Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Barytongatan 9, Västra Frölunda
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
93.3 kvm
Avgift
5 308 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

TOPPENFYRA Mycket trivsam lägenhet med bra planlösning och stor härlig balkong med utsikt

FRÄSCH FYRA med ett toppenläge. Fyra rum med en trevlig planlösning och med en härlig inglasad balkong i söderläge. Underbar utsikt över den grönskande oasen på baksidan av huset och även fin utsikt åt andra hållet med den mysiga innergården i blickfång. Lugnt, omtyckt område, nära till affär och 5 minuter gångavstånd till spårvagnshållplats. Det är även nära till såväl Ruddalens mysiga naturstigar och idrottsanläggning som Frölunda Torg, Göteborgs bästa köpcentrum med ca 200 butiker samt 25 restauranger och fikamöjligheter. Cykelavstånd till havet med båtliv och flera härliga badplatser. Sandstrand och barnvänligt på Askimsbadet med sin fina pir, Hovåsbadet och härliga klippor och en mindre strand på Marholmen.

Beskrivning

En ljus och fräsch fyra med genomgående nymålade väggar och tak.

Hall:
Rymlig och ljus hall med plats för avhängning och nya garderober från 2019.

Badrum:
Till höger om hallen ligger det stora badrummet med ljust kakel och klinker. Här finns badkar, tvättställ med kommod och tvättmaskin.

Gäst-wc:
Till vänster om hallen finns en gäst-wc, även den med ljust kakel och klinker.

Sovrum 1 och 2:
Vidare kommer man till sovrum 1 och 2, bägge sovrum har ljusa väggar och ny ekparkett på golvet. Sovrum 2 som är det större av dem har ingång till en ny och mycket praktisk walk-in-closet.

Kök:
Från hallen kommer man också till det stilrena och fräscha köket som totalrenoverades 2018. Vita fräscha, köksluckor, rostfria vitvaror och en snygg bänkskiva i trä med en nyans av valnöt.

Vardagsrum:
Vardagsrummet är stort, ljust och härligt. Även här finns samma fina ekparkett och man får plats med både soffgrupp och matplats om man så önskar. Från vardagsrummet kommer man ut den härliga inglasade balkongen i söderläge med underbar utsikt.

Sovrum 3:
Från vardagsrummet kommer man till det tredje sovrummet, ännu ett ljust och fräscht rum med ekparkett på golvet.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar.pdf Årsredovisning.pdf

Länkar

Social Video

Bostadsfakta

Kommun

Göteborg kommun, Skattesats 32.85%.

Storlek

Boarea 93.3 kvm.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Lägenhetsnummer

116

Våning / hiss

Våning 2 av 3.
Hiss finns ej.

Föreningen

Föreningens namn: HSB:s Brf Sörgården i Göteborg
Organisationsnummer: 757200-9087
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 116
Antal lägenheter: 216
Antal lokaler: 0

HSB Brf Sörgården är en stabil förening naturskönt belägen på höjderna i Kaverös. Föreningen är lyhörda för medlemmarnas önskemål och stämningen i området är positiv. Föreningen består av tre huslängor med totalt 216 lägenheter. Det finns tre fina lekplatser i området. Uppskattad fördelning av lägenheter är: 1:or 10%, 2:or 15%, 3:or 40%, 4:or 25% och 5:or 10%.

Gemensamma utrymmen: I förening finns gästlägenhet och fritidslokal att hyra för medlemmar. Det finns även ett gym, bastu, hobbyrum, tvättstuga samt cykel- och barnvagnsrum.

Föreningens renoveringar

HSB Brf Sörgården är en välskött förening med god ekonomi. Föreningen följer en långsiktig underhållsplan enligt HSBs rekommendationer. Några större renoveringar som utförts de senaste åren i enlighet med underhållsplanen är:

1999, Balkonger renoverades och inglasning av balkonger kunde beställas av medlemmarna till egen kostnad.
2005, genomfördes ett stambyte och under samma renovering drogs ny el samt alla elcentraler i lägenheterna byttes till moderna centraler med jordfelsbrytare. I samband med detta stambyte renoverades samtliga badrum/våtrum i föreningen.
2005, drogs Telia bredbandsfiber in i alla lägenheter samt 'tre hål i väggen' bredbandslösning från ComHem installerades i alla lägenheter.
2008, Fritidslokalen renoverades och nytt kök med tillhörande vitvaror installeras
2009, Trapphus, tvättstugor, källargångar och entrépartier renoverades och säkerhetsdörrar installerades i alla ingångar från trapphus till källare, medlemmarna kunde besälla säkerhetsdörrar för sin bostad till egen kostnad.
2010-2011, Två av föreningens lekplatser totalrenoverades och ny lekutrustning installerades
2012-2013, Fönster av de äldsta modellerna byttes ut
2013-2014, Garagen reparerades
2014-2015, P-däck samt fasader renoverades, Gästlägenhet färdigställs
2016, Fasadrenoveringar fortsatte enligt underhållsplan, utemiljön sågs över
2017, Säkerheten på P-däcken höjdes med fjärrstyrd grind samt staket, gammal belysningsarmatur byttes ut mot led-armaturer samt kompletterades med ny led-belysning på vissa ställen. Fasadrenoveringar fortsatte till hösten 2017 enligt underhållsplanen med 'I-huset' Dvs Barytongatan 9-15.
2017, Utemiljön på Z-husets gård rustades upp och lekplatsen byggdes om helt och hållet.
2017, Ytskick renoverades i lokalen (samma lokal som bastun) där gymmet placeras, efter sommaren installerades gym-utrustning.
2018, Fasadrenoveringar fortsatte enligt underhållsplan, utemiljön sågs över och åtgärdades.
2019-2020, relining av avloppsrör i bottenplattan/källaren utfördes i alla huskroppar, detta arbete var klart i april 2020 och finansierades med egna medel utan nya lån.
2020 upphandlas och installeras IMD-el i föreningen

Månadsavgift

Avgift: 5 308 SEK / mån

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.56451 %
Andel av årsavgiften: 0.56451 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Har balkong

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy