Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Sjömilsgatan 19, Flatås, VÄSTRA FRÖLUNDA
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
61.5 kvm
Avgift
3 276 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

MYSIG LÄGENHET i ett lugnt och omtyckt område. Härlig balkong med utsikt över en grönskande innergård. Nära både affär och spårvagn. Lägenheten är perfekt belägen med kommunikationer alldeles nära som tar dig till Högsbo och magiska Änggårdsbergen på 4 min och vidare till Linnéplatsen på bara 9 minuter. Från bostaden har ni även närhet till såväl Ruddalens mysiga naturstigar och idrottsanläggning som Frölunda Torg, Göteborgs bästa köpcentrum med ca 200 butiker samt 25 restauranger och fikamöjligheter. Cykelavstånd till havet med båtliv och flera härliga badplatser. Sandstrand och barnvänligt på Askimsbadet med sin fina pir, Hovåsbadet och härliga klippor och en mindre strand på Marholmen.

Beskrivning

Välkommen till en lägenhet med en mycket trevlig planlösning.
Hallen har plats för ytterkläderna vid entrén. Tapetserade väggar och parkettgolv.

Till vänster i hallen finns badrummet. Vitkaklade väggar/målade väggar och blått klinkergolv. här finns ett fönster som ger ljusinsläpp. utrustningen består av toalett, handfat och badkar.

Till höger i hallen finner ni köket. Köksinredningen är vit med arbetsbänk i laminat och ljust kakel ovanför. Köksutrustningen består av kyl / frys, ugn, fläkt och spis. Vitmålade väggar och plastmatta.

Matplatsen är stor, rymlig och belägen vi det stora fönsterpartiet. Här finns plats för många middagsgäster som kan avnjuta goda måltider tillsammans och samtidigt ha en trevlig utsikt mot innergården.

Från köket når ni den härliga inglasade balkongen som är stor och rymlig och har en grönskande utsikt över området. Här kan ni sitta och ha det bra från tidig vår till sen höst.

Från köket är det en större öppning med glasdörrar som gör att det känns fritt mot vardagsrummet. Ett stort fönster mot den inglasade balkongen och fönstrena från köket gör att man har kontakt med den grönskande utsidan.

Vardagsrummet är stort och rymligt med gott om ljusinsläpp från fönstren från både kök och vardagsrum. Tapetserade väggar och parkettgolv.

Innanför vardagsrummet finns ett sovrum med plats för dubbelsäng och flera garderober för förvaring. Tapetserade väggar och plastmatta.

Dokument (pdf)

BRF Stadgar BRF RB BRF Flatås _Årsredovisning_2019.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Göteborg kommun, Skattesats 32.85%.

Storlek

Boarea 61.5 kvm.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

312

Föreningen

Föreningens namn: Riksbyggens Brf Flatås 1
Organisationsnummer: 757201-7551
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 312
Antal lägenheter: 651
Antal lokaler: 1

Adresserna är Svängrumsgatan 2-52, Distansgatan 45-67, Sjömilsgatan 1-25 och 2-30 samt Nymilsgatan 1-29.

Parkering: Separat kö till p-plats.

TV och bredband: Bredband (100/100mbps) ingår i månadsavgiften (Bredband 2).
Kabel-Tv via Comhem där basutbud av kanaler ingår.

Gemensamma utrymmen: 1 förråd/lägenhet ingår i avgiften, gym 50:- /mån och bastu finns på innergården, barnvagnsrum finns vid varje uppgång, gästlägenhet finns att hyra, festlokal, tvättstuga, vävstuga, odlingslotter och återvinningsplatser.

Föreningens renoveringar

Se föreningens Årsredovisning.
1999-2004: Renovering av badrum
2003-2004: Renovering av trapphus, montering av säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter.
2005-2006: Nybyggnad av carportar och garage, samt renovering av befintliga garage.
2007-2008: Fällning av c:a 150 träd som delvis ersatts med andra, beskärningar av d:o
2008: Ut- och invändig renovering av 4 st tvättstugor och fristående lokaler.
2008: Målningsbättringar i samtliga trapphus.
2009: Nybyggnad av 13 par markbehållare för biologiskt och restavfall.
2009-2010: Ombyggnad av varmvattensystem inklusive nya radiatorer i badrum,grovkök, kök och trapphus samt byta och injustering av samtliga termostatventiler.
2010-2011: Stamledningsrenoveringar avlopp.
2011: Byte av samtliga takfläktar samt injustering av ventilation.
2011-2012: Justering och tätning av fönster i lägenheter.
2013-2014 byttes stamventiler till värme och man åtgärdade alla entréer på Distansgatan. Under samma period utfördes betongrenovering av loftgångar och nya räcken monterades. I ett antal fastigheter genomfördes även radonmätning.
2015 genomfördes en besiktning av fasaden och samtliga sovrumsfönster i loftgångslägenheterna byttes ut.
2016 fasadtvätt och åtgärder av tegelfasader
2017 stuprör/hängrännor, takdetaljer, åtgärder fönster, tvättstugeutrustning och belysning.

Utöver detta har under åren 2005-2012 samtliga gårdar och lekplatser rustats upp och tegelfasader renoverats. Tvättstugeutrustning byts ut kontinuerligt, i våra tvättstugor finns totalt 80 st maskiner av olika slag.

Månadsavgift

Avgift: 3 276 SEK / mån

Gårdsplats/innergård

Mysig innergård

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.12219 %
Andel av årsavgiften: 0.12221 %

Bilplats

Separat kö till p-plats.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy