Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Bygatan 31, Huvudsta, Solna
Typ
Bostadsrätt
KVM
47.5 kvm
Avgift
2 352 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

En alldeles egen plats i solen!

Välkommen till denna mysiga och fina lägenhet med lyxigt stor uteplats! Här bor du i en väldisponerad lägenhet med ett rymligt kök och ett rum som delats av med en halvvägg för att göra en alkov för sängen.

Välkommen till Huvudsta! Här bor du i en naturnära omgivning med många och långa promenadstråk längs både vatten och på öppna fält. I området har du på bekvämt gångavstånd flera anläggningar för rekreation, motion och bad med populära Huvudstabadet intill anrika Huvudsta gård och Huvudsta Ridskola. Längs med Ulvsundasjön, med sina badbryggor, finns många fina grönområden bevarade och för den som vill gå en längre promenad kan du gå längs Karlbergskanalen, förbi Pampas Marina och Karlbergs slott, hela vägen in till Stockholms stadshus. Det stora Huvudstafältet är ett populärt grönområde för hundägare och barnfamiljer. På fältet finns stora gräsplaner för bollspel och picknick, lekpark samt en liten skridskobana vintertid. Fortsätter du mot Solna Centrum når du Skytteholmsfältet med sina stora öppna ytor, grönområden och Skytteholms IP. För dig som vill åka kommunalt finns både två tunnelbanestationer (Huvudsta C och Västra Skogen) och bussar (113 och 196). Tunnelbanan tar dig till Stockholm City på ca 10 minuter och Sundbyberg (med pendeltågsstation) på ca 5 minuter. Du bor med cykelavstånd till såväl Solna C och Sundbyberg C samt hela vägen in till Stockholm. Huvudsta Centrum är mittpunkten, med flertalet affärer, tunnelbanestation, restauranger och caféer.

Rumsbeskrivning

Rum

Välkommen in! Lägenheten disponeras enligt följande:

Inbjudande hall med ett praktiskt klinkergolv och vita målade väggar. Här finns gott om förvaringsmöjligheter med två garderober direkt till höger samt en stor skjutdörrsgarderob lite längre in i hallen.

Vardagsrummet är rymligt och har gott om plats för soffa och tv-möbler. En halvvägg delar av rummet och skapar en alkov för sängen. Från vardagsrummet nås även den stora uteplatsen. Uteplatsen har både stenplattor och gräsmatta. Det är gott om plats för trädgårdsmöbler och det finns möjlighet att avnjuta en lunch eller middag i större sällskap.

Köket är rymligt och har matplats för ca 4-6 personer. Skåpluckor i björk och svart kakel ovanför arbetsytorna. I köket finns kyl och frys i rostfritt, microvågsugn, spis och diskmaskin.

Badrummet har helkaklade väggar i vitt med en gul bård samt ett klinkergolv i gula och gråa nyanser. Golvvärme. I badrummet finns även handfat med kommod, handdukstork, badkar och wc.

Sammanfattningsvis är detta en mycket väldisponerad och fin lägenhet med ett alldeles utmärkt läge i område.t

Dokument (pdf)

Planlösningar

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

1

Boarea (BOA)

47.5 kvm

Gatuadress

Bygatan 31

Ort

Solna

Kommun

Solna

Lägenhetsnummer

3101

Våningsplan

6

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Bygatan

Organisationsnummer

716419-5328

Allmän information

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE FÖRÄNDRINGAR
Det planeras för årliga avgiftshöjningar om ca 1%.

Observera att detta är en fråga som en styrelse i alla föreningar diskuterar flera gånger om året och bedömningen görs efter varje diskussion. Därför är det viktigt att du som blivande köpare själv tar kontakt med styrelsen för att få förstahandsinformation.

TV OCH BREDBAND
TV: Leverantör: ComHem.
Bredband: Leverantör: Ownit (bredband ingår i månadsavgiften)

BYGGNADSÅR
1968

ÖVRIGT
Hushållsel upphandlas kollektivt. Varje lägenhets förbrukning mäts separat och läggs sedan på avgiftsavierna kvartalsvis. I samband med överlåtelse är det viktigt att köpare och säljare gemensamt ser till att lösa elkostnaderna mellan sig.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

RENOVERINGAR ALLMÄNT
Inget större underhåll är planerat, men styrelsen arbetar löpande med en långsiktig plan för löpande underhåll av fastigheter och gårdar.
**********
2013 OVK-besiktning
2011 Byte av fönster
2006 Målning av trapphus,Ombyggnad av tvättstugor
2006-2007 Upprustning gårdar, Kramling och omfogning av fasader, Nya sophus/återvinningsstationer
2005-2006 Stambyte/relining av kök och badrum, Tillbyggnad av 82 lägenheter på de gamla taken, Nya hissar installerade

RENOVERINGAR RELATERAT TILL FÖRENINGEN
Inget större underhåll är planerat under 2020 men det finns planer om att påbörja stambyte i föreningen inom 4-10 år. (2020-09-25)

Styrelsen utreder när ett stambyte av fastigheternas stammar bör ske. Beslut om stambyte tas på en kommande årsstämma (2021). Stambyte kan bli aktuellt inom 5-15 år beroende på skicket på stammarna.
**********
2020 Målning av källargångarna mellan entrérna samt trapphus
2019 Energideklaration
2013 OVK-besiktning
2011 Byte av fönster
2006 Målning av trapphus,Ombyggnad av tvättstugor
2006-2007 Upprustning gårdar, Kramling och omfogning av fasader, Nya sophus/återvinningsstationer
2005-2006 Stambyte/relining av kök och badrum, Tillbyggnad av 82 lägenheter på de gamla taken, Nya hissar installerade

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 375
Antal lokaler: 4
Antal hyresrätter: 20

Antal lokaler

4

Antal hyresrätter

20

Antal lägenheter

375

Byggnader

Byggår

1968

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

2 352 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

Elavgift på 52 kr tillkommer.

Andelstal insats

0,16523%

Andel av månadsavgift

0,16603%

Överlåtelseavgift

1 183 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

473 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är inte pantsatt

Parkering

Parkeringsbeskrivning

PARKERING TILLHÖRANDE BOSTADEN
Föreningen har inga egna parkeringsplatser men Solna stad har både en större parkeringsplats för boendeparkering samt parkeringsgarage i nära anslutning till föreningen. Kontakta Solna stad för boendeparkeringstillstånd eller hyra av garageplats.

PARKERINGSINFORMATION FRÅN FÖRENINGEN
Föreningen har inga egna parkeringsplatser eller garage, men i anslutning till föreningen finns parkeringsplatser för boendeparkering och garage tillhörande Solna kommun och Wåhlins fastigheter.
Boendeparkering i området. Tillstånd sökes hos Solna stad. Mer information finns på www.solna.se/stadsbyggnad-trafik/parkering/boendeparkering/.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy