Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 995 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Disponentgatan 1, S:t Knut, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
109 kvm
Avgift
5 256 SEK / mån
Rum
4 rum

Tidstypisk fyrarummare på vårt kulturella S:t Knut!

Välkommen hem till denna tidstypiska fyrarummare på ett av Malmös mest kulturella kvarter. Högt upp i huset finner ni en välplanerad bostad med stilrent prägel, stora fönster partier i sällskapsrummet och balkong med vetter ut mot Föreningsgatan. Bostaden på 109 kvm bjuder på rymliga sovrum, kök med god plats för matgrupp och ett stort sällskapsvänligt allrum.

Här bor ni i anrika kvarter som bjuder på direkt närhet till restauranger, butiker, bra kommunikationer och mysiga grönområden såsom populära Folkets Park. Runt S:t Knuts Torg är det alltid liv och rörelse samtidigt som det är lätt att låta lugnet infinna sig. På sommaren blir torget till en naturlig samlingsplats för alla som vill ta det lugnt. Runt torget finns ett flertal uppskattade fik som förlänger sina uteserveringar ända ut på torget.

Länkar

Allmän information

Pris

2 995 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Boarea (BOA)

109 kvm

Gatuadress

Disponentgatan 1

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer

405

Våningsplan

5 av 6

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Uteplatser

Balkong

Har balkong

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

BRF Cedern 6

Organisationsnummer

769619-1241

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Cedern 6 är en äkta förening bildad 2008. Huset byggdes 1931 och består av 32 lägenheter varav 3 st med hyresrätt. Föreningen äger även marken.

RENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL
-Gjorda renoveringar
1970, Elen och tappvatten renoverades.
2009, Fönster mot innergård byttes.
2010, Taket renoverades.
2010, Trapphusen renoverades och nya säkerhetsdörrar till lägenheterna.
2015 2016, Relining av en spillstam, reparation av rör i bostadsrätt i vänstra trapphuset.
2015 2016, Reparation av fuktskada med uttorkning, omputsning och ommålning av trapphusvägg.
2015 2016, VVC-pump och termostatiska VVC-ventiler bytts ut.
2015, OVK besiktning
2017, Relining av samtliga avloppsstammar. VVC-pump och termostatiska VVC-ventiler byttes.
2018, Installation av nya branddörrar till källare och vind. Byte av lås till ytterportar och installation av elektrisk dörröppnare.
2019, Bytt elcentral till en ny.
Nyligen genomfört en OVK och fuktbesiktning.

-Planerade renoveringar
Enligt rådande underhållsplan är i dagsläget prioriterade åtgärder för framtiden relining av återstående spillvattenledningar samt dränering av innergården. I dagsläget inga beslut tagna.
Föreningen har även långtgående planer på att genomföra en dränering av hela fastigheten och ombyggnation av innergården under 2020.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Varje lägenhet disponerar ett källarförråd. Tillgång till gemensam tvättstuga med tidsbokning. Cykelparkering sker på gården eller i cykelförråd i källaren. På innergården sköter vi gemensamt uteplatser med bord och grillar. Föreningen har källsortering utomhus.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Föreningen är ansluten till kabel-tv via ComHem, basutbudet av tv kanaler ingår i månadsavgiften. Varje medlem får teckna sitt eget avtal för internet.

PARKERING
Boendeparkering råder i området.

FÖRSÄKRING
Bostadsrättstillägget ingår i föreningens försäkring.

AVGIFTER:
I månadsavgiften ingår värme och vatten.

ÖVRIGT
Kontakt
Hemsida: http://www.cedern6.com/
E-post: cedern6@hotmail.com

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE FÖRÄNDRINGAR
Bredablick sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse; Överlåtelseavgift 2,5 % av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1183 kr år 2020). Pantsättningsavgift 1 % av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (473 kr år 2020).

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad hos Länsförsäkringar. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter. Det innebär att man inte behöver tillägg för bostadsrättsförsäkring i sin egen hemförsäkring.

BYGGNADSÅR
1931

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

ÖVRIGT
Det finns cykelparkering på den singelbelagda delen av gården. Det finns ett låst cykelutrymme i källaren mot Bokhållaregatan.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

TV: ComHem
Internet: Bredbandsbolaget

Uppvärmning och ventilation

VENTILATION
Typ av ventilation: Mekanisk frånluft

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 32

Antal lägenheter

32

Byggnader

Byggår

1983

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

5 256 SEK/månad

Överlåtelseavgift

1 183 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

473 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är inte pantsatt

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Allmänt
S:t Knut är området för dig som gillar det bevarade och charmiga. Här har funkishusen pampiga entréhallar, gallerhissar och högt i tak. Här kryllar det av välbesökta caféer och restauranger. I närområdet finner du även mataffär och gym. Från Mäster Danielsgatan har du endast kort promenadavstånd till stadens centrum, ett stenkast till Malmös bästa bussförbindelser och endast några minuters bilfärd till motorväg. Möllevångens pulserade krogliv frestar runt hörnet och närheten till Folkets Park lockar såväl gammal som ung.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy