Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
795 000 SEK
Adress
Kronetorpsgatan 50, Segevång, Malmö
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
38 kvm
Avgift
2 600 SEK / mån
Rum
1.5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Bostadsfakta

Kommun

Malmö kommun, Skattesats 32.67%.

Storlek

Boarea 38 kvm.

Rum

1,5 rum, varav 1 sovrum.

Våning / hiss

Våning 3 av 9.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1960
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf Västkusten i Malmö
Organisationsnummer: 746000-5106
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Antal lägenheter: 199
Antal lokaler: 2

HSB Brf Västkusten i Malmö är en äkta förening som förvaltar fastigheten Ögonlocket 9, vilken föreningen innehar med tomträtt. Nuvarande tomträttsavtal justerades 2015-01-01 och gäller i 10 år. Föreningen bildades 1958 och husen var inflyttningsklara 1960. Föreningen består av fyra bostadshus med totalt 199 st lägenheter, som samtliga upplåts med bostadsrätt, samt två lokaler.

EKONOMI
HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse; Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1183 kr år 2020).
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (473 kr år 2020). Som boende i en HSB förvaltad bostadsrättsförening tillkommer även;
-Medlemsandel 500 kr/köpare, andelen betalas vid inträde i HSB och återfås igen vid utträde ur HSB.
-Medlemsavgift 300 kr/adress i familjerelation, betalas per år.

Senaste avgiftshöjningen skedde 2020-01-01 med 4%. Föreningen planerar att höja avgiften varje år med ca 5%, nästa höjning blir runt årskiftet 2021-01-01.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Mellan 2015 - 2017 har följande underhåll och renoveringar gjorts:
2015-2016 - Taken lagts om
2015-2016 - Stuprören bytts ut
2015-2016 - Flera balkar under taket på låghusen bytts ut
2015-2016 - Samtliga husfasader fogats om
2015-2016 - Diverse plåtarbeten utförts
2015-2016 - Samtliga vindar isolerats
2015-2016 - Fönstren tätats och fått nya plåtar runt om
2015-2016 - Hisschakten på höghusets tak totalrenoverats
2015-2016 - Samtliga balkonger tvättats och impregnerats på utsidan
2015-2016 - Avluftningsrören (så kallade "svanhalsar") målats
2015-2016 - Samtliga tak över entrédörrarna på låghusen bytts ut
2017 - Stadgeenlig fastighetsbesiktning utförts av styrelsen
2018 - Energideklaration
2018 - Miljöhus byggts
2019 - Översyn av all el-anläggningsutrymmen
2019 - Stuprörsanslutningar bytts ut
2019 - Tvättstuga i hus 48
2019 - Avloppen spolats

Planerade renoveringar:
2020 - Styr och övervakning
2020 - Tvättutrustning
2021 - VVS
2022 - Hissar
Stambyte/relining

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en festlokal att hyra med plats för 35 personer, kostnad per hyrestillfälle är 200 kr. Det finns även ett bibliotek där du som medlem kan låna böcker eller lämna böcker du har läst klart, låna facktidskrifter eller lämna sådana du har läst klart och vill dela med dig till andra.
I hus 50 finns en nyrenoverad tvättstuga med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel. I hus 44 finns två tvättstugor och i hus 46 finns tre tvättstugor samt grovtvättstuga och mangelrum.
Föreningen anordnar bland annat bingo-, schack-, backgammon-, bridge- och canastakvällar varje vecka.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via ComHem, grundutbudet av TV-kanaler ingår i månadsavgiften.
Bredband via Bredband2 (100/100), kostnaden 65 kr/mån ligger som ett obligatoriskt tillägg jämte avgiften.
Vid byte av ägare till bostadsrätten tillkommer en inkopplingsavgift som betalas av den nye ägaren.

GARAGE OCH PARKERING
Föreningen har 123 p-platser för uthyrning, en plats kostar 150 kr/månad. Kösystem tillämpas. Hyresavtalet för bilplats upphör i samband med säljarens flytt och kan inte övertas av den nye bostadsrättsinnehavaren. Föreningen har också fyra gästparkeringsplatser med en avgift på 5 kr/timme.
Cykelgarage (låst) finns vid höghuset, Kronetorpsgatan 50 B, samt vid gaveln på Kronetorpsgatan 48. Garage till moped och MC finns också vid höghuset (50 B). En plats i cykelförrådet kostar 20 kr/månad och i moped- eller MC-garage kostar en plats 50 kr/månad.

BOSTADSÄRTTSTILLÄGG
Bostadsrättstillägget ingår i föreningens försäkring.

KONTAKT
Hemsida: www.hsb.se/malmo/brf/vastkusten
E-post: brf.vastkusten@hotmail.com

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Månadsavgift

Avgift: 2 600 SEK / mån

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Betalas av: Köpare

Närområde

Allmänt om området: Segevång är ett delområde till Kirseberg. Det består av flerbostadshus byggda under olika epoker. Mest karaktäristiskt, förutom gamla Sydsvenskanhuset, är längan i den norra delen av Segervång som skämtsamt kallas Kinamuren. Även de höga lamellhusen längs Kronetorpsgatan syns på håll ? och framförallt ges där en svindlande utsikt över hela Malmö. På Segevång finns det gott om anläggningar där du kan bränna överskottsenergi, antingen om du går till gymmet hos 24seven, Burlövs golfbana eller Segevångs friluftsbad. Läget är strategiskt bra, med 4:ans buss som går tvärs genom området, eller regionbussarna som stannar precis norr om på Stockholmsvägen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy