Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 895 000 SEK
Adress
Fredriksbergsgatan 4, Slussen, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
85 kvm
Avgift
4 438 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Charmig genomgående lägenhet med balkong i populära Slussen!

I citynära Slussen, alldelles intill lummiga Rörsjöparken, finner vi denna ljusa och karaktärsfulla lägenhet med en genomgående och flexibel planlösning och 30-tals charm. På andra våningen med hiss väntar en fantastisk lägenhet med balkong för alla er som värdesätter tidstypiska detaljer såsom gedigna trägolv, en god takhöjd, takrosetter, profilerade takkanter, höga fotlister och vackra innerdörrar i massivt trä. Lägenheten har stora fönster på rad vilket gör bostaden otroligt ljus och luftig. I rum efter rum finns dels brädgolv, dels fiskbensparkett samt släta vitmålade väggar och tak. Interiört finns ett stort och rogivande sovrum, ett stilrent kök med köksö och matplats, ett helkaklat badrum samt ett spatiöst vardagsrum. Gott om smart förvaring finns i en passage mellan hall och det enda sovrummet samt i en djup klädkammare. Pricken över i:et är att man blir boende i populära Brf Fredriksberg som är en attraktiv förening med välskötta hus.

I närheten av bostadsadressen finns torghandel, butiker, utmärkta kommunikationer samt Östra Förstadsgatan som är en av Malmös restaurangtätaste gator!

Välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

Beskrivning av samtliga rum

HALL
Fiskbensparkett och vita släta väggar. Plats till förvaring och avhängning. Direkt anslutning till serveringsgång som erbjuder bra förvaring i klädkammare/garderob. Här finns en säkerhetsdörr (2019).

SOVRUM
Vitmålat brädgolv med vita släta väggar. Bra med plats för större säng och möblemang. Används idag som mindre arbets/kontorsrum. Bra förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober. Två fönster mot innergården som förser rummet med ett härligt ljusinflöde.

BADRUM
Vitt klinker på golv och vitt kakel på väggar. Badrummet är utrustat med ett vitt tvättställ med blandare i krom (Mora) med en vit kommod undertill samt spegelskåp ovanför. WC (Ifö), badkar (Ifö) med blandare i krom (FM Mattsson). Här finns även elburen golvvärme.

MASTER BEDROOM
Fiskbensparkett och vita släta väggar. Stort och rymligt sovrum med plats för större säng och möblemang. Förvaring i garderob samt klädkammare. Fönster ut mot den lugna innergården i västerläge. Utgång mot bostadens balkong.

BALKONG
Via pardörrar med glas tar man sig ut till den härliga balkongen i väster som erbjuder mycket eftermiddagssol. Mysigt mot den lugna gården. Plats för mindre möblemang och planteringar.

KÖK
Fiskbensparkett och vita släta väggar. Öppen planlösning med vardagsrum.
Köket har en stilenlig skåpsinredning med vita kökssnickerier, bänkskiva i massiv ek med vit puts baktill. Köket är utrustat med diskho med blandare i krom (Mora), induktionshäll med fläkt ovanför. Integrerad diskmaskin, ugn, mikrovågsugn samt kyl och frys. Samtliga vitvaror ifrån kvalitativa Siemens. Här finns goda arbetsytor och förvaring för den matglade. Här finns det gott om plats för ett matbord med 4-6 sittande.

VARDAGSRUM
Fiskbensparkett och vita släta väggar. Öppen planlösning med kök. Här finns plats för större soff-och matgrupp. Stora fönsterpartier ut mot gatan som förser bostaden med ett naturligt ljusinflöde. Här njuter man av de stora sociala ytorna.

FÖRRÅD
Till bostaden hör ett källarförråd.

Dokument (pdf)

Planlösningar Fredriksberg Energideklaration Fredriksberg Årsredovisning 2019 Fredriksberg Stadgar

Länkar

Allmän information

Pris

2 895 000 SEK

Pristyp

Högstbjudande

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

85 kvm

Gatuadress

Fredriksbergsgatan 4

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer

205

Våningsplan

2 av 6

Andelstal insats

1,83852%

Andel av månadsavgift

1,84%

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Ekonomi

Månadsavgift

4 438 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

Ingår i avgift: Värme, vatten, kabel-TV
Obligatoriska tillägg: Bredband 125:-/mån samt debitering utav el utifrån faktiskt förbrukning. El tecknas separat.
Totalt ca: 4563:-/mån

Hushållsel

200 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Överlåtelseavgift

1 190 SEK

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

BRF Fredriksberg

Organisationsnummer

769610-4129

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
BRF Fredriksberg är en äkta bostadsrättsförening som förvaltar de friköpta fastigheten Malmö David 19. På fastigheten finns tre flerbostadshus uppförda 1907, 1926 och 1930 i fem plan plus vind och källare och är belägna på Fredriksbergsgatan 3A samt Malmgatan 16A. Byggnaderna innehåller 59 lägenheter varav 2 hyresrätter, 4 butikslokaler samt en garagebyggnad på gården med plats för 16 bilar.

EKONOMI
Nabo sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, betalas av säljaren (1 190 kr år 2021).
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (476 kr år 2021).

Föreningen sänkte avgiften med 1% 2019-01-01. Inga planerade avgiftsförändringar. (2020-05-18)

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Gjorda renoveringar -
2017-2018 Tak- och skorstensrenovering.
2018-2019 Underhåll av armaturer, renovering av trapphus, installation av säkerhetsdörrar.

Planerade renoveringar -
2020 Installation av nytt portsystem under 2020.
Styrelsen följer en underhållsplan som upprättades 2018-08-10 av Råkoll AB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Grillplats med utemöbler på gården.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Basutbudet från Canal Digital ingår i årsavgiften. Mer information titta in på www.canaldigital.se eller Canal Digitals egen informationskanal i din tv.
Alla lägenheter har ett bredbandsuttag och avgiften debiteras separat. Föreningens operatör är Ownit och har en hastighet på 100/100 Mbit/s. Via ditt bredband kan du också få tillgång till bredbands-TV och IP-telefoni. För mer information gå in på www.ownit.se.

GARAGE OCH PARKERING
16 st garageplatser finns att hyra med en kostnad om 500kr/mån. Separat kösystem.

KONTAKT
Hemsida: www.fredriksberg.net
E-post: info@fredriksberg.net

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

KONTAKT
Lesley
+46721748066

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 59
Antal lokaler: 4
Antal hyresrätter: 2

Antal lägenheter

59

Byggnader

Hiss finns

Ja

Energideklaration

Energiprestanda, primärenergital

162 kWh/m²

Energiklass

F

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Allmänt
Namnet Slussen kommer från den hamnsluss som fanns här fram 1910. Även om funktionen inte finns kvar lever namnet ännu. Området är spännande och kombinerar några av Malmös mest klassiska byggen, SJ-husen med PEAB:s höghus precis intill kanalen. Läget, mittemellan Värnhem och Malmö City, uppmuntrar till mycket näringsliv och här finns en av Malmös mest uppskattade brunchbufféer, Café Ceder, klassiska stammishak som Broderstugan och underhållning i form av Big Bowl och Laserdome. Det blir aldrig tråkigt på Slussen!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy