius gata 12

Ort

GÖTEBORG

Kommun

Göteborg

Lägenhetsnummer

00359

Våningsplan

-1 av 10

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

BRF Doktor Forselius

Organisationsnummer

757201-7353

Allmän information

Riksbyggen Brf Göteborgshus nr 23 registrerades 1956 och föreningen innehar tomträtt till fastigheterna Guldheden 65:8-14 med adresserna Doktor Forselius Gata 2-36. På Fastigheterna står sex stycken byggnader som innehåller totalt 378 lägenheter med en total lägenhetsyta om 29 909 kvm. Föreningen har tomträttsavtal som gäller t.o.m 2038 som justerades 2018-11-25 och löper i 20 år. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. Till föreningen hör adresserna: Doktor Forselius Gata 2-36.

Lägenhetsfördelning:
- 49 st 1 rum och kök
- 7 st 3 rum och kök
- 285 st 4 rum och kök
- 37 st 5-6 rum och kök,

Föreningens ekonomiska samt tekniska förvaltning sköts av SBC. Det finns en underhållsplan som sträcker sig fram till cirka 2045 och föreningen avsätter medel för att följa denna.

TV OCH BREDBAND
Föreningen är ansluten till kabel-TV och Internet via Com Hem samt fiberanslutning från Telenor.

BYGGNADSÅR
1961

TV/internet

Bredband via fiber med hastigheten 100/100 ingår i avgiften samt kabel-tv (basutbud). Önskas digital-TV/utökat utbud regleras detta av enskilda abonnemang gentemot leverantören.

Uppvärmning och ventilation

Typ av ventilation: Frånluft

Byggnadskommentar

Det finns en underhållsplan som stäcker sig mellan 2019/2048, för mer info gå in på www.doktorforselius.se.

Utförda renoveringar

RENOVERINGAR RELATERAT TILL FÖRENINGEN
2001-2003 byttes samtliga V/A-stammar successivt i kök och badrum då badrum även renoverades.
2006-2008 målades entréer och hissar byggdes om.
2011/2012 kontrollerades och tätades yttertak.
2012 kompletterades undercentral till fjärrövervakning och översyn av tappvatten och värmesystem genomfördes. Samma år revs värmeaggregat och installationer i källare och radonmätning utfördes.
2013 reparerades avlopp i källare och mark samt golv i loftgångar. Samma år kompletterades hissar med nya styrskenor samt automatiskt smörjsystem, radonhalt i källarlokal åtgärdades och källarväggar dränerades och fuktisolerades.
2014 utfördes arbete med att lägga ett material som motverkar halka i loftgångar och entrédörrarna sågs över.
2015 rustades vissa tvättstugor upp med ny utrustning, läckage i några gavelväggar reparerades, nya vindsfläktar installerades och det stora renoveringsprojektet påbörjades. Samma år gjordes en omdragning av elkablar.
2015/2016 utfördes OVK samt brandskyddskontroller i samtliga lägenheter och lokaler.
2016 installerades fibernät i fastigheten.
2016-2017 utfördes renoveringsprojekt på hus A (2-6) och hus B (8-12).
2017-2018 utfördes renoveringsprojekt på hus C (14-18). Det genomfördes också brandskyddskontroller av föreningens fastigheter och lokaler samt att en gästlägenhet byggdes.
2018-2019 utfördes renoveringsprojekt på hus D (20-24), E (26-30) och F (32-36).
2016/2019 Föreningen slutförde ett stort renoveringsprojekt som omfattat reparation av balkongerna, byte av balkongdörrar och rumsfönster samt byte och tilläggsisolering av fasad- och gavelmaterial. Man rensar även ventilation och justera så att lägenheterna luftflöde är korrekt.
2017/2020 OVK utförd i hus alla hus.
2020 Ny belysning på parkeringsområdet, renovering av bastu.

Kommande renoveringar

2020 Byte av källardörrar.
2021 Komplettering dränering
2023-2025 Renovering av hissar, Omläggning av tak

Utöver detta finns inga större renoveringar planerade i dagsläget. Se föreningens underhållsplan som man kan hitta www.doktorforselius.se för mer info.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 378

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en tvättstuga per huskropp, med bokningssystem online. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. I samtliga hus finns även mindre tvättmaskiner för s k spontantvätt samt torkskåp. En dygnet-runt-tvättstuga finns på Doktor Forselius Gata 14 där det också finns en stor tvättmaskin som är avsedd för grovtvätt. I föreningen finns även en gästlägenhet, barnvagnsrum, samlingslokal, hobbyrum och bastu.

Gästlägenhet i C-huset (16) stod färdig 2019.

Gemensamma gårdar med lekplatser för de små.

Föreningen anordnar frivillig gemensam vårstädning samt andra aktiviteter medlemmar gärna får delta vid.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.doktorforselius.se

Antal lägenheter

378

Byggnader

Byggår

1960

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 440 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV samt bredband

Andelstal insats

0,24264%

Andel av månadsavgift

0,23787%

Överlåtelseavgift

1190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

487 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

250 SEK/månad

Försäkringskostnad

200 SEK/månad

Summa driftkostnad

450 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

PARKERINGSINFORMATION FRÅN FÖRENINGEN
I föreningen finns 165 parkeringsplatser. Plats kan hyras till en kostnad om 400 kr/månad. Det går endast att få en förhyrd parkeringsplats per lägenhet. I dagsläget är det kö till samtliga parkeringsplatser (ca 1 år).
I föreningen finns även 13 MC-platser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 175 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga MC-platser. Medlemmar i föreningen kan även köpa parkeringskort från fastighetsexpeditionen som gäller på gästparkeringarna intill för 30 kr/dag, 130 kr/vecka eller 250 kr/månad. I närområdet finns även 71 garageplatser som sköts av en fristående garageförening. Dessa kan överlåtas vid bostadsförsäljning för ett marknadsmässigt pris och kostar sedan 450 kr/månad.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

161 kWh/m²

Energiklass

F

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy