Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 195 000 SEK
Adress
Södra bangårdsgatan 4a, Söder, Eskilstuna
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
52 kvm
Avgift
2 810 SEK / mån
Rum
1.5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Charmig bostad med optimalt läge på Söder

Välkommen till Södra bangårdsgatan 4A. Beläget i ett av stadens mest attraktiva områden finner du denna genomgångslägenhet om 52 kvm fördelat på 1,5 rum och kök. Här välkomnas du in i en entréhall som är belägen mitt i lägenheten. Rymligt kök med plats för hela kompisgänget under höstens mysiga middagsbjudningar. Ett rejält vardagsrum med utrymme för såväl soffgrupp som mediamöbel. Ett genomgångsrum som mycket väl kan användas som ett sovrum. Denna optimala förstagångslägenhet präglas av generös takhöjd, fönsterbräden i sten och infällda fönsterpartier. Genomgående i hall och vardagsrum ligger vacker fiskbensparkett. Modernt helkaklat badrum. I lägenheten finns även en reparationsfond om 10.000 kr som tillfaller den nya ägaren.

Läget, endast 10 minuters promenad från centralstationen är idealiskt för pendlare och för den som vill ha nära till hela Eskilstunas utbud av restauranger, shopping och nöjen.
Här bor du i hjärtat av Söder på en av Eskilstunas mest eftertraktade adresser med oslagbart läge nära Eskilstunaån och Söders populära café och barer. Ett par stenkast bort, längs den korta promenaden mot centrum, möter du de mysiga caféerna och butikerna i Gamla Staden.

Välkommen hem!

Beskrivning

Välkomnande entréhall placerad mitt i lägenheten. Här finns det plats för viss avhägning för den som önskar. Ytterkläder och övriga kläder förvarar du med enkelhet i klädkamrarna i sovrum/genomgångsrummet. I hallen är väggarna målade i ljus färg och golvet är av fiskbensparkett.

Rymligt kök med vita luckor och vitt kakel. Köket har gott om förvaringsutrymmen i både över och underskåp och är utrustat med kyl/frys, spis och spisfläkt. Här ryms matplats för upp till 6 personer. Ljust målade väggar och matta på golv. I köket finner vi även ett charmigt skafferi som håller mat och dryck kallt under vinterhalvåret.

Rejält vardagsrum med plats för soffgrupp och mediamöbel. Tack vare de stora fönsterpartierna får hela rummet ett fantastiskt ljus. I anslutning till vardagsrummet ligger sovrummet/genomgångsrummet som blir bra avskilt från ljusinsläpp och ljud och skapar en perfekt sovmiljö i mitten av lägenheten. Fiskbensparkett ligger på golvet i båda rummen.

Helkaklat badrum med vitt kakel och ljust klinkergolv. Badrummet är utrustat med dusch, handfat, spegelskåp och wc.

Välkommen hem!

Övrigt

OBS! Lägenheten är registrerad som 1 rok hos bostadsrättsföreningen.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration Stadgar söderhörnet.pdf Ekonomisk plan söderhörnet

Bostadsfakta

Kommun

Eskilstuna kommun, Skattesats 33.1%.

Storlek

Boarea 52 kvm. Area enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

1,5 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

1249-1004-01

Våning / hiss

Våning 2 av 4.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1931-1936
Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Ventilation: Självdrag
Övrigt: OBS! Lägenheten är registrerad som 1 rok hos bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: BRF Söderhörnet
Organisationsnummer: 769635-8253
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 1249-1004-01
Antal lägenheter: 108
Antal lokaler: 5

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelförråd och 3 gemensamma tvättstugor med totalt 6 tvättmaskiner, 6 torktumlare, 3 torkskåp och 3 manglar.

Föreningens renoveringar

Följande information från ekonomisk plan:
Under 1970- och 1980-talet genomfördes renoveringar av yttertak och fasader. Renovering av balkonger, badrum och partiella VA-stambyten samt inredningar av vindarna har sannolikt också skett under denna period.

Därefter har ytterligare VA-stammar, maskinpark i tvättstugor, utrustningar i värmeundercentraler och flertalet radiatorventiler bytts ut. Ett antal badrum har renoverats och i övrigt löpande underhåll har utförts.

Information från styrelsen:
Föreningens planerade renoveringar omfattar ett fönsterbyte av samtliga fönster samt byte av resterande VA-stammar.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: F
Energideklarationsdatum: 2019-12-05
Energiprestanda primärenergital: 178 kWh/kvm och år

TV

Fiber (ComHem)

Internet

Grundutbud ingår i månadsavgiften (ComHem)

Månadsavgift

Avgift: 2 810 SEK / mån
inkl. värme, vatten och TV-grundutbud.

Driftskostnad

300 SEK varav:
Försäkring: 100 SEK
Elektricitet: 200 SEK

Driftkostnaderna är schablonmässigt beräknade och beror på nyttjandegraden samt ägare.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.8181 %
Andel av årsavgiften: 1.0185 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Reparationsfond: 10 000 SEK

Uteplats

Gemensamma balkonger i trapphuset

Bilplats

20 st Garageplatser med separat kösystem
6 st parkeringsplatser med separat kösystem
Det finns dessutom betalparkering längs med Södra Bangårdsgatan. Månadsbiljett om ca 400 kr löses i automat.

Övriga utrymmen

Vinds och källarförråd

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy