Länk kopierad!

Visningar

sön 16 aug 12:00 - 12:45
Anmälan krävs. Anmäl dig till visningen genom att klicka på boka visning.
mån 17 aug 17:30 - 18:00
Anmälan krävs. Anmäl dig till visningen genom att klicka på boka visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 475 000 SEK / Utgångspris
Adress
Zinkens väg 69, Södermalm, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
45 kvm
Avgift
2 030 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Omgärdad av grönska finns denna ypperligt planerade lägenhet med moderna materialval och uteplats

Varmt välkommen till denna optimalt planerade lägenhet som smakfullt renoverats och idag disponeras som en 2:a. Här finns ett stilrent kök med bra förvaringsmöjligheter och gott om arbetsyta på vacker kompositbänkskiva. Köket har en modern öppen planlösning med vardagsrummet som ger en luftig och rymlig känsla och dessutom möjlighet att ha både stor matplats och soffgrupp. Sovrummet avgränsas mot vardagsrummet genom vackra svarta skjutdörrar med glas. Det är även från vardagsrummet som man når den vackra uteplatsen om cirka 23 kvm. Den lummiga uteplatsen har gott om plats för både utemöbler, grill och odlingar med mer. Detta tillsammans med att det runt bostaden endast är cykel- och gångvägar ger bostaden en radhuskänsla. Här bor du med ett lugnt trivsamt läge som innebär närhet till såväl natur som Södermalms puls. Runt knuten finns Tantolunden med sina stora grönområden, kolonilotter, badstrand och trevliga promenadstråk längs Årstaviken. Samtidigt är det nära till all tänkbar service och Södermalms nöjesutbud då lägenheten ligger mellan Hornstull och Mariatorget. Här finns även mycket goda kommunikationsmöjligheter via Zinkensdamms tunnelbanestation (röd linje). Bra bussförbindelse med bland annat buss nr 4 som passerar Södra Station. Boendet är med andra ord perfekt för dig som uppskattar stadens puls och utbud men föredrar att bo lummigt och lugnt.

Beskrivning

HALL
Välkomnande hall med bra avhängnings-och förvaringsmöjligheter i garderobsvägg bakom skjutdörrar med spegel. Hallen har ljust målade väggar och grått klinkergolv. Härifrån nås lägenhetens rum och badrum.

KÖK
Modernt och stilrent kök som renoverades 2018 med gott om förvaring bakom vita släta köksluckor. Här finns även maskinell utrustning i form av integrerad kyl/frys, induktionshäll, inbyggnadsugn, spiskåpa och integrerad diskmaskin. Det finns även bra arbetsytor på vacker ljus bänkskiva och utmärkt belysning i köket. Köket och vardagsrummet har en öppen planlösning som ger en härlig rymd och atmosfär och som en naturlig avdelare finns den stora matplatsen som inbjuder till trevliga middagar. Ljusa färger, vackert trägolv och fönster mot den lummiga uteplatsen.

VARDAGSRUM
Inbjudande vardagsrum med plats för soffgrupp. Rummet har ljusa behagliga färger, vackert trägolv och fönster mot den lummiga uteplatsen.

UTEPLATS
Underbar, stenbelagd uteplats om ca 23 kvm som är omgärdad av växtlighet och buskar vilket tillsamans med muren runt skapar en avskild och privat känsla. Tack vare sin storlek och utformning har säljaren förutom odlingar med både grönsaker och blommor fått plats med matgrupp, solstolar, grill med mer. Härifrån har man även fin utsikt ner mot kolonistugorna och kan uppleva säsongens skiftningar i naturen. Marken är inte upplåten med bostadsrätten utan tillhör bostadsrättsföreningen.

SOVRUM/SOVALKOV
Via svarta spröjsade glasdörrar från vardagsrummet når man det mysiga sovrummet med behagliga gröna toner. Här finns plats för dubbelsäng samt sidobord.

BADRUM
Rymligt badrum som har ljust kaklade väggar och våtrumsmatta på golvet. Här finns dusch, tvättställ, toalett, spegel och handduksvärmare.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration Stadgar Årsredovisning 2019

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 29.88%.

Storlek

Boarea 45 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen och säljaren Enligt lägenhetsförteckningen 1 rum och kök.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

153

Våning / hiss

Våning 1 av 5.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1988-89

Föreningen

Föreningens namn: Brf Zinken
Organisationsnummer: 716422-1926
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 153
Antal lägenheter: 319
Antal lokaler: 10

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
BRF Zinken består av 319 bostadslägenheter och 10 lokaler, samt ett större garage under fastigheten. Området färdigställdes under 1988-89 och ägdes fram till september 2008 av kommunala Stockholmshem. Sedan en köpestämma sagt ja till ombildning till bostadsrätter köpte BRF Zinken området och tog formellt över fastigheterna i september 2008.

Fastigheterna har följande adress och fastighetsbeteckning:
Zinkens väg 25-39 = Krukomakaren 12
Zinkens väg 41-55 = Krukomakaren 13
Zinkens väg 57-71 = Krukomakaren 14
Krukmakargatan 45,49 = Krukomakaren 8
Krukmakargatan 54,56,58,60 = Krukomakaren 7
Krukmakargatan 71,73 = Krukomakaren 4

Idag är 286 av dessa lägenheter bostadsrätter medans 33 fortfarande är hyresrätter. Föreningen är en så kallad äkta bostadsrättsförening och man äger av marken. Föreningen planerar att renovera trapphus 2020/21. Denna renovering planeras att betalas med egna likvida medel och inget nytt lån beräknas tas upp för detta. Man planerar även att byta låssystem. Föreningen är välskött och under 2019 amorterade föreningen dessutom cirka 10 miljoner vilket framgår i årsredovisningen. Det finns i dagsläget (29/7-2020) ingen planerad ändring av månadsavgiften.

För mer info besök föreningens informativa hemsida www.brfzinken.se

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energideklarationsdatum: 2019-11-25
Energiprestanda primärenergital: 126 kWh/kvm och år

TV

Basutbud från Com Hem ingår i månadsavgiften.

Internet

Bredband via Ownit (100 M/Bit) ingår i månadsavgiften. Mot kostnad kan snabbare bredband beställas. För mer info kontakta www.ownit.se. Via föreningens bredband kan du dessutom få både TV, telefon (IP) och trådlös internet. Då behöver du en sk. tjänstefördelare som köps av Ownit. För mer info kontakta www.ownit.se

Månadsavgift

Avgift: 2 030 SEK / mån
Värme, vatten, Bredband och Kabel-TV.

Driftskostnad

478 SEK varav:
Försäkring: 178 SEK
Elektricitet: 300 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.19862 %
Andel av årsavgiften: 0.2178 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Det finns en avskild uteplats om cirka 23 kvm i anslutning till lägenheten. Marken är inte upplåten med bostadsrätten utan tillhör bostadsrättsföreningen.

Bilplats

BRF Zinken har 88 P-platser i garage för uthyrning. Det finns tre typer av P-platser i garaget, bil (84 st.), bil+el (4 st.), respektive MC (6 st.). Föreningen har även cirka 50 st P-platser utomhus för uthyrning. Till platserna är det kö.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy