Länk kopierad!

Visningar

sön 16 aug 12:00 - 12:30
Öppen visning - välkommen! Anmäl er gärna till ansvarig mäklare°!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 495 000 SEK / Utgångspris
Adress
Fålhagsleden 99, Årsta, Uppsala
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
99 kvm
Avgift
6 146 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Generös gavelfyra i fräscht skick med hänförande utsikt

Välkommen till en urtjusig gavelfyra om hela 99 kvm med balkong i bästa solläge! Belägen näst högst upp i huset, helt utan insyn, finner ni denna mycket smakfullt renoverade bostad med behagliga kulörval samt exklusiva och moderna materialval. Bostaden har en smidig planlösning och erbjuder stora sociala ytor både i kökets matplats och det generösa vardagsrummet och dessutom tre rymliga sovrum. Här har man härliga stenskivor i köket, marmorgolv i kök och hall, ett helkaklat badrum med golvvärme och rymlig dusch, en stor klädkammare och gästtoalett för att nämna några godbitar. Från balkongen har man en hänförande utsikt över Uppsala stad med både slottet och domkyrkan väl synligt. På föreningens innergård och grönområden finns dessutom två murade grillar med utemöbler som de boende kan njuta av. Helt fantastiskt!

Årsta är ett väldigt lugnt och populärt bostadsområde med många stora grönskande parker och grönytor. Lägenheten är belägen en kort promenad ifrån Årsta centrum där det erbjuds allt från vårdcentral, tandläkare, flertal förskolor, ICA Supermarket, apotek och en hel del andra serviceutbud. Kring bostadsområdet finns flertal trevliga grönområden och lite längre bort finnes den stora Årstaparken med enorma grönytor, löpspår, fotbollsplaner mm. Här har man även närhet till Gränbystaden med både biograf, restauranger och ett rikt affärsutbud.
Precis utanför bostaden har man goda bussförbindelser och till Resecentrum tar det ca 10 minuter med buss samtidigt som bilpendlaren snabbt och enkelt når E4:an via både den norra och södra påfarten. Ett mycket bra läge att bosätta sig på!

Välkommen hem.

Beskrivning

HALL
Stor och välkomnande hall som på ett smidigt sätt syr ihop de flesta delarna av lägenheten. Från hallen har man tillträde till både käk, vardagsrum, två av sovrummen, badrum, gästtoalett och klädkammaren. Ljusa ytskikt med vitmålade väggar och exklusiv marmor på golv.

KÖK
Avlångt arbetskök med spotlights i taket, gott om bänkytor och generöst med förvaring genom flertal skåp och lådor. I ändan av käket har man en rymlig matplats och ett stort fönster med ett härligt ljusinsläpp. Köket har vita inramade köksluckor, urtjusiga stenskivor i granit till både bänkskiva och stänkskydd med en rymlig nerfälld diskho. Vidare försett med integrerad induktionshäll, varmluftsugn, fläkt, mikro och diskmaskin. Vitmålade väggar och exklusiv marmor på golv.

VARDAGSRUM
Generöst rum med gott om plats för flertal möbelringsalternativ i delvis öppen planlösning mot hall. Med fönster i dubbla väderstreck upplevs rummet ljust och rikligt med ljus flödar in i rummet som har en behaglig beige kulör på väggar och ljust trägolv i fanér.

SOVRUM 1
Det större av sovrummen har ett stort dubbelfönster med rikligt ljusflöde och två stora garderober för praktisk förvaring. Strax utanför i hallen har man toaletten. Beige färg på väggar och ljust trägolv i fanér.

SOVRUM 2
Även detta ett rymligt rum strax intill sovrum 1 och med ett stort fönster, mycket lämpligt som barnrum eller kontor. Ljusgrå färg på väggar och ljust trägolv i fanér.
SOVRUM 3
I andra ändan av lägenheten har man det tredje sovrummet, väl tilltaget och med gott om plats och ljus från ett stort fönster. Ljusgrå färg på väggar och ljust trägolv i fanér.

BADRUM
Fräscht helkaklat badrum med spotlights i tak och en mycket rymlig dusch. Vidare försett med belyst spegel, handfat med kommod, tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare samt toalett. Charmigt ljust kakel och klinker i beige och terracottafärgad sten.

TOALETT
Strax till höger i hallen finns en toalett med handfat och toalettstol. Vitmålade väggar och mörk plastmatta på golv.

BALKONG
Som grädde på moset har man här en stor balkong med helt fantastisk utsikt och i bästa söderläge med sol från morgon till kväll. En riktig pärla!

Övrigt

TIll lägenheten hör ett förråd.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF BRF Pumpan Stadgar.pdf BRF Energideklaration BRF Årsredovisning 2019

Bostadsfakta

Kommun

ÅRSTA 70:1, Uppsala kommun, Skattesats 33.1%.

Storlek

Boarea 99 kvm. Enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Våning / hiss

Våning 4 av 5.
Hiss finns.
Hiss från markplan

Byggnad

Byggnadsår: 1988
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: Treglasfönster
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft
Ventilationsinspektion: 2019-04-18

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Pumpan
Organisationsnummer: 716422-2288
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Antal lägenheter: 84
Antal lokaler: 0

Föreningen äger fastigheten Årsta 70:1 i Uppsala kommun. På fastigheten finns tre byggnader med 84 lägenheter uppförda.

Kvitteringen av nycklar sker direkt mellan köpare och säljare. Mycket viktigt att säljaren lämnar exakt 5 nycklar till säkerhetslåset till lägenhetsdörren (nyckeln har grönfärgad topp), och 4 nycklar till servicelåset.

Ansökan går till Riksbyggen och deras kontor i Västerås. Sedan lägger dessa upp handlingarna på deras webbportal, och föreningen godkänner därefter.

Parkering: Det finns 19 vanliga p-platser (150 SEK/månad), vi har 30 p-platser med el (200 SEK/Månad), och 23 garageplatser (365 SEK/månad). När det gäller p-platser med el så är fyra av dessa anpassade för att kunna ladda med el-bil. Väljer en boende den lösningen så är kostnaden istället 500 SEK/månad, och då ingår i priset en schablonmässig prissättning av el-laddningen.

Kötid på 1-3 månader för vanliga p-platser (med eller utan el), medan kötiden är 3-5 år för garage.

TV och bredband: Ansluten till kabelnät. Gruppavtal finns med Com Hem där paketet ?8 favoriter? ingår i månadsavgiften.
Detsamma gäller internet från Telenor med hastighet 100/100Mbit.

Som nyinflyttad tas själv kontakt med supporten hos Com Hem respektive Telenor för att kunna nyttja gruppavtalen.

Gemensamma utrymmen: Det finns cykelförråd, cykelställ, barnvagnsförråd, tvättstugor och soprum anslutna till varje hus. Det finns även en gemensam tvättstuga.
Källarförråd ute och inne.

Föreningens ekonomi

Nuvarande avgifter har gällt sedan 2012, och det finns inget beslutat om någon förändring. Det kommer inte bli någon förändring under 2020. När det gäller månadsavgiften för 2021 så tas beslut i november 2020.

Vi tillåter enbart sådan juridisk person som föreningen är skyldig att godkänna ? d v s först och främst om en kommun är köpare.

Föreningens renoveringar

Inga planerade renoveringar.
Utförda:
2019: Hissrenovering, klart månadsskiftet jan/feb.
2017-2018: Målning av fönster.
2017: Byte av låscylindrar till lägenhetsdörrarna samt OVK.
2015: Asfaltering gångvägar och parkeringsplatser.
2014: Inbyggnad av yttre källartrappa, Rustat upp staket vid entréer, Justering av ventilation, Ompaneling och målning av yttre förråd och byte av armaturer på gårdsbelysning.
2013: Byte av armaturer tvättstugor, cykelrum, sophus.
2012-2015: Fönsterbyte översta våningen.
2012: Stamspolning avlopp samt installation av nya fönster.
2010-2011: Värmereglering i lägenheterna.
2009: Installation av säkerhetsdörrar.
2008-2009: Byggnation av garageplatser.
2004: Nyinstallation hiss.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energideklarationsdatum: 2019-04-18
Energiprestanda primärenergital: 125 kWh/kvm och år

Månadsavgift

Avgift: 6 146 SEK / mån
Ingår i avgiften: värme, varm/kallvatten, kabel-TV och Internet/bredband.

Gårdsplats/innergård

Lekplats finns på gården samt grillmöjligheter.

Driftskostnad

450 SEK varav:
Försäkring: 150 SEK
Elektricitet: 300 SEK

Uppgifter enligt schablon

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.96317 %
Andel av årsavgiften: 1.96313 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Bilplats

Föreningen disponerar 23 st garage. Hyran är 365 kr/mån. Separat kösystem. Ca 2 års kötid.
Det finns även 49 st p-platser totalt.
P-plats med eluttag. Går att hyra för 200 kr/mån.
P-plats utan eluttag. Går att hyra för 150 kr/mån.
Separat kösystem tillämpas till alla p-platserna. I dagsläget är det kort kö. (Kontrollerat 2018-12-18).

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy