Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 795 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Kronborgsvägen 12C, Pildammarna, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
68 kvm
Avgift
4 027 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Rymlig genomgående tvåa med solsäker balkong!

Varmt välkomna till denna rymliga, genomgående och parknära lägenhet med balkong i solsäkert läge. På fjärde våningsplan fås fantastisk utsikt över området. Med sina 68 kvadrat är varje rum extra rymligt och till bostadsrätten hör både ett vinds- och källarförråd. Badrummet renoverades 2017 och kvalitetsdokument medföljer.

Med Pildammsparken utanför dörren finns det alltid en plats att ta en picknick. Här kan du även promenera bort till Pildammsteatern för att se vad som händer där eller avnjuta en gourmetmiddag på Michelinrestaurangen Bloom in the Park. Trots grönskan är det alltid nära till stadsvimlet, det är bara att följa Kronborgsvägen till fots i tio minuter så hamnar du vid Triangeln med köpcenter och tågstation.

Varmt välkomna!

Rumsbeskrivning

Alla: HALL:
Ljust klinkergolv och ljusa väggar. Här finns goda avhängningsmöjligheter.

VARDAGSRUM:
Laminatgolv och vita väggar med mörk fondvägg. Här ryms en matplats och TV-hörna/soffgrupp. Utgång till balkong i sydost-läge.

KÖK:
Ljust klinkergolv och ljusa väggar. Kök i träfärgat utförande med bänkskiva i rostfritt stål och kaklat mörkt bakom. Här finns spis, ugn, köksfläkt, kyl och frys. Plats för köksbord.

SOVRUM:
Laminatgolv och ljusa väggar. Gott om plats för större säng och skrivbord. Förvaring i garderober.

BADRUM:
Mörkt klinkergolv och vita helkaklade väggar. Här finns WC, handfat med kommod, spegel med förvaring, dusch med vikbara duschväggar. Renoverades 2017, kvalitetsdokument finns.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Fastighetsutdrag Stadgar

Länkar

Allmän information

Pris

1 795 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

68 kvm

Areauppgift enligt

Areauppgifter enligt föreningens lägenhetsregister.

Gatuadress

Kronborgsvägen 12C

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer

36

Våningsplan

4 av 5

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Roskilde i Malmö

Organisationsnummer

746000-4976

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Roskilde är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1945 i samband med att byggnationen färdigställdes. Föreningen består av 2 flerbostadshus innehållande 155 bostadsrätter och 5 bostadsrättslokaler på adresserna Kronborgsvägen 12 A-C, Själlandstorget 2 A-E och Roskildevägen 17 A-C. Fastigheten friköptes 2019 och föreningen äger nu marken.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns fyra gemensamma tvättstugor och torkrum samt stryk- och mangelrum. Boende i föreningen har dessutom tillgång till fritidslokal, bastu- och motionsrum, verkstad, hobbyrum med biljard samt ett övernattningsrum som kan hyras mot en kostnad. Tre låsta cykelställ finns på gården och cyklar kan också ställas i cykelkällare vid Själlandstorget 2B och Roskildevägen 17C. Föreningen har en grönskande innergård med blommande träd, häckar och rabatter. Här finns uteplatser, parasoller, murad grillplats m.m.

TV OCH BREDBAND
Föreningen är ansluten till Kabel-TV via ComHem och fiberoptiskt bredband via ComHem eller HSB Bolina där man kan ansluta sig till diverse leverantörer.

PARKERING
I området råder boendeparkering. För mer info se http://malmo.se/boendeparkering. Själlandstorgets förlängning in mot parken har gratis timparkering för tillfälliga besökare.

FÖRSÄKRING
Föreningen är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. Bostadsrättstillägget ingår i avgiften för föreningens medlemmar.

VÄSENTLIGA HÄNDELSER
Föreningen följer en underhållsplan!
2020 renoverades övernattningsrummet och innergården kompletterades med ny asfalt.
2019 friköp av tomt
2018 ny värmeanläggning, omläggning av dagvattenanslutningar
2016-2017 renovering av tak, fasad och balkonger. Gemensamt elavtal med individuell elmätning infördes.
2014 relining av avloppstammar.
2011-2012 spolning av avloppsstammar. Radiatortermostater utbytta.
2010 underhåll av samtliga källargolv.
2009 nya maskiner i tvättstugorna.
2005 nya elinstallationer i samtliga lägenheter inklusive elstigare. Takpannor lagades och nocken murades delvis om. Underhåll av källarfönster.
1996 3-glasfönster i samtliga lägenheter.

Pågående/kommande:
Översyn av varmvattencirkulationen. Troligtvis kommer underhåll göras men än är inget bestämt. Man tittar även över möjligheter för införande av taggsystem.

EKONOMI
HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter tas ut i samband med en ny överlåtelse:
- Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1183 kr år 2020).
- Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (473 kr år 2020).
Som boende i en HSB förvaltad bostadsrättsförening tillkommer även en andelsavgift på 500kr/person (som återfås vid utträde) och en årsavgift om 300kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.
Senaste avgiftshöjningen skedde 2020-01-01 med 3%. En liknande höjning längre fram är sannolik.

ÖVRIGT
Hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/roskilde.
Kontakt: styrelsen@brfroskilde.se eller kontakt@brfroskilde.se (alternativt direkt i brevlådan på Kronborgsvägen 12B).
Uppgifterna är hämtade från berörd förening. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

BYGGNADSÅR
1945

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

TV: ComHem
Internet: HSB-Bolina

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 155
Antal lokaler: 5

Antal lokaler

5

Antal lägenheter

155

Byggnader

Byggår

1945

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 027 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

Inkl värme, vatten och br-tillägg till hemförsäkringen. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg för bredband, kabel-tv och telefoni på 202kr/mån. Föreningen har gemensam el med individuella mätare, förbrukningen debiteras i samband med månadsavierna.

Andelstal insats

0,63014%

Andel av månadsavgift

0,63014%

Överlåtelseavgift

1 183 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

473 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är inte pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

189 SEK/månad

Försäkringskostnad

263 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

PARKERING TILLHÖRANDE BOSTADEN
Boendeparkering längs gatorna via Malmö Stad, för mer info se http://malmo.se/boendeparkering

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

92 kWh/m²

Energiklass

D

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Allmänt
Längs Roskildevägen ligger lägenheterna med Malmös bästa trädgård. Med Pildammsparken utanför dörren finns det alltid en plats att ta en picknick. Här kan du även promenera bort till Pildammsteatern för att se vad som händer där eller avnjuta en gourmetmiddag på Michelinrestaurangen Bloom in the Park. Trots grönskan är det alltid nära till stadsvimlet, det är bara att följa Kronborgsvägen till fots i tio minuter så hamnar du i Triangeln med köpcenter och tågstation. Dessutom har du två av Malmös mysigaste kvartershak, JP's och Bakfickan liggandes vägg i vägg uppe vid Mariedalsvägen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl