Länk kopierad!
Budgivning pågår

Visningar

sön 16 jun 14:00 - 14:30
Öppen visning - välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
750 000 SEK / eller högstbjudande
Adress
Von Lingens väg 54, Rosengård, Malmö
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
79.5 kvm
Avgift
5 332 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Fin 3:a belägen högt upp i huset i bra förening, härlig utsikt & stor inglasad balkong!

Nu har ni chansen att förvärva denna genomgående trerummare högt upp i huset med stor inglasad balkong!

När ni kliver in i bostaden välkomnas ni av en rymlig hall som inrymmer väldigt goda förvaringsmöjligheter. Vardagsrummet är väl tilltaget med plats för stor soffgrupp vilket gör umgänget med nära och kära till ett rent nöje. För den matlagningsintresserade återfinns ett tidlöst kök med gott om arbetsytor och förvaring. Ett matbord för fyra-sex personer ryms utan problem.

På bostadens inglasade balkong kan ni njuta av den härliga morgonsolen. Balkongen agerar som ett extrarum under stora delar av året och nås från köket samt det ena sovrummet som rymmer stor dubbelsäng. Även här finns det gott om plats för förvaring. Badrummet renoverades i samband med stambytet år 2010-2012 och är utrustade med stilfulla materialval.

Mycket välskött HSB-förening med god ekonomi!
Här bor ni i ett trevligt område med mycket goda kommunikationer samt närhet till skolor och alldaglig service.

Beskrivning

Hall
Välkomnande hall med parkettgolv och målad glasfibertapet. God förvaring i garderober.

Sovrum 1
Original stavparkett och tapetserade väggar. God plats för skrivbord, dubbelsäng eller två enkelsängar.

Vardagsrum
Parkettgolv, tapetserade väggar. Fondtapeten är en fin kontrast! I vardagsrummet finns det plats för matgrupp, mediamöbler samt stor soffgrupp som öppnar upp för sociala umgängen.

Badrum
Badrummet renoverades i samband med stambytet år 2010-2012. Extra stort badrum där den tidigare separata toaletten blivit inkluderad.
Badrummet är helkaklat med blått golv och vita väggar. Här finns dusch med skärmvägg, handfat, spegelskåp med belysning, toalett, tvättmaskin och torktumlare (Bosch-2010), elektrisk handdukstork samt golvvärme.

Kök
Stilrent kök från 2009 med gott om förvaring och arbetsyta! Vita profilerade köksluckor och mörk bänkskiva i laminat. Vitt kakel ovan arbetsytorna. Kombinerad kyl/frys samt integrerad spishäll, diskmaskin och ugn i rostfritt utförande (Bosch). Köksfläkt. Matplats vid fönster för 4-6 personer. På golvet ligger ett praktiskt grått klickgolv och väggarna är målade. Från köket är det utgång till bostadens balkong.

Sovrum 2
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och kommod. Parkettgolv och tapetserade väggar. Från detta sovrum når man även den inglasade balkongen.

Balkong
Stor inglasad balkong på ca 12 m2 som agerar som ett extrarum under stora delar av året. Balkongen ligger högt och fritt med fin utsikt över grönområden och bebyggelsen. Grå balkongmatta och vita väggar. Mycket användbar balkong som är orienterad mot öster med morgon- och förmiddagssol.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Hilda Stadgar .pdf BRF Hilda Årsredovisning 2018.pdf BRF Länsarkitekten 4 Energideklaration.pdf Frågelista Von Lingens väg 54 Undersökningsplikt.pdf Info, Bra att veta om Budgivning.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Länsarkitekten 4, Malmö kommun, Skattesats 33.6%.

Församling

Husie.

Storlek

Boarea 79.5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

256

Våning / hiss

Våning 7 av 8.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1970
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 2-glas
Övrigt: Till bostadsrätten hör även ett källarförråd.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Centralvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf Hilda i Malmö
Organisationsnummer: 746001-0163
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 256
Antal lägenheter: 767
Antal lokaler: 3

Brf Hilda förvaltar tomträtterna Länsarkitekten 1-8 samt Länsingenjören 1-3 som 1970 bebyggdes med 16 flerbostadshus innehållande totalt 767 lägenheter och tre lokaler.

Ekonomi:
HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar. (1163 kr år 2019)
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant. (465 kr år 2019).
Köparen blir medlem i HSB och betalar en medlemsavgift på 500 kr samt en
årsavgift på 300 kr. Av denna summa deponeras 500 kr och återfås igen vid utträde ur HSB.

Styrelsen ser inga behov av dramatiska höjningar utan förväntar sig endast indexhöjningar de närmaste åren. Senaste avgiftshöjning var 2018-01-01 med 3%. (kontrollerad 2019-05-14)

Renoveringar:
- Gjorda renoveringar:
2010-2012 - Stambyte, badrumsrenovering, ny ventilation, nya element och nytt brandvarningssystem.
2013 - Solceller monterades.
2014 - Renovering och utbyte av garageportar.
2014 - Fasadrenovering och hydrofobering.
2015 - Byte av samtliga hissar.
2016 - Samtliga lekplatser rustades upp
2017 - förbättring av utemiljöer.
2017- 2018 - Renovering av föreningens fyra garage.

Gemensamma utrymmen:
Cykelrum och innergård med sällskapsmöbler. Stor och grönskande innergård med grillplats, tillgång till gemensamma utemöbler och planteringar.

Kabel- tv och bredband:
Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem där grundutbudet ingår i avgiften. Föreningen har tecknat ett kollektivt bredbandsavtal med Bredband2 - Sveriges snabbaste bredband. Kostnad för bredband ingår i avgiften.

Parkering:
Brf Hilda disponerar över 462 garageplatser samt 234 parkeringsplatser. Kostnad för en garageplats är 350 kr/månad och för parkeringsplatser 250 kr/mån. Till båda råder separat kösystem.

Kontakt:
Hemsida: https://www.hsb.se/malmo/hilda
E-post: brfhilda@gmail.com

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Energideklaration

Status: Utförd
Energideklarationsdatum: 2018-11-21
Energiprestanda primärenergital: 75 /kWh per kvm och år

Månadsavgift

Avgift: 5 332 SEK / mån
Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel- tv, bredband, bostadsrättstillägg.

Föreningen har gemensam el. Varje medlem betalar för sin individuella förbrukning. Detta debiteras på månadsavgiften.

Tillträde

enligt överenskommelse

Driftskostnad

500 SEK varav:
Elektricitet: 500 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.13304 %
Andel av årsavgiften: 0.13304 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Har balkong

Bilplats

Parkering
Brf Hilda disponerar över 462 garageplatser samt 234 parkeringsplatser. Kostnad för en garageplats är 300 kr/månad och för parkeringsplatser 200 kr/mån. Till båda råder separat kösystem.

Närområde

Allmänt om området: Rosengård är Malmös mångkulturella kittel. Vad som innan var ett kargt landskap när husen i miljonprogrammen uppfördes i början av 70-talen, har Malmö arbetat hårt för att göra grönare. Rosengårds Centrum har idag City Gross, ett av Malmös mest populära stormarknader. Här finns även ett av stans bästa bibliotek och en stor sporthall med bland annat plats för kampsport, basket och fotboll. Här går Malmös bussar från Rosengård till Malmö Central på under en kvart. Influenserna från Mellanöstern i Rosengård bidrar till att du kan hitta stans bästa falafel- och kebabställen inom räckhåll. Fotbollstraditionen är naturligtvis också stark här med mångfaldiga svenska mästarna FC Rosengård. Här finner du även Zlatan Court som är en fotbollsplan tillägnad fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic som växte upp i området.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy