Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 800 000 SEK / Utgångspris
Adress
Dockgatan 15, Dockan, Malmö
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
103 kvm
Avgift
4 187 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Extremt välplanerad hörnvåning både med båtmarina och havsutsikt i västerläge!

Dockans insynsskyddade charmvåning exponeras! Ögat når havshorisonten med solnedgång samtidigt med utsikt över båtmarina! Du njuter av både morgonsol och kvällssol från balkongen. Börja dagen med frukost på balkongen och avsluta kvällen när solen når horisonten.

Hörnvåning på våning 5 ger dig fönster i fil med västerläge och ett fantastisk ljusinsläpp! Fantastisk planlösning där sociala och privata rum är uppdelade.
Dubbla badrumsmiljöer följer med, både dusch och badkar samt egna tvättmöjligheter som förenklar er vardag och höjer komforten. Trivseln är enorm pga den låga belåningsgraden vilket har genererat sänkning av avgifterna med 10% men även konceptet att ha både en prisvärd garageplats och övernattningslägenhet att nyttja!

Tre välplanerade sovrum med plats för förvaring och Master Bedroom som rymmer king-size säng och egen Walk-in Closet!

Dockan är Malmös mest eftertraktade områden tack vare kombinationen av närheten till havet och City! Varmt välkommen på visning i en av Dockans populäraste föreningar!

Beskrivning

HALL
Parkettgolv och vita släta väggar. Platsbyggd garderob med maximal förvaring. Här finns även en hatthylla med avhängningsmöjligheter.

GÄST-WC
Mörk klinker på golv och vita kakel plattor på väggar. Badrummet är utrustat med vitt tvättställ med blandare i krom (Tapwell) med kommod undertill samt ett spegelskåp ovanför. Duschhörna med blandare i krom (Tapwell) som försluts av en vikbar glasdörr. WC (Ido) samt handdukstork.

SOVRUM 1
Parkettgolv och ljusa släta väggar. Plats för säng och möblemang. Här finns även en klädkammare med bra förvaring. Fönster ut mot den lugna gatan. Används idag som ett barnrum.

VARDAGSRUM
Parkettgolv och ljusa släta väggar. Plats för större soff-och matgrupp. Ljust och halvöppen planlösning mellan kök. Fönster i fil som förser bostaden med ett härligt ljusinsläpp. Utgång mot bostadens balkong med kvällssol och solnedgång.

BALKONG
Rymlig balkong med kvällssol och solnedgång. Här njuter man av solnedgången med havsutsikt. Plats för möblemang. Trätrall på golv.

KÖK
Vedum kök. Parkettgolv och ljusa släta väggar. Handtag på köksluckor är från 2019 från Beslag Design. Vita kökssnickerier med bra förvaring, grå bänkskiva med vitt kakel baktill. Köket är utrustat med dubbel diskho med blandare i krom (Tapwell), diskmaskin (Siemens), induktionshäll (Siemens) med fläkt ovanför. Integrerad ugn och mikrovågsugn (Siemens) samt fristående kyl och frys (Siemens). Fönster mot gatan.

SOVRUM 2
Parkettgolv och ljusgrå släta väggar. Plats för säng och möblemang. Två fönster ut mot den lugna gatan.

BADRUM
Mörk klinker på golv och vitt kakel på väggar. Badrummet är utrustat med vitt tvättställ med blandare i krom (Tapwell) med vit kommod undertill samt spegelskåp ovanför. WC (Ido), badkar (Svedbergs) med blandare i krom (Tapwell), handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare (Siemens) med vit arbetsbänk ovanför samt förvaringsskåp ovan.

MASTER BEDROOM
Parkettgolv och ljusgrå släta väggar. Fönster i två vädersträck. Här finns plats för större säng och möblemang. Ingång mot egen walk-in closet.

WALK-IN CLOSET
Parkettgolv och vita släta väggar. Här får du maximal förvaring.

FÖRRÅD
Till bostaden hör ett källarförråd.

Dokument (pdf)

BRF Bryggan Stadgar .pdf BRF Bryggan Energideklaration BRF Bryggan Årsredovisning 2019.pdf

Länkar

Film

Bostadsfakta

Kommun

Malmö kommun, Skattesats 32.67%.

Storlek

Boarea 103 kvm. Areauppgifter från bostadsrättsföreningen.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Lägenhetsnummer

21401

Våning / hiss

Våning 5 av 6.
Hiss finns.
Hiss från markplan

Byggnad

Byggnadsår: 2013

Föreningen

Föreningens namn: BRF Bryggan
Organisationsnummer: 769622-2772
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 21401
Antal lägenheter: 84
Antal lokaler: 1

Brf Bryggan är en äkta bostadsrättsförening som förvaltar den friköpta fastigheten Dockporten 2 i Malmö. Byggnaden är uppförd 2013 och består av 84 lägenheter med bostadsrätt, 1 lokal och 1 garage med hyresrätt.

EKONOMI
Bredablick sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1183 kr år 2020).
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av köparen (473 kr år 2020).

Årsavgiften ändrades senast 2016-01-01 då den sänktes med 10%.
Ingen planerad avgiftshöjning i dagsläget (2020-05-27).

RENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL
Under 2015 har det skett följande:
Garantibesiktning genomfördes
Reparationer av missfärgade kakelplattor i vissa badrum samt hiss
Ett nytt låssystem installerades
Underhåll av markytor och p-platser/garage
Underhåll av dörrar/portar/lås

Inga större renoveringar är planerade.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns cykelställ både i garaget och på gårdsplanen. Två miljörum till sophantering finns dedikerade till bostadsrätterna. Det finns även en övernattningslägenhet att hyra.

KABEL- TV OCH BREDBAND
Föreningen har kollektivt Triple Play-avtal med Telia. Det innebär TV-utbudet Lagom-paketet, bredband 250/100 och telefoni. Fler TV-kanaler kan köpas till individuellt.

GARAGE OCH PARKERING
I garaget under gårdsplan har föreningen 68 parkeringsplatser för bil och 5 platser för mc. Bilplats kostar 840 SEK i månaden. MC-plats kostar 330 SEK/månaden. Två kölistor styr tilldelning av parkeringsplatser enligt följande:
Kölista 1 är för medlemmar i föreningen som önskar hyra en garageplats och inte har en garageplats sedan tidigare.
Kölista 2 är för medlemmar i föreningen som redan har garageplats och önskar hyra en extra garageplats.
Kölista 1 har alltid förtur till ledig garageplats.

Laddplats för elbil finns tillgängligt att hyra i garaget. Sunfleet hyrbilar finns att hyra i direkt anslutning till fastigheten.

ÖVRIGT
I Brf Bryggan tillämpas individuell mätning av varmvatten för samtliga lägenheter, vilket medför att respektive lägenhetsinnehavare debiteras för den egna varmvattenkonsumtionen.
Föreningen har även gemensam el vilket innebär att föreningen är inköpare av all el som sedan fördelas efter förbrukning mellan lägenhetsinnehavarna istället för att respektive lägenhet har ett eget abonnemang.

KONTAKT
Hemsida: https://www.brfbryggan.com/
E- Post: styrelsen@brfbryggan.com

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energiförbrukning: 108 kWh/kvm och år
Energideklarationsdatum: 2017-10-12

Månadsavgift

Avgift: 4 187 SEK / mån
I avgiften ingår: Värme, kallvatten & bostadsrättstillägg
Obligatoriskt tillägg: 259 kr/mån för Kabel-TV & bredband samt 250 kr/år avseende administrativ kostnad för avläsning vatten/el.
Debitering av el och varmvatten sker utefter faktiskt förbrukning.
Totalt: ca 4467:-

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.411 %
Andel av årsavgiften: 1.411 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Närområde

Allmänt om området: Ett av de första områdena som färdigställdes i Malmö stads pågående omvandling av de gamla industriområdena väster om Malmö Central. Där det idag finns iögonfallande, hypermoderna lägenheter fanns det under lång tid hamnaktiviet på den gamla kajen. Även näringslivet har blommat ut och klassrestauranger som Årstiderna By The Sea eller Doc Italiano serverar mat som passar den finaste av gommar. På eventhuset Glasklart händer det alltid något, antingen bröllop, galakvällar eller julshower. Så vill du bo modernt på klassisk mark nära vattnet är Dockan rätt för dig!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy