Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Marklandsgatan 45, Högsbo, GÖTEBORG
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
57.5 kvm
Avgift
3 710 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

STRÅLANDE UTSIKT högst upp på våning 8. Detta är den stora tvåan med fönster åt två väderstreck, stort kök och härlig inglasad balkong i västerläge med utsikt och kvällssol. En välplanerad och rymlig bostad med goda förvaringsmöjligheter. Läget är helt fantastiskt med buss- och spårvagns kommunikationer nära, gång- och cykelavstånd till Slottsskogen och Linnéstadens restauranger och kaféer. Härifrån har ni även närheten till Änggårdsbergens naturreservat, Botaniska trädgården och havet. Varmt välkommen till denna lägenhet i populära Högsbo!

Beskrivning

Välkommen till en suverän lägenhet på höjden!

Ta hissen upp högst upp till våning 8 och stig in i en öppen och välkomnande hall. Förvaring av ytterkläder har ni direkt till vänster i entrén. Det finns även goda förvaringsmöjligheter bakom flertalet garderober på varsin sida längst med hallen. Tapetserade väggar och plastmatta på golvet.

Till höger i hallen är sovrummet. Det är ljust och harmoniskt och har plats för både dubbelsäng och arbetshörna. Tapetserade väggar och plastmatta på golvet.

Längre fram i hallen når ni köket som är rymligt, ljust och trevligt. Här finns en perfekt matplats vid fönstret där många gäster kan avnjuta fina middagar tillsammans. Köksinredningen har ljusa luckor med en laminatbänk och diskbänk samt vitt kakel ovan. Utrustningen består av spis med fläkt, kyl/frys samt mikro och ugn.

Det fräscha badrummet når ni rakt fram i hallen och är renoverat i samband med stambytet. Vitt kakel och grå klinkergolv. Utrustningen består av: WC, dusch med vikbara väggar, spegelskåp, handfat med kommod och förberett för tvättmaskin.

Det ljusa och fina vardagsrummet är rymligt och lättmöblerat med plats för såväl stor sällskapsdel med både soffa och fåtöljer samt extra matplats för den som önskar. Väggarna är tapetserade och parkettgolvet. Härifrån har ni utgång till den stora och inglasade balkongen ca 6kvm. Belägen i underbart västerläge där det kan bli svårt att slita sig när ni beskådar en fantastisk utsikt.

Dokument (pdf)

BRF Årsredovisning Marklandsgatan.pdf BRF Stadgar Marklandsgatan.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Göteborg kommun, Skattesats 32.85%.

Storlek

Boarea 57.5 kvm.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

352

Våning / hiss

Våning 8 av 8.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1961

Föreningen

Föreningens namn: Riksbyggens Brf Göteborgshus nr 26
Organisationsnummer: 757201-7320
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 352
Antal lägenheter: 376
Antal lokaler: 0

Föreningen består av 376 lägenheter med adresserna Marklandsgatan 43-71. Dessa lägenheter fördelas på 48 1:or, 176 2:or, 112 3:or och 40 4:or. Föreningen har en mycket god och stabil ekonomi.

Miljöhusen "Ada" och "Beda" finns på föreningens gård. Husen hyser bl.a. extra tvättstuga och samlingslokal. Föreningen medlemmar har tillgång till en grillplats och ett utomhusgym utanför husen. Föreningen har en trevligt hemsida: www.gbghus26.se.

Närhet till flera naturområden. Inom promenadavstånd når man Slottsskogen, Botaniska trädgården och Änggårdsbergen.
Marklandsgatan är en knutpunkt för kollektivtrafiken. Härifrån går flera spårvagnar och bussar. Alldeles intill Marklandsgatan har ni både förskolor och skolor.

Parkering: Parkeringsplats: 150 kr/mån
Garageplats: 480 kr/mån

Mejla parkering@gbghus26.se om du vill hyra parkeringsplats/garage. Instruktioner finns på föreningens hemsida.

TV och bredband: Föreningen har ett gruppavtal med Bredbandsbolaget (Telenor). Avtalet omfattar:
-Bredband, 250/100 Mbit
-TV, T-1 Bas med ett 15-tal kanaler
-Telefoni, Mini, fast avgift

Gemensamma utrymmen: Det finns bastu, cykelförråd, festlokal, källarförråd och tvättstuga med torkrum.

Föreningens renoveringar

2008-2011: Reparation/utbyte av balkonginglasningar, byte av termostatventiler, målning av trapphus, fönster- och balkongdörrsutbyte samt obligatorisk ventilationskontroll (OVK).
2003: Badrummen i föreningen renoverades i samband med stambytet 2. Ny el i samband med stambytet samt jordfelsbrytare installerad i bostaden.
2009: Byte av fönster och balkonginglasningar.
2015-2016: Ombyggnad av hissar, styrsystem och hisschakt i fastigheterna.
2018-2019 Nya entrépartier, byte av hängrännor, stuprör samt översyn av tak. Obligatorisk ventilationskontroll.
2016: Installation av bergvärme.

Månadsavgift

Avgift: 3 710 SEK / mån
I avgiften ingår : värme, vatten, bredband och kabel Tv.

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.2619 %
Andel av årsavgiften: 0.26197 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare

Uteplats

Stor härlig inglasad balkong.

Bilplats

Parkeringsplats: 150 kr/mån
Garageplats: 480 kr/mån

Mejla parkering@gbghus26.se om du vill hyra parkeringsplats/garage. Instruktioner finns på föreningens hemsida.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy