Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 200 000 SEK
Adress
Nikolaigatan 22, Triangeln, Malmö
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
62 kvm
Avgift
4 681 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Bostadsfakta

Kommun

Malmö kommun, Skattesats 32.67%.

Storlek

Boarea 62 kvm.

Rum

2 rum, varav 0 sovrum.

Våning / hiss

Våning 2 av 0.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1992

Föreningen

Föreningens namn: Riksbyggens Brf Lekatten
Organisationsnummer: 716407-1701
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Antal lägenheter: 75
Antal lokaler: 4

Brf Lekatten är en äkta förening som äger fastigheten Lekatten 7 i Malmö. Föreningen bildades samma år som byggåret, 1992. På fastigheten finns en byggnad med 75 st lägenheter som upplåts med bostadsrätt och 4 stycken lokaler som upplåts med hyresrätt. Fastighetens adresser är Carl Gustafs väg 38, 40 42 och 44 samt Nikolaigatan 22 och 24.

EKONOMI
Engångsavgifter i samband med en överlåtelse; Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar. (1183 kr år 2020)
Pantsättningsavgift 1 % av gällande prisbasbelopp per pant. (473 kr år 2020).
Senaste avgiftshöjning:
Planerade avgiftshöjningar:
Bostadsrättstillägget ingår i föreningens försäkring.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
Genomförda renoveringar:
2010 - Sopsugsanläggning
2012 - Spolning stammar
2012 - OVK och ventilation
2012 - Injustering Värme
2012 - Tvättmaskiner
2013 - Nya Tvättmaskiner
2013 - Värme och ventilation
2013 - Målningsarbete
2014 - Ventilation
2014 - Tak och tätning av fönster
2015 - Stamspolning
2015 - Upprustning av gemensamma utrymmen
2015 - Golv
2016 - Låssystem
2016 - Tak
2016 - El
2016 - VA/ sanitet
2017 - Installationer gemensamma utrymmen
2018 - Installationer värme, ventilation samt el
2018 - Huskropp utvändigt och dörrar och portar
2019 - Införande av gemensam el.

Planerade renoveringar:


GARAGE/PARKERING
Det finns 42 stycken garageplatser, med kostnad på 550:-/mån. Riksbyggen sköter kösystemet. Om där är kö finns det fler platser i samma garage som newsec förmedlar.

TV OCH BREDBAND
Kabel-tv via Telenor.
Bredband via Alltele.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Inhängnad innergård med flera uteplatser. Gemensam tvättstuga med två maskiner samt torkskåp och elmangel finns på entréplan i varje trappa. Ett barnvagnsförråd i varje trappa. Gemensamhetslokal utrustad med glas, porslin och bestick finns till förfogande mot en depositionsavgift på 1500 kr. Utöver cykelställ i garaget finns två gemensamma cykelrum, ett vid Nikolaigatan 22 och ett vid passagen vid Carl Gustafs väg 44.

Till lägenheten hör även ett förråd.

KONTAKT
Hemsida: www.lekatten.se
E-mail: ordforande@lekatten.se

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Månadsavgift

Avgift: 4 681 SEK / mån
Just nu finns det inga planerade avgiftshöjningar. Föreningen sparar pengar på räntan samt kommer att spara in pengar på den gemensamma elen.

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1182 SEK
Betalas av: Köpare

Bilplats

Närområde

Allmänt om området: Triangeln, ett namn som uppkom någon gång under början av 1900-talet när det fanns en spårvägsrefug som såg ut som en Triangel. "Triangelen", som malmöborna kallar det, har kommit till att bli en centralfigur i Malmös stadsbild med sitt köpcentrum, omdragningen av busstrafiken och tågstation. Restauranglivet här i krokarna är rikt och här finns några institutioner som serverat hungrande malmöbor sedan urminnes tider, bland annat Kin Long på Rådmansgatan, Gamla Brogatan på gatan med samma namn, eller det klassiska hamburgerhaket Stippes. Oavsett vad du gillar finns det något för dig!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy