Länk kopierad!

Visningar

sön 4 jun 13:30 - 13:45
Bokad visning, boka tid via SkandiaMäklarna.se, välkommen!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 375 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Von Lingens Väg 116, Rosengård, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
81.5 kvm
Avgift
5 392 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Genomgående och fräsch trea på andra våningen i sista husraden!

En lugn och bilfri promenadväg leder upp till denna välplanerade och luftiga trea på hela 81,5 m² där alla förutsättningar finns att trivas länge och bekvämt. På ett populärt läge i Brf Hilda saluförs nu denna fräscha och genomgående lägenhet. Bostaden är belägen i sista husraden där ljusinsläppet är bättre och boendemiljön lugnare.

Interiört finns en inbjudande entréhall, två sovrum i bra storlek, ett rejält vardagsrum, ett stilrent kök med balkong i anslutning, helkaklad badrumsmiljö och toalett i tidlösa kakel- och klinkerval. Ytskikten består av släta vitmålade väggar och tak, nya dörrar och dörrkarmar, fina golv samt nya golvlister och dörrfoder. Det helkaklade badrummet och toaletten renoverades av föreningen i samband med ett stambyte och består av vitt kakel och svart klinkergolv.

Passa på att säkra en trea i väldigt fint skick med närhet till det mesta såsom mataffärer, kommunikationer via bil och buss samt närhet till grönskande parkmiljöer.

Varmt välkommen!

Rumsbeskrivning

ENTRÉHALL
Den inbjudande och breda entréhallen öppnar upp bostaden med släta vitmålade väggar samt grå laminatgolv som fortsätter in i bostadens kök. I tillägg finns klädavhängning vid entrén och en robust ytterdörr.

KÖK
Ett modernt kök med serveringsmöjlighet till såväl matplatsen som balkongen. Det fina köket har skåpluckor och lådor i ek, vitrinskåp, laminerad bänkskiva samt vitt fasat kakel ovan arbetsytorna. Fönsterparti och fönsterdörr skänker köket och matplatsen gott om ljus och en fin koppling mellan umgänge inne och ute. Enhetligt laminatgolv i kök och matplats samt vitmålade väggar och tak skapar en härlig matlagningsmiljö.

Utrustningen består en integrerad kombinerad kyl och frys, spisugn, köksfläkt samt diskmaskin från Whirpool.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är bostadens givna samlingspunkt - ett socialt, stilrent och rymligt rum med parkettgolv och ljusa väggar. Här erbjuds mycket dagsljus och gott om plats för soffa, mediahörna och fåtölj.

SOVRUM 1
Rogivande och rymligt sovrum närmast köket med vitmålade väggar och tak samt ekparkett. Rummet har gott om plats för säng, förvaringsmöbler samt ett arbetsbord. Fönster och fönsterdörr ut till balkongen skänker ett fint ljusinsläpp och fria utsikter över grönområden.

SOVRUM 2
Ett mysigt och fint sovrum med bra förvaring, garderob samt plats för säng och nattduksbord. Rummet är inrett med ekparkett samt vitmålade väggar och tak. Fungerar utmärkt som barnrum, gästrum, kontor eller avlastningsrum.

BADRUM
Helkaklat badrum med en ljus kakelsättning på väggarna och svart klinker på golvet. Den snygga badrumsmiljön är inredd med en duschhörna, vägghängd spegelskåp med integrerad belysning, tvättställ och wc i vitt porslin. Badrummet renoverades av föreningen i samband med ett stambyte.

TOALETT
Den renoverade toaletten ligger intill entrén hallen och är inredd med ett svart klinkergolv, vita kakelplattor på väggarna, tvättställ, vägghängd spegel samt wc i vitt porslin.

Dokument (pdf)

Planlösningar Hilda Stadgar HSB Hilda Energideklaration Von lingens väg 114 Hilda A?rsredovisning 2020:2021

Länkar

Film

Allmän information

Pris

1 375 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea

81.5 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsföreningen

Gatuadress

Von Lingens Väg 116

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

531

Våningsplan

2 av 9

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Hilda i Malmö

Organisationsnummer

746001-0163

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Hilda förvaltar tomträtterna Länsarkitekten 1-8 samt Länsingenjören 1-3 som 1970 bebyggdes med 16 flerbostadshus innehållande totalt 767 lägenheter och tre lokaler. Brf Hildas tomträttsavtal förnyades 2021-01-01.

EKONOMI
HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1 313 kr år 2023).
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (525 kr år 2023).
Som boende i en HSB förvaltad bostadsrättsförening tillkommer även;
-Medlemsandel 500 kr/köpare, andelen betalas vid inträde i HSB och återfås igen vid utträde ur HSB.
-Medlemsavgift 300 kr/adress i familjerelation, betalas per år.

Senaste avgiftshöjning var 2018-01-01 med 3%.
De senaste åren har ingen avgiftshöjning skett trots nya investeringar.
Föreningen har gemensamt elavtal, den boende debiteras efter faktisk förbrukning.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
- Gjorda renoveringar:
2010-2012 - Stambyte, badrumsrenovering, ny ventilation, nya element och nytt brandvarningssystem.
2013 - Solceller monterades.
2014 - Renovering och utbyte av garageportar, fasadrenovering och hydrofobering.
2016 - Byte av samtliga hissar.
2017 - Förbättring av utemiljöer.
2017- 2018 - Renovering av föreningens fyra garage.
2018 - 2019 Installation av kameror i alla entréer, källargångar och garage, upprustning av tvättstugor, installation av nytt energisparande styr- och övervakningssystem för värme och ventilation, installation av nytt passagesystem startat.
2019 - Investering i utrustning för övergång till gemensam el.
2020 - Arbetet startat med att bygga nya tvättstugor i höghusens matförråd. Samtidigt renoverat höghusens "veckotvättstugor".
2021 - Lagstadgad OVK (obligatorisk ventilationskontroll), byte av cirka 30 trätrappor från balkonger till uteplatser, upprustning av räddningsvägen bakom block 8 & 9, nya entrépartier i låghusen - 32 entréer, nya grundvattenpumpar i garaget, nya närvarostyrd LED belysning i låghusens trappor totalt 32 trappuppgångar, fyra nya tvättmaskiner och 1 ny torktumlare, övervakningskameror installerade i samtliga tvättstugor.
2022 - Nya tvättstugor i höghusen. Gamla tvättstugor i höghusen renoveras. Spolning, slamsugning och rotskärning av markbrunnar.
2023 Invändig renovering av trapphus i låghusen. Ombyggnad av tre mellangårdar. Underhållsspolning av avloppsstammar.

Pågående: Installation av staket runt föreningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstugor. Stor och grönskande innergård med grillplats, tillgång till gemensamma utemöbler och planteringar. Cykelrum och cykelparkering. Till lägenheten hör ett källarförråd.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Samtliga lägenheter är försedda med digital TV. I avgiften för lägenheten ingår kabel-TV baserat på SAPPA:s digitala grundutbud.
Bredband levereras via Bredband 2, 1000 mbit/s ingår i månadsavgiften.

GARAGE OCH PARKERING
Föreningen har 462 garageplatser som kan hyras till en kostnad om 350 kr/mån samt 234 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om 250 kr/mån. Kösystem tillämpas. Kötid skiljer sig beroende på vilken adress man bor på. Företaget APCOA sköter parkeringen på Hilda för mer info om kösystem kontakta uthyrning@apcoa.se. Föreningen har 48 st gästparkeringsplatser. I övrigt råder boendeparkering i området. För mer information se www.malmo.se.

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägg ingår i avgiften för föreningens medlemmar.

KONTAKT
Hemsida: www.hsb.se/malmo/hilda
E-post: brfhilda@gmail.com

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

1966

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lägenheter

767

Byggnader

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

5 392 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV, Internet, Bostadsrättstillägg

Andelstal

0.1354 %

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

371 359 SEK

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.

Överlåtelseavgift

1 313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är inte pantsatt

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

112 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl