Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Värslevägen 63, Askim/Vita Fläcken, Askim
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
114.6 kvm
Avgift
6 460 SEK / mån
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

ÄNTLIGEN!

Denna fina bostad bjuder på många härligheter så som ett insynsskyddat toppenläge med fönster i tre väderstreck, enormt vardagsrum med mysig braskamin, två rymliga klädförråd, fräscht badrum med tvättavdelning och gästtoalett. Kommunikationer har ni alldeles nära som tar er till Linnéplatsen på 11 minuter och Frölunda Torg på endast 5 minuter. I nära anslutning till bostadsområdet finns bland annat Askims torg och flertalet förskolor samt grundskola. Här har ni dessutom hav och fina bad på nära avstånd.

Varmt välkomna till ett populärt och omtyckt område!

Beskrivning

Kliv in i en inbjudande hall med ljusa väggar och fint parkettgolv. Förvaring av kläder har ni bakom en stilren spegelgarderob med skjutdörrar. Direkt till vänster i hallen har ni gästtoaletten, inrett med en snygg kombination av grått klinkergolv och vita väggar.

Det stilrena köket med ljusa köksluckor och metallhandtag har en praktisk miljö som gärna lockar fram den gastronomiska karaktären. Den öppna väggen mot vardagsrummet och matsalsdelen ger en enormt rymlig och luftig känsla, detta även på grund av ljusinsläppet från de flertalet stora fönsterpartierna i olika väderstreck. Genom sol- och vindstyrda markiser, kan du reglera ljusinsläppet efter din önskan. En såväl lyxig som bekväm detalj i hemmet. Köket är utrustat med: Kyl/frys, spishäll med fläkt, inbyggd varmluftsugn och diskmaskin. Det finns gott om plats för förvaring!

Det enorma vardagsrummet som går att göra om till ytterligare ett rum är öppet och rymligt med ljusinsläpp från stora fönsterpartier i två olika väderstreck. Här har ni en fri utsikt mot bland annat förskolan. Tänd upp braskaminen för en extra mysig stämning för här kan ni spendera massor med kvalitetstid. Matsalsdelen ligger invid med en enorm yta, här finns plats för stora bjudningar med många gäster.

Rakt fram vid entrén har ni badrummet med tvättavdelning som renoverades av föreningen 2007-2009. Helkaklat med smakfullt intryck. Snyggt klinkergolv med härlig golvvärme och kaklade väggar i vitt. Utrustningen består av: WC, badkar, handduksvärmare samt handfat med över- och underskåp. Tvättavdelningen är utrustad med allt som kan tänkas behövas, tvättmaskin, torktumlare, tvättho och skåp för förvaring.

Lägenheten har tre rymliga sovrum, varav ett större sovrum. Detta rum rymmer både en dubbelsäng och en kontorsdel. Härifrån har ni dessutom utgång till en härlig balkong. Fem garderober finns för förvaring. Större förvaringsmöjligheter har ni i två rejäla klädkammare.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar BRF Årsredovisning

Bostadsfakta

Kommun

Göteborg kommun, Skattesats 32.85%.

Storlek

Boarea 114.6 kvm. Fövaltaren.

Rum

5 rum, varav 3 sovrum.

Lägenhetsnummer

20

Våning / hiss

Våning 2 av 2.
Våningsplan 2 av 2.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1965
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Föreningen

Föreningens namn: HSB:s Brf Askim Stom
Organisationsnummer: 757203-0711
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 20
Antal lägenheter: 224
Antal lokaler: 2

Askim Stom är en mycket välskött förening med 224 lägenheter.
Föreningen har hemsida www.hsb.se/goteborg/askimstom

Föreningen består av tio byggnader med lägenheter i markplan och två våningar ovan mark. Det finns inte hiss i någon trappuppgång. Nio av fastigheterna har fyra trappuppgångar vardera och en av fastigheterna har endast två trappuppgångar.
De gatuadresser som ingår i vår förening är Solarvsplan 2-38 och Värslevägen 27-65.

Brf Vita Fläcken, byggdes samtidigt och består även den av tio hus och har något fler lägenheter än Brf Askim Stom. Lägenheterna varierar i storlek från 1 rum och kök på 35 m² till 5 rum och kök på 115 m².

Föreningen är belägen i stadsdelen Askim. Kommunikationer alldeles nära som tar dig till Linnéplatsen på 11 minuter och Frölunda Torg på endast 5 minuter. I nära anslutning till bostadsområdet finns bland annat vårdcentral, BVC, tandläkare, bibliotek, hembageri, bensinstation, godisaffär och kvarterskrog.

Busslinjen Rosa Express går från hållplats Askims Stationsväg eller hållplats Trollängen via Marklandsgatan till Centrum/Nordstan alternativt till ändhållsplatsen Snipen i Billdal. Buss 84 avgår från hållplats Askims Stationsväg till Frölunda torg alternativt till Sisjön. Gränsande till området finns flertalet förskolor samt en grundskola (endast några meter ifrån lägenheten). Området är mycket barn- och pensionärsvänligt.

Parkering: Parkeringsplats tillhör inte lägenheten, utan hyrs separat till en kostnad av 100 kr per plats och månad. Föreningen har även parkeringsplatser med eluttag för motorvärmare av 200 kr per månad. 27 garage finns att hyra.

Gemensamma utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga med torkrum.
Tvättstugorna får man fritt använda måndag till och med lördag mellan klockan 08.00 och 20.00 efter bokning. I varje tvättstuga finns det en stenmangel. Bokning via tvättlås med lägenhetsnummer på.
Övernattningslägenhet finns även det inom området.
Föreningslokalen intill expeditionen är tillgänglig för utlåning till en kostnad om 200:-. Enbart till ändamål som ej stör kringboende.

Föreningens renoveringar

Avslutade projekt i föreningen är bland annat balkongutbyggnad, stam- och badrumsrenovering samt ombyggnad av gårdarna.

2007- Stam- och badrumsrenovering påbörjades och avslutades 2009.
2012- Ombyggnad av gårdarna, färdigställt sommaren 2013.
2015/2016- Renovering av tvättstugor. Nytt kakel och klinker, målningsarbete, utbyte av en del inredning med mera.
2017-Reparationer och målningsarbeten på balkonger och uteplatser. Målning av utemöbler.

TV

Ansluten till kabel TV. Basutbudet ingår i månadsavgiften.

Internet

Fibernät

Månadsavgift

Avgift: 6 460 SEK / mån

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.653 %
Andel av årsavgiften: 0.653 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Säljare
Reparationsfond: 4 376 SEK
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Balkong mot gården.

Bilplats

Parkeringsplats går att hyra till en kostnad av 100 kr/månad.
Parkeringsplats med el går att hyra till en kostnad av 200 kr/månad.
Garage går att hyra. Dessa kostar 425 kr i månaden utan el och 500 kr i månaden med el. MC-förråden går att hyra och kostar 250 kr per förråd och månad. Kösystem tillämpas - kontakta expeditionen på: 031-28 01 79

Övrigt

Föreningen består av tio byggnader med lägenheter i markplan och två våningar ovan mark. Det finns inte hiss i någon trappuppgång. Nio av fastigheterna har fyra trappuppgångar vardera och en av fastigheterna har endast två trappuppgångar.
De gatuadresser som ingår i vår förening är Solarvsplan 2-38 och Värslevägen 27-65. Brf Vita Fläcken, byggdes samtidigt och består även den av tio hus och har något fler lägenheter än Brf Askim Stom.

Lägenheterna varierar i storlek från 1 rum och kök på 35 m² till 5 rum och kök på 115 m². Hushållsel, värme, vatten och kabel-TV ingår i månadsavgiften.

Föreningen är belägen i stadsdelen Askim. Kommunikationer alldeles nära som tar dig till Linnéplatsen på 11 minuter och Frölunda Torg på endast 5 minuter. I nära anslutning till bostadsområdet finns bland annat vårdcentral, BVC, tandläkare, bibliotek, dam- och herrfrisering, kvarterskrog och pizzeria.

I närområdet finns även en bensinstation med en mindre verkstad och mini-livs, fiskbil öppen onsdag-lördag samt ett hembageri.

Busslinjen Rosa Express går från hållplats Askims Stationsväg eller hållplats Trollängen via Marklandsgatan till Centrum/Nordstan alternativt till ändhållsplatsen Snipen i Billdal. Buss 84 avgår från hållplats Askims Stationsväg till Frölunda torg alternativt till Sisjön.

Gränsande till området finns flertalet förskolor samt en grundskola (endast några meter ifrån lägenheten). Området är mycket barn- och pensionärsvänligt.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy