Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Kvarngränd 5, 6tr, Kvarnholmen, Nacka
Typ
Bostadsrätt
KVM
85 kvm
Avgift
4 178 SEK / mån
Rum
3 rum

Snart till salu - 3:a med industrikänsla och tillgång till takterrass

På Kvarnholmen, precis vid inloppet till Stockholm och med Djurgården rakt över vattnet, ligger denna moderna 3:a. Fastigheten byggdes 1931 och var ursprungligen en lagerbyggnad och under ombyggnationen har man bevarat industrikänslan med stora fönster, synliga bjälkar och högt i tak. Lägenheten är välplanerad med trevligt kök med snygga moderna materialval och öppen planlösning mot vardagsrum med naturlig plats för matbord. Detta skapar en social lägenhet och de stora fönsterna i vardagsrummet ge både rikligt ljusinsläpp och vacker havsutsikt.

Lägenhetens två sovrum ligger i fil och och i båda sovrummen finns god förvaring. I det rymliga moderna badrummet finns gott om utrymme, dusch och separat tvättdel med tvättmaskin, torktumlare och arbetsbänk. Lägenheten har genomgående enstavigt ekparkettgolv och målade väggar.

Föreningen har en mycket stor gemensam takterrass med stort inglasat uterum, flera sittgrupper och stort antal gasolgrillar att nyttja. Här har du en mer än hänförande utsikt över havet, Djurgården och Stockholms inlopp.

Tänk dig att bo i en stadsdel där det nya går hand i hand med det gamla. Där glest bevuxna klippor ligger sida vid sida om moderna lägenheter och där du bara är en 10 minuters cykeltur från stan. Här bor du med ena foten i skärgården och andra foten i City. Goda kommunikationer inkluderar bussar som tar dig snabbt in till Slussen och inte att förglömma SL-båtar som enkelt tar dig in till Nybrokajen.

Rumsbeskrivning

Hall - Via säkerhetsdörr når du en hall med mörkgrått klinkergolv och målade väggar i vitt.

Vardagsrum - Luftigt och ljust vardagsrum med enstavigt ekparkettgolv och målade väggar i vitt. Stora fönster med viss havsutsikt och generös takhöjd. Öppen planlösning mot kök.

Kök - Modernt HTH-kök med enstavigt ekparkettgolv och målade väggar i vitt. Smakfullt inrett med vita högblanka luckor och fasade handtag, bänkskiva i svart granit med underlimmad diskho och vitt kakel ovan arbetsbänk. Köksutrustningen består utav spishäll (Bosch), fläkt (Franke), integrerad diskmaskin (Bosch), rostfri varmluftsugn (Bosch), rostfri mikrovågsugn (Bosch) och rostfri kyl/frys (Bosch). Intill köket i den öppna planlösningen mot vardagsrummet finns en naturlig matplats för stora sällskap.

Sovrum 1 - Sovrum med enstavigt ekparkettgolv och målade väggar i vitt. Garderobsvägg med skjutdörrar.

Sovrum 2 - Sovrum med enstavigt ekparkettgolv och målade väggar i vitt.

Badrum - Rymligt och modernt badrum med ljusgrått klinkergolv (golvvärme) och vitt kakel. I badrummet finns vägghängd toalett, handfat med kommod, infälld spegel, handdukstork, dusch och spotlights i tak. Separat tvättdel med tvättmaskin och torktumlare (Bosch) samt vit arbetsbänk och överskåp.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar från 2020 Energideklaration Årsredovisning 2020

Länkar

Brf:s hemsida

Allmän information

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

85 kvm

Areauppgift enligt

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Kvarngränd 5, 6tr

Ort

Nacka

Kommun

Nacka

Beskrivning av förråd m.m.

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 6 kvm.

Lägenhetsnummer

2611

Våningsplan

6 av 9

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Saltsjöns Magasin IV

Allmän information

Brf Saltsjöns Magasin IV bildades 2013 och innefattar Kvarngränd 3-7 och är en äkta bostadsrättsförening (äger marken). Fastigheten var ursprungligen lagerlokal från 1931 och var placerad mellan kvarnen Tre Kronor och Havrekranen. Mellan åren 2014/2015 totalrenoverades huset och består idag av 66 stycken lägenheter. Föreningen har gemensamt el-abonnemang och de boende betalar endast för sin förbrukning. Läs mer om föreningen på www.brfmagasiniv.se

Brf bildades

2013

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Ansluten till kabel-TV och bredband (250/50 Mbit/s) via Tele2 (Tidigare ComHem). Baspaket för tv och bredband ingår i avgiften.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme/ Mekanisk från- och tilluft

Utförda renoveringar

OVK är genomförd sommaren 2019.

Kommande renoveringar

Inga renoveringar är dagsläget utförda eller planerade.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har en stor gemensam takterrass som sträcker sig över hela taket med flertalet möbelgrupper, flera stora gasolgrillar och ett inglasat uterum. På takterrassen är det sol hela dagen och fantastisk utsikt över havet och Stockholm. Föreningen har också en gästlägenhet (går att hyra för 200 kr/natt), tre cykelrum, barnvagnsrum, soprum och skyddsrum.

Antal lägenheter

66

Byggnader

Byggår

1931/2014

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 178 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

Varmvatten och Tele2s (tidigare ComHem) baspaket för TV och 250/50 Mbit internet.

Andelstal insats

1,66095%

Andel av månadsavgift

1,66241%

Överlåtelseavgift

1240 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

496 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

300 SEK/månad

Försäkringskostnad

200 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Parkering

Parkeringsbeskrivning

I föreningen finns ett garage med 52 parkeringsplatser och 5 MC-platser. Garaget sköts i form av en gemensamhetsanläggning med fem andra grannföreningar. Parkeringsplats kan hyras för 1 000 kr/mån, dubbel parkeringsplats kan hyras för 1 700 kr/mån och MC-plats kan hyras för 250 kr/mån. I dagsläget är alla platser tagna med det finns ingen kö till dessa platser (Styrelsen 2021-10-21).

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

107 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

85 kWh/m²

Energiklass

D

Besiktningsman

Magnus Stjerndahl

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Kvarnholmen mittemot Djurgården är en helt ny stadsdel med välbevarad karaktär och anrik historia i brytpunkten mellan innerstad och skärgård. Kvarnholmen håller på att växa fram till en attraktiv och levande stadsdel med en stark identitet. Ön kommer blir en kulturell samlingsplats i Stockholm med lokalen "Munspelet" för konserter, scenkonst, mässor, och utställningar. Följer du strandpromenaden runt ön paserar du flera grönområdet och lekplatser, på södra sidan finns den fantastiska lekplatsen Lilla Kvarnholmen som är en miniatyr av Kvarnholmen, boulebanor, utegym och lummiga skogsgläntor. En bit längre bort på södra sidan finns det planer på att bygga en gästhamn och marina med kajakuthyrning, seglarskola samt en flytande swimmingpool.

Närcentrumet Spisbrödsfabriken ligger centralt på ön med stor COOP-butik, apotek, kemtvätt/skomakare, frisör, restaurang Crispy pizza och café/bageri Robin Deselius. Längs Kvarnholmsvägen finns ytterligare service som gym (Puls & Träning), sushibar, restaurang Don Poketto och restaurang Don Felice som sommartid även har utomhus bar. På kajen finns otroligt populära glassbaren SNÖ. Idag berikas Kvarnholmen av flera smultronställen och fler kommer det bli innan området står helt klart.

Nyöppnade grundskolan Ebba Brahe (1-9, snart även gymnasium) finns också intill centrumet och i närområdet finns flertalet förskolor.

Läs mer om Kvarnholmens framtidsplaner på www.kvarnholmen.com

Längs vattnet tar du dig snabbt till intilliggande Finnboda Hamn där ICA butik, möbelaffär och Café Slipen ligger och här kan du gå vidare längs vattnet hela vägen till Södermalm. Centrala Nacka med Sickla köpkvarter, köpcentret Nacka Forum, Ica Maxi, Nyckelvikens naturreservat, förskolor och gymnasium når man via nya Kvarnholmsbron som förbinder de två stadsdelarna.

Området har utmärka kommunikationer in till Slussen och Nacka. Täta bussturer trafikerar i området där bussen tar direkt till Slussen eller Nacka Forum. Du kan enkelt och smidigt pendla in till City och Nybroplan på ca 20 minuter med pendelbåtarna vars hållplats ligger på kajen (SL-kort gäller). Båtarna går ofta under rusningstid och till sent in på kvällen. Morgonbåtarna bjuder på kaffe.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy