Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Råsundavägen 160, Råsunda, Solna
Typ
Bostadsrätt
KVM
69 kvm
Avgift
3 706 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Perfekt disponerad 3:a med balkong och nära till allt!

Bostaden är belägen i ett mycket attraktivt läge i Råsunda. Tvärs över gatan har du Coop. Vidare har du Råsundas mysiga biograf och Näckrosens T-bana ca 3 minuter bort. Här bor du med närhet till såväl Solna C som Sundbyberg C med trevliga butiker, restauranger och caféer. Du har direkt närhet till populära och moderna Tuletorget och Solna Businesspark med ICA Maxi samt Mall of Scandinavia endast en behaglig promenad bort. Mycket goda kommunikationer med bussar, tvärbana samt pendeltåg och T-bana (Solna C och Sundbyberg C) på kort promenadavstånd. Med T-bana och pendeltåg når du T-Centralen på ungefär 10 minuter. Cykelavstånd till Vasastan, Kungsholmen och Bromma samt närhet till fina strövområden och motionsspår vid Lötsjön/Råstasjön samt Hagaparken, en kortare promenad bort. Råsunda erbjuder gott om förskolor och det finns även grundskolor och gymnasieskola i närheten.

Rumsbeskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall:
Redan i hallen avslöjas bostadens härliga stil genom det fantastiska golvet. Hela bostaden genomsyras av yteffektivisering genom smarta förvaringslösningar. Kopparrör är uppsatta för avhängning vilket ger det praktiska en modern touch. I hallen finns klädkammare samt en mindre garderob. Vitmålade väggar och vitlaserad parkett.

Badrum:
Helkaklat badrum som går i ljusa toner. Utrustat med badkar, kommod, wc, stort spegelskåp och golvvärme.

Sovrum 1:
I det mindre av de två sovrummen finns plats för stor säng och övrigt möblemang. Ljusa toner i väggar och golv tillsammans med fönstret ger rummet ett vackert ljus.

Sovrum 2:
I det större sovrummet finns gott om utrymme för valfri möblering. Här har du rymd som med fördel kombineras med ljusa färger och stort fönster. Ljusmålade väggar och vitlaserad parkett i golv.

Kök:
Modernt kök med mycket förvaring. Här möter ljus mörker i en balanserad kombination. Det ljusa får du främst genom det stora fönstret som sträcker sig längs hela väggen, skåpluckorna i vit högblank samt det vitlaserade parkettgolvet. Det mörka kontrasterar detta genom svart kakel, bänkskiva och vitvaror. Vid fönstret har du plats för matbord. Utrustat med kyl/frys, diskmaskin, häll, ugn och mikro.

Vardagsrum:
Stort rum med öppning både från hall och kök vilket ger en social och öppen känsla i rummet. Här har du även utgång mot bostadens balkong. Det finns plats för rejäl soffgrupp, mediamöbler och arbetshörna med skrivbord. Vitmålade väggar och vitlaserad parkett i golv.

Balkong:
På den mysiga balkongen har du utsikt mot en lummig dunge. Här finns plats för en liten sittgrupp och om du har tur kan du få se ett och annat rådjur ströva i grönskan, mitt i Råsunda?!

Övrigt:
Till lägenheten hör ett vindsförråd samt ett litet källarförråd.

Dokument (pdf)

Planlösningar

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

3

Boarea (BOA)

69 kvm

Gatuadress

Råsundavägen 160

Ort

Solna

Kommun

Solna

Lägenhetsnummer

99-2634-1-84-2 (84)

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB brf Klinten 3

Organisationsnummer

715200-0787

Allmän information

Tomten innehades tidigare av tomträtt men förvärvades 2006.

Mer information kring föreningen finner du med fördel på föreningens hemsida, https://www.hsb.se/stockholm/brf/klinten/.
Som blivande köpare är det viktigt att du läser igenom ordningsreglerna som finns publicerade på föreningens hemsida.
Föreningen är restriktiva när det gäller renoveringar (vill inte ha vattenskador).
Vid en överlåtelse måste samtliga köpare vara medlemmar i HSB Stockholm, lättast är att ansöka om medlemskap på blimedlem.hsb.se.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

TV: Kabel TV levereras av Comhem, grundutbudet ingår i månadsavgiften för lägenheten.
Internet: Bredband tecknas och debiteras enskilt. Fibernät för anslutning till Bredbandsbolaget finns liksom uttag för ComHem.

Byggnadskommentar

Antal lägenheter: 84
Antal lokaler: 3

Utförda renoveringar

2018 Ny stor torktumlare i tvättstugan på Råsundavägen 162, Behandling av marmortrapporna med såpa samt skurning
2016 Nya modernare ventilationsfläktar på vindarna i bägge husen, Byte av tvättmaskinerna i tvättstugan på Råsundavägen 162, Ny fläkt i torkrummet på Råsundavägen 160, Rengöring av ventilationskanalerna på Råsundavägen 160
2015 Rengöring av ventilationskanalerna på Råsundavägen 162, Högtrycksspolning av samtliga avloppsstammar,
2014 Ny hiss på Råsundavägen 160, Byte av cirkulationspump i värmecentralen (UC), Byte av expansionskärl i värmecentralen (UC)
2012 Ny tvättmaskin i tvättstugan på Råsundavägen 160, Ny torktumlare i tvättstugan på Råsundavägen 160
2011 Fasadrenovering (omputsning) och takåtgärder (plåtarbeten), Fönsterrenovering inkl. byte till treglasfönster m.m., Balkongrenovering (omgjutning av golv m.m.), Vissa isoleringsåtgärder (fönsterbröstningar och balkongdörrar)
2001 Indragning av fibernät ? bredband
2000-2001 Stambyte, Renovering elsystemet (nya elstigar m.m.)
1996 Takrenovering (byte av takpannor m.m.)

Kommande renoveringar

Kan bli aktuellt med åtgärder med anledning av OVK. Kan drabba köpare om säljaren har plockat bort ventilationsdon eller förhindrat den tänkta
ventilationen i lägenheten genom att bygga in ventiler eller kopplat köksfläkt till det gemensamma ventilationssystemet.

Övriga utrymmen i föreningen

I föreningen finns det barnvagnsrum, cykelförråd, källarförråd, tvättstuga, vindsförråd och en gemensamhetsyta med pingisbord.

Antal lägenheter

84

Byggnader

Byggår

1953

Ekonomi

Månadsavgift

3 706 SEK/månad

Avgiftsförändringar

Föreningen har ej beslutat om några avgiftsförändringar per 2019-04-15.

Observera att detta är en fråga som en styrelse i alla föreningar diskuterar flera gånger om året och bedömningen görs efter varje diskussion. Därför är det viktigt att du som blivande köpare själv tar kontakt med styrelsen för att få förstahandsinformation.

Andelstal insats

1,37171%

Andel av månadsavgift

1,37171%

Överlåtelseavgift

1 628 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

698 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Parkering

Parkeringsbeskrivning

PARKERING TILLHÖRANDE BOSTADEN
Solna stad erbjuder boendeparkering med bra tillgång till parkeringsplatser i närområdet. För mer information se länk nedan:
https://www.solna.se/sv/stadsbyggnad-trafik/parkering/boendeparkering/

PARKERINGSINFORMATION FRÅN FÖRENINGEN
Föreningen har inte några egna parkerings- eller garageplatser.
Boendeparkering i området. Tillstånd sökes hos Solna stad.
Mer information finns på www.solna.se/stadsbyggnad-trafik/parkering/boendeparkering/

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy