Länk kopierad!

Visningar

sön 16 aug 13:00 - 13:45
Öppen visning - välkommen!
mån 17 aug 17:30 - 18:00
Öppen visning - välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 395 000 SEK / utgångspris
Adress
Ursula Printz gata 1, Porslinskvarteret, Gustavsberg
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
81 kvm
Avgift
4 408 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Genomgående planlösning med balkong mot innergård

På Ursula Printz gata 1 finns denna fina 3:a om 81 kvm. Rymligt och lättmöblerat vardagsrum i öppen planlösning mot kök, två rogivande sovrum som vetter mot föreningens innergård samt stort badrum med dusch, tvättmaskin och torktumlare. Mycket trevligt belägen nära kommunikationer, butiker, Blå Blom-parken och Gustavsbergs hamn. Välkommen hem!

Beskrivning

- Välkommen in! Plats för avhängning av ytterkläder och bra förvaringsmöjligheter bakom garderoben med skjutdörrar. Från hallen nås vardagsrum, de båda sovrummen och ett stort badrum.

- Rymligt vardagsrum med fint ljusinsläpp genom flera fönsterpartier. Här inreder du luftigt med större soffa, tv- och matrumsmöbel. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger en ökad känsla av ljus och rymd och gör lägenheten riktigt trivsam. Vitmålade väggar och ekparkett på golvet.

- Funktionellt och fullutrustat kök med diskmaskin, spishäll, kyl/frys, varmluftsugn och inbyggd mikrovågsugn. Utmärkta arbetsytor och förvaringsmöjligheter för dig som gillar matlagning. Matplats för 4-6 personer vid fönstret.

- Från hallen nås två rogivande, insynsskyddade sovrum som vetter mot föreningens innergård. Det större rummet rymmer utöver dubbelsäng även extra förvaring. Härifrån nås balkongen som blir den naturliga samlingsplatsen lata sommardagar.

- Helkaklat badrum i vitt med snyggt grått klinkergolv. Här finns dusch, wc, tvättmaskin och torktumlare. Bra förvaringsmöjligheter i de vägghängda skåpen samt i kommoden under handfatet.

Sammanfattningsvis: Den genomgående planlösningen, balkongen mot den grönskande innergården och de många fönsterpartierna gör detta till ett ytterst attraktivt boende i Gustavsberg. Välkommen hem!

Övrigt

OM OMRÅDET
Bostadsområdet i Gustavsbergs hamn utvecklas nu till en modern småstad med nya bostäder där den kända porslinsfabriken tidigare låg. Här finns också vårdcentral, trevliga butiker, Hemköp, apotek, restauranger och caféer. Lägenheten ligger i direkt anslutning till mysiga Gustavsbergs hamn och Farsta Slottsvik och är en nyare del i det centrala Gustavsberg. Här bor ni mitt bland fina strövområden, mycket naturskönt beläget med vackra omgivningar och populära vandringsleder längs havet (Tjustviksrundan och Gottholmarundan). Kvarnsjön, på kort promenadväg från lägenheten, är en populär badsjö i närområdet. Värmdös nyaste kulturtillskott; konsthallen "Artipelag" ligger också på gångavstånd från lägenheten. För mer information, se: http://www.artipelag.se/

Ytterligare några minuter bort finns Gustavsbergs centrum som erbjuder det mesta av den närservice man behöver: Coop Konsum, flera olika banker, systembolag, apotek, kiosk och frisör för att nämna något. Gustavsbergs centrum är även knutpunkten för alla bussar på Värmdölandet med sin busscentral. Utöver kommersiell service erbjuds mycket olika fritidsaktiviteter för alla åldrar. I centrum ligger Ekvallens idrottsplats med konstfrusen bandyplan, ishall, tennishall och sporthall. Gustavsbergsbadet, en badhusanläggning med bl.a. motionsbassäng, rehab-bassäng samt en äventyrsavdelning med bl.a. vattenrutschbanor, finns också här. Med en kort biltur nås både Mölnvik köpcentrum och Värmdö Marknad finns på promenadavstånd, eller nås enkelt med buss eller bil. Flera skolor och förskolor ligger i och runt Gustavsberg.

För mer information, se kommunens hemsida: www.varmdo.se

Direktbuss till Slussen (474) går var 5:e minut i rusningstrafik och det tar ca 25 min in till stan. Buss 423 mot Medborgarplatsen stannar ett stenkast från bostaden.

Här får du alla fördelar med att bo nära naturen och ändå ha storstadens utbud på bekvämt avstånd.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Energideklaration Brf Ranka BRF Stadgar BRF Årsredovisning 2019, Brf Ranka.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Värmdö kommun, Skattesats 31.51%.

Storlek

Boarea 81 kvm. Enligt bostadsrättsföreningen genom den ekonomiska förvaltaren.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

0059-03-03-91203

Våning / hiss

Våning 3 av 5.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 2017
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Ranka
Organisationsnummer: 769628-8856
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 0059-03-03-91203
Antal lägenheter: 132
Antal lokaler: 0

Brf. Ranka har 132 lägenheter i 9 trapphus samt ett garage med 99 stycken bilplatser varav 4 stycken är laddplatser (snart 15 st). Även 5 platser för de som har handikapptillstånd. Hela garaget är även kameraövervakat för våra allas säkerhet. Föreningen äger marken.

Föreningen ansvarar ihop med grannföreningen Brf Prunus för skötseln av Maja Snis Gata som går mellan våra föreningar, detta hanteras i en gemensamhetsförening (GA63).

För mer info om föreningen, se gärna www.brfranka.se

Föreningens ekonomi

Inga avgiftsförändringar är i nuläget planerade.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: C
Energideklarationsdatum: 2017-06-29
Energiprestanda primärenergital: 62 kWh/kvm och år

TV

Telia Triple Play

Internet

Telia Triple Play

Månadsavgift

Avgift: 4 408 SEK / mån
obligatorisk avgift om 220 kr/mån för tv och bredband tillkommer.

Driftskostnad

816 SEK varav:
Försäkring: 256 SEK
VA: 150 SEK
Elektricitet: 410 SEK

"VA" avser ungefärlig kostnad för varmvatten som debiteras kvartalsvis. Varmvattnet debiteras respektive bostadsrättshavare relaterat till uppmätt förbrukning. Uppgifterna är individuella och kan variera över tid och ägande.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.8 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare

Uteplats

Stor balkong om ca 10 kvm balkong i syd-ostläge.

Bilplats

Totalt finns det 104 bilplatser samt 8 st MC-platser inom bostadsrättsföreningens garage.
Av dessa platser är det 5 st handikappanpassade parkeringsplatser som i förstahand hyrs ut till dem med handikapptillstånd, annars hyrs de ut på korttidskontrakt tills någon med handikapptillstånd vill hyra platsen. Det finns även laddstolpar på 4 st av parkeringsplatserna. Direktaccess till garaget med hiss.

Priser: MC/Mopedplats 400 kr/månad, Bilplats 850 kr/månad & laddplats inkl. el 1300 kr/månad.

Övriga utrymmen

Det finns källarförråd (ca 7-8 kvm), cykelförråd, barnvagnsrum och miljöstation/återvinningsrum. I föreningen finns även en gemensamhetslokal och en övernattningslägenhet som medlemmarna kan hyra.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy