Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 495 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Viskgatan 4 B, Eneborg, Helsingborg
Typ
Bostadsrätt
KVM
49 kvm
Avgift
2 100 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerad tvåa i skuldfri förening. Bra läge & låg avgift, välkommen hem!

KOMMANDE!
Det finns få boenden i Helsingborg av den här kalibern! Belägen på fjärde våningen bjuder lägenheten på ett trivsamt läge utan insyn från gatan. Att boendet dessutom överraskar med generös takhöjd och hög standard gör den till ett rent nöje att presentera.
De ljusa, luftiga ytorna i kombination med en stilren inredning gör detta till en attraktiv bostad. Lägg till det suveräna läget med Viskängens grönskande stråk precis runt knuten. Bostaden är mycket välplanerad och inte en enda kvadratmeter har gått till spillo.

Efter den rymliga hallen möts du av ljusa kulörer, laminatgolv och ett lättmöblerat vardagsrum med utgång till balkongen i väst. Här vill man garanterat spendera sommardagarna!
Vidare har vi ett modernt kök med vita köksluckor, fint kakel som stänkskydd samt en matchande bänkskiva. Här ryms ett matbord för fyra personer. Köket är utrustat med diskmaskin, kyl/frys, ugn och fläkt. Badrummet är helkaklat i tidlösa färger och dess utrustning består av: duschhörna, wc, vask, spegelskåp samt tvättmaskin. Till sist finner vi ett rogivande sovrum med gott om plats för både säng, sängbord samt annat tänkbart möblemang.

På Viskgatan bor man med närhet till Campus, stadsbiblioteket, nyöppnade Söderpunkten samt flertalet restauranger och närbutiker. Stadskärnan och Helsingborg C når du inom 15 minuters gång. Med andra ord ett bekvämt boende belägen med gångavstånd till stadens breda utbud.
Föreningen bildades 1946, under 1995-1996 genomfördes ett större underhåll av fastigheten där man genomgick stambyte med badrumsrenovering. Föreningen har en välskött ekonomi med stabil underhållsplan och väldigt bra avgifter. 2019 sänktes avgifterna med hela 9 %.
Föreningens medlemmar har tillgång till gym, snickarverkstad, tvättstuga, cykelförråd samt varsitt källarförråd och vindsförråd.
Besök gärna föreningens hemsida: http://brfviskan.se/

Välkommen hem!

Allmän information

Pris

1 495 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

49 kvm

Areauppgift enligt

Säljaren och bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Viskgatan 4 B

Ort

Helsingborg

Kommun

Helsingborg

Lägenhetsnummer

00023

Våningsplan

4 av 4

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Viskan i Helsingborg

Organisationsnummer

743000-1177

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Antal lägenheter: I föreningen finns 192 st lägenheter.
Antal lokaler: I föreningen finns 36 st lokaler.
Övrigt: Mycket välskött bostadsrättsförening med en av Eneborgs lägsta avgifter. Vatten- och avloppsstammar byttes 1996, elstigarna byttes 2004. Fasaderna har tilläggsisolerats, teglats och alla fönster är utbytta. Taken till flertalet av husen har lagts om. Det finns säkerhetsdörr, porttelefon och elektroniskt passersystem. Elen är utbytt i fastigheterna och alla lägenheter har fått jordade uttag och jordfelsbrytare. Under 2002-2003 har tvättstugor samt källare renoverats. Det finns totalt 4 tvättstugor med 3 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och torkrum i varje. Bredband via Stadsnätet. Under 2012-2013 renoverades samtliga balkonger i föreningen. Dessutom finns möjlighet att teckna medlemskap för gym-träning i angränsande fastighet till en mycket billig månadskostnad.

Föreningens ekonomi
Avgift per kvm: 565
Gemensamma utrymmen
Det finns cykelförråd, gym, källarförråd, vindsförråd och tvättstuga med torkrum.

Parkering
Fri parkering på gatorna i området.
Typ av förening
Privatbostadsföretag (äkta)

Juridisk person kan accepteras

Nej

TV/internet

Leverantör: Bredbandsbolaget
Fiber inkopplat.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme

Byggnadskommentar

Flerfamiljehus.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 192
Antal lokaler: 36

Antal lägenheter

192

Byggnader

Byggår

19

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

2 100 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Varmvatten, Kabel-TV, Bostadsrättstillägg

Andelstal

0,0047990

Andel av månadsavgift

0,48010

Kommentar

Driftkostnaderna är framtagna enligt schablon och kan komma att överskridas eller underskridas beroende på hushållets förbrukning.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är inte pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

250 SEK/månad

Försäkringskostnad

140 SEK/månad

Summa driftkostnad

390 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

107 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

118 kWh/m²

Energiklass

E

Besiktningsman

Claus Holten

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy