Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 1 405 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

sön 30 jan 12:30 - 13:00
Bokad visning - anmälan via hemsidan.

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 395 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Spånehusvägen 62H, Östra Sorgenfri, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
52.5 kvm
Avgift
3 081 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Trivsam bostad på populära Spånehusvägen!

Välkommen till denna trivsamma bostad på Spånehusvägen 62H. Mysig tvårummare belägen på lugn gata på tredje våningen med balkong i söderläge mot den grönskande, inhägnade innergården. Stora ljusa rum liggandes mot innergården med fint ljusinsläpp från söder. Trivsamt kök med gott om plats för matbord, rymligt sovrum, badrum i sobra färger, väl tilltagen hall samt det välplanerade vardagsrummet med plats för både soffgrupp samt matplats, härifrån når vi även bostadens balkong. Här bor du i ett populärt område med bra kommunikationer som snabbt tar dig dit du vill!

Allt detta paketerat i en mycket välskött förening som har många stora renoveringar bakom sig. Föreningen har dessutom en inhägnad idyllisk innergård. Här finns gott om ställen att sitta och umgås med nära och kära och grannarna. I föreningen finner man även bastu, gym, övernattningsrum, förråd både på vind och i källare, hobbyrum och festlokal. Här finns mycket att tycka om!

Denna bostad gör sig bäst på visning, välkomna!

Rumsbeskrivning

RUMSBESKRIVNINGAR: HALL
Vi välkomnas in till en väl tilltagen hall där vi når samtliga rum för bostaden. Här finns gott om avhängningsmöjligheter, laminatgolv och vita väggar samt en mönstrad vägg.

VARDAGSRUM
Bostadens rymliga vardagsrum agerar som den sociala samlingspunkten i bostaden. Här finns gott om plats till både soffgrupp och större matbord för de större tillställningarna. Vardagsrummet har även fönster/utgång till balkong i söder med utsikt över den idylliska innergården. Här finns parkettgolv samt ljusa väggar.

BALKONG
Mysig balkong i söderläge med utsikt mot innergården.

KÖK
Kök från IKEA i utförande i trä, laminatbänkskiva samt vitt kakel. Utrustat med kyl/frys, spis, ugn, fläkt samt spotlights under överskåpen. Här finns vita väggar samt parkettgolv.

SOVRUM
Stort sovrummet målat i en rogivande grå/grön färg och laminatgolv. Här finns gott om plats för en större säng samt försett med inbyggda garderober som rymmer gott med förvaring.

BADRUM
Helkaklat badrum med klinker i grått samt kakel i vitt och grått. Här finns WC, spegelskåp och handfat med kommod samt dusch.

Dokument (pdf)

Planlösningar Malmöhus nr 5 Energideklaration Malmöhus nr 5 Årsredovisning 2020 Malmöhus nr 5 Stadgar

Allmän information

Pris

1 395 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2

Max antal sovrum

1

Boarea (BOA)

52.5 kvm

Areauppgift enligt

Enligt uppgifter från bostadsrättsföreningen.

Gatuadress

Spånehusvägen 62H

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer

70

Våningsplan

3 av 4

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Riksbyggen Brf Malmöhus nr 5

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Föreningen äger byggnaden på fastigheten Sorgenfri 3 i Malmö Kommun.
Föreningen består av 4 hus som är uppförda 1953 och omges av en trivsam trädgård som medlemmarna kan njuta av. Totalt finns 115 lägenheter samt 7 uthyrningslokaler.
Fastighetens adress är Spånehusvägen 62 i Malmö. Marken innehas med tomträtt genom ett avtal med Malmö Kommun. Avtalet gäller oförändrat t.o.m. 2027-12-31.

EKONOMI
Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
- Överlåtelseavgift 2,5 % av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1 208 kr år 2022).
- Pantsättningsavgift 1 % av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (483 kr år 2022).

Som bostadsrättshavare i föreningen behöver du inte teckna ett eget el-abonnemang. Föreningen har tecknat ett gemensamt abonnemang för hela huset och debiterar förbrukningen i efterskott på hyresavin. Varje lägenhet har sin egen elmätare och betalar bara för egen förbrukning.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
2009 nya tak.
2009 utbyte av all el.
2012 bredband via fiber 100Mbit, IP-telefoni och digital TV.
2013 gemensam elmätning i husen vilket innebär att medlemmarna bara betalar för sin förbrukning.
2013 renovering av värmecentral.
2014 injustrering av radiatorer och nytt styrsystem för värme.
2015 byte av alla fönster och balkongdörrar.
2015 nya varm- och kallvattenledningar.
2017 - 2018 relining av avloppstammar.
2018 - 2019 staket och grindar runt innergård
2018 - 2019 gamla porttelefoner utbytta

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättlokaler finns i alla hus. De är utrustade med 2 tvättmaskiner, torktumlare, kallmangel samt ett torkrum/torkskåp. På innergården finns en gemensam grillplats.
I B-husets källare finns bastu och motionslokal med olika träningsredskap. Lokalen är tillgänglig alla dagar 08:00 till 22:00 efter bokning. Föreningen har en fritidslokal i hus C, uthyrningspris för fritidslokalen är 200 kr + 300 kr i depositionsavgift. Övernattningsrummet I källaren mitt emot tvättstugan kan hyras av medlemmar till vänner och släktingar för 100 kr/natt i max en vecka. En depositionsavgift på 300 kr. Cykelrum samt rum för barnvagnar finns och nås via yttre källartrappor. Miljöhus finns.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Föreningen har avtal med Telenor och basutbudet (Bas) ingår i avtalet. Avgiften för bredband, IP-telefoni och digital-TV finns på hyresavin under TRIPLE PLAY f.n 250 kr/mån.
Bredbandsanslutning via fiberoptisk kabel finns installerat i varje lägenhet med en hastighet på 100
Mbit. Operatör är Ownit.

GARAGE OCH PARKERING
Föreningen har tillgång till 30 parkeringsplatser, avgift för parkeringsplats är f.n. 200 kr/mån. Kösystem tillämpas.

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägg ingår i avgiften för föreningens medlemmar.

KONTAKT
Hemsida: http://brfmalmohusnr5.se/

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lägenheter

115

Byggnader

Byggår

1953

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 081 SEK/månad. I avgiften ingår Bostadsrättstillägg

Beskrivning månadsavgift

Ingår: Vatten.
Obligatoriskt tillägg om 743kr tillkommer vilket avser; 493 kr/mån för värme samt 250 kr/mån för kabel-tv (Telenor), fiberoptiskt bredband (Ownit) och IP-telefoni (Triple-Play ).
Total med tillägg blir därmed 3 824kr.

Andelstal

0,8336%

Andelstal insats

0,8336%

Andel av månadsavgift

0,8336%

Överlåtelseavgift

1 208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

160 SEK/månad

Försäkringskostnad

120 SEK/månad

Summa driftkostnad

280 SEK/månad

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

88 kWh/m²

Energiklass

D

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Allmänt
Östra Sorgenfri är ett bostadsområde i stadsdelen Södra Innerstaden, Malmö och ligger mellan Nobelvägen och järnvägen mot Ystad, norr om Amiralsgatan.
Områdets bostäder är byggda i mitten av 1900-talet och består till större delen av bostadsrätter.
Centralt i området ligger Stenkulaskolan och Lindens förskola samt Sankt Pauli södra kyrkogård som räknas till stadsdelen Centrum.

Kollektivtrafiken Malmö Express ger dig täta avgångar in till centrum och sedan 2018 är Kontinentalbanan nyöppnad och ger dig tågförbindelse till större delarna av Malmö och södra Skåne med närmsta hållplatsen bara ett stenkast bort.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta