Länk kopierad!

Visningar

ons 1 feb 16:30 - 17:45
Bokningsbar visning via mäklarens hemsida!
sön 5 feb 11:00 - 11:45
Bokningsbar visning via mäklarens hemsida!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 995 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Sergels Väg 6B, Ribersborg, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
77 kvm
Avgift
4 889 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Charmig och rymliga 3:a med balkong!

Varmt välkomna upp till våning tre och till denna charmiga bostad. Här möts nya moderniteter med gamla attraktiva attribut från förr. Det bjuds bland annat på nylagt ekparkett i hela lägenheten, tidstypiska fönster och en gedigen balkong. Köket är i vitt med bänkskiva i massivt trä och mosaik i vitt. Badrummet är helkaklat med badkar. Bostadens rum har en härlig rymd med dess härliga ljusinsläpp. Detta är ett boende för dig som har höga krav på läge, komfort och funktionalitet. Du bor dessutom i en bra förening på ett fantastisk läge med restauranger, kaféer och affärer precis runt hörnet. Välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning:

Hall
Välkommen in! Du möts av en gedigen hall med goda avhängningsmöjligheter. Här finns yta för att sätta garderob för förvaring. Vackert nylagt ekparkett ligger på golvet och väggarna är vita. Hallen fördelar dig vidare in till varje enskilt rum.

Kök
Köket bjuder på vita luckor, handtag i grått och en bänkskiva i massivt trä. Köket är utrustat med häll, ugn och fläkt. Dessutom finns bekvämligheter så som rostfri diskmaskin samt kyl/frys. I köket hittar finns även en yta för att ha matbord för 4:a personer. Väggarna är vita och på golvet är nylagt ekparkett.

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med plats för stora möblemang i soffa och matplats. Fint ljusinsläpp från stort fönsterparti. Här finns utgången till balkongen med utsikt mot grönska. Väggarna är vita och på golvet ligger ekparkett.

Sovrum 1
Även i sovrummet ligger ekparkett och väggarna är vita. Här finns plats för en större säng med nattduksbord. Dessutom finns det ett stort garderobsparti med plats för förvaring av kläder i mängder.

Sovrum 2
Även här får man plats med en 180-säng samt nattduksbord, idag används dock rummet som ett kontor. Väggarna är vit och på golvet ligger ekparkett

Badrum
Stilrent badrum med mörkt klinker på golvet och väggarna är vita. Badrummet är utrustat med badkar, handdukstork, handfat, spegelskåp och wc.

Dokument (pdf)

Planlösningar Brf Krageholm 3 Stadgar Brf Krageholm 3 Energideklaration Brf Krageholm 3 Årsredovisning 2021

Länkar

Film Prospekt

Allmän information

Pris

2 995 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Max antal sovrum

2

Boarea (BOA)

77 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Sergels Väg 6B

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

116

Våningsplan

3 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Krageholm 3

Organisationsnummer

769611-2569

Allmän information

Brf Krageholm 3 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2004 och består av 131 st bostadsrätter, 2 st hyresrätter och 17 st lokaler med hyresrätt. Föreningen äger marken för fastigheten Malmö Krageholm 3. Adresserna är Kilian Zollsgatan 27a-d, Tessins väg 14 samt Sergels väg 6a-b.

EKONOMI
Nabo sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1 313 kr år 2023).
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (525 kr år 2023).

Kommande avgiftshöjning 2023-04-01, då med 5%.
Den boende har eget elavtal.

UNDERHÅLL OCH RENOVERING
Genomförda renoveringar:
2005 Relining av avloppsstammar
2006 Rörstambyte gjort i delar av Sergels Väg
2007 Belysning trapphus och källare: Nya armaturer och elledningar i hela fastigheten
2008 Tvättstugor ? ny maskinutrustning på Tessins Väg 14. Omläggning av tak på Kilian Zollsg. 27. Staket runt fastigheten sattes upp.
2009-2013 Stambyte samtliga avlopps- och vattenstammar och i samband med detta renoverades samtliga badrum.
2012 Renovering av hissarna på Sergelsväg 6A och 6B
2016 Besiktning/översyn av balkonger
2020 Renovering av tvättstugor på Kilian Zollsvägen 27.
2020 Pågående garage, dränering
2022 Renovering av hissar på Kilian Zollsgatan 27C
Planerat underhåll:
2023 Renoveringsarbete av balkonger och omfogning av fasad.
2025 Nytt papptak över affärslokalerna.

I nuläget pågår nedanstående större projekt i föreningen:

Garaget
Garaget läcker in vatten och behöver renoveras. Projektet innebär tätning av garagetaket och renovering av garaget invändigt. Allting ovanpå garagetaket (inklusive sandlåda och lekställning) kommer tas bort under arbetet, för att sedan återställas. Arbetet påbörjades under juni 2020.

Status: Återställning av garagetaket pågår och beräknad vara klart i mitten av juni 2022. Det blir lekplats, pergolor med sittplatser, cykelställ och planteringar. Slutbesiktning är planerad till 15 juni. Förhoppningsvis är allt klart till dess.

Dränering och nya källarnedgångar
Bakgrund: Dräneringen runt de hus som ingår i föreningen behöver läggas om. Dräneringsrören som finns idag är från när huset byggdes och klarar inte längre av att leda bort vatten i den mån som krävs. För att husen ska hålla framöver behöver dräneringen bytas ut. Projektet innebär att vi gräver bort all jord ca 4 meter ut från fasaderna för att kunna lägga nya dräneringsrör. Dessutom kan övrig mark påverkas på grund av uppställning och körning av olika maskiner. Marken kommer därefter återställas och växter återplanteras.

Samtliga källarnedgångar förutom den på Tessins väg kommer att göras om. Det kommer att byggas handikappanpassade källarnedgångar till husen med adress Sergels väg respektive Kilian Zollsgatan.

Arbetet utförs genom att det grävs bit för bit som sedan läggs igen när arbetet är klart. Det kommer alltså bara vara en liten del av fasaden som vid ett visst givet tillfälle är ?utgrävd?.

Status: Dräneringen är helt färdig. Samtliga källarnedgångar är färdiga förutom att vi väntar på att få belysning monterad i ledstängerna. Återplantering av växter kommer ske efter sommaren.

Balkonger
Bakgrund: Våra balkonger behöver renoveras och fräschas upp. Det finns sprickor och avslagen betong som behöver åtgärdas. Vi kommer också att byta ut samtliga balkongfronter mot nytillverkade fronter. Dessa kommer att se precis likadana ut förutom att det kommer att tillkomma en överliggare som gör att balkongfronten blir 15 cm högre än idag, så att balkongerna uppfyller dagens lagkrav.

Status: En testbalkong har renoverats för att vi ska få en referensbalkong för en framtida entreprenör att följa. Det är den nedersta balkongen ut mot garagetaket på huset mot Sergels väg för den som vill se hur balkongerna kommer att bli. Balkongrenoveringen kommer att påbörjas efter att vi är helt klara med garagedelen och källarhalsarna.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Miljöhus för källsortering finns på Kilian Zollsgatan och på gården mellan Sergelsväg och Kilian Zollsgatan. Gemensam tvättstuga finns i källaren i varje uppgång. I källarplan finns även cykelförråd. Föreningen har en gemensam gårdsplats med utemöbler och grillplats.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Tele 2, där ett basutbud ingår i månadsavgiften.
Bredband levereras genom Bahnhof (1000 Mbit/s). Ingår också i månadsavgiften.

GARAGE OCH PARKERING
Föreningen hyr ut 27 garageplatser och 14 parkeringsplatser utomhus för bilar, samt 2 MC-platser i garage. Det är kösystem som gäller. För anmälan om köplats eller för mer information kontakta Nabo. Priserna för 2022 är 661 kr/mån för garageplats och 321 kr/mån för utomhusplats. MC-plats kostar 321 kr/mån. Det finns fyra stycken elbilsplatser i garaget. Dessa kostar 811 kr/mån exklusive elförbrukning. I övrigt råder boendeparkering i området. För mer info se www.malmo.se/boendeparkering.

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägg ingår ej.
Till varje lägenhet hör ett källarförråd.

KONTAKT
Hemsida: www.krageholm3.se
Email: info@krageholm3.se

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

2004

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lokaler

17

Antal hyresrätter

2

Antal lägenheter

131

Byggnader

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 889 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband och kabel-tv.

Andelstal

0,85376%

Andelstal insats

0,008411

Andel av månadsavgift

0,0085

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

696 675 SEK

Överlåtelseavgift

1 313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är inte pantsatt

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

131 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

118 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta