Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Fagottgatan 4, Ruddalen, Västra frölunda
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
59.5 kvm
Avgift
2 602 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

TOPPENTVÅA med en trevlig planlösning. Helt nya ytskikt med vitmålade väggar och tak samt parkettgolv. Fräscht badrum som har renoverats av föreningen i samband med stambytet. Balkong med härlig kvällssol. Populära Ruddalen är belägen i ett lugnt och trivsamt område. Här bor ni med närhet till såväl Ruddalens mysiga naturstigar och idrottsanläggning som Frölunda Torgs otroliga utbud av affärer bara promenadväg bort. Goda kommunikationer alldeles nära.

Beskrivning

Välkommen till en fin tvåa med en planlösning som har ett trevligt hörnläge.

Ta hissen upp och stig in i en öppen och välkomnande hall. Direkt vid entrén finns plats för avhängning av kläder och till vänster har ni ytterligare garderober för förvaring. Golvet löper i fin parkett genom hall, kök, sovrum och vardagsrum.

Det fräscha badrummet är renoverat i samband med stambytet 2006. Helkaklat med smakfullt intryck. Ljust kaklade väggar med brun fondvägg och matchande klinkergolv. Utrustningen består av toalett, dusch med vikbara väggar, handfat med kommod, handdukstork och ett badrumsskåp.

Köket är ljust och rymligt med vita skåpluckor.
Utrustningen består av kyl/frys, spishäll, fläkt och ugn. Här finns gott om plats för förvaring. Matplatsen är perfekt belägen vid fönsterna mot balkongen med en härlig utsikt. Här kan ni avnjuta många mysiga middagar tillsammans. Målade väggar och parkettgolv.

Utgången till balkongen finns från köket. Balkongen har helt rätt läge med kvällssol. Här kan ni sitta och njuta under fina sommarkvällar.

Sovrummet är ljust och harmoniskt och har plats för både dubbelsäng och arbetshörna. Härligt ljusinsläpp från fönster längst ena väggen. Målade väggar och parkettgolv.

Det ljusa och fina vardagsrummet är rymligt och lättmöblerat med plats för såväl stor sällskapsdel med både soffa och fåtöljer samt extra matplats för den som önskar. Här kan det bli svårt att slita sig när ni beskådar en härlig utsikt genom en hel vägg bestående av fönster.

Bostadsfakta

Kommun

Göteborg kommun, Skattesats 32.85%.

Storlek

Boarea 59.5 kvm.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

461

Våning / hiss

Våning 5 av 12.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1963

Föreningen

Föreningens namn: Riksbyggens Brf Ruddalen 1
Organisationsnummer: 757201-7312
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 461
Antal lägenheter: 720
Antal lokaler: 0

Brf Ruddalen 1 är en välskött förening som innefattar 720 lägenheter och består av 10 stycken höghus. Husen uppfördes år 1962-1963 med lägenheter i skiftande storlekar från 1 rok till 4 rok.

Som medlem i föreningen finns tillgång till tvättstuga utrustad med tvättmaskin, torktumlare, mangel samt mattvätt. Övernattningslägenheter kan hyras ut mot en kostnad, dessa återfinns på Mandolingatan 3 och Fagottgatan 4. Uppgifter om hyresvillkor finns att få av ansvarig för uthyrning, kontaktuppgifter finns på anslagstavlan i varje entré. Det finns även tillgång till bastu (Fagottgatan 8), biltvätt och hobbyrum (Mandolingatan 3).

År 2006 färdigställdes en omfattande renovering av föreningens byggnader. Nya ledningar för varm- och kallvatten samt avloppsledningar installerades och samtliga badrum renoverades i samband med stambytet. Lägenheternas elsystem renoverades genom att ledningarna byttes ut, alla eluttag skyddsjordades och en ny gruppcentral med jordfelsbrytning installerades. År 2021 har Göteborgs kommun för avsikt att omförhandla tomträttsavgälden för föreningens mark, vilket kan komma att påverka avgiften.

Kommunikationer: Spårvagn 1,7 och 8 går förbi Musikvägen och Positivgatan som båda ligger i närheten.

Föreningen tillåter delat ägande 90/10.

Föreningen kontaktar nya medlemmar för att boka välkomstmöte.

Besök gärna föreningens hemsida för ytterliggare information, http://www.gbghus27.se/ (Föreningen hette tidigare gbghus 27).

TV

Kabel Tv via Com Hem

Internet

Bredband via fiber (Bredbandsbolaget) installerades under 2016 med hastighet 250/100 Mbit och ingår nu i månadsavgiften.

Månadsavgift

Avgift: 2 602 SEK / mån
i avgiften ingår värme, vatten, kabel TV och bredband.

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Bilplats

Till föreningen hör 258 garageplatser och 381 parkeringsplatser. Garageplatser kostar ca 500 kr/mån och parkeringsplats ca 120 kr/mån och mc plats 65:-

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy