Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 595 000 SEK
Adress
Mäster Danielsgatan 3, S:t Knut, Malmö
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
78 kvm
Avgift
5 325 SEK / mån
Rum
3 rum

Charmigt renoverad trerummare med 30-tals prägel!

Välkommen hem till ett av Malmös mest kulturella kvarter där vi infinner denna 30-tals pärla belägen ett stenkast ifrån S:t Knuts torg. På fjärde våningen får ni ta del av denna charmigt renoverade lägenhet med fiskbensparkett som löper genom hela lägenheten, generös takhöjd samt takstukaturer. Bostaden bjuder på detaljer som präglas av byggåret, den genomgående planlösningen skapar ett härligt ljusinsläpp samt en stilren renovering som skapar en hemtrevlig känsla.

S:t Knut drivs av en avslappnad atmosfär som erbjuder allting från kaféer, restauranger, grönområden till nöjen. Här bor man även nära till det mysiga S:t Knuts torg som skapar en livlig känsla men samtidigt som det är lätt att låta lugnet infinna sig. På sommaren blir torget till en naturlig samlingsplats för alla som vill ta det lugnt. Runt torget finns det även flertal fik som förlänger sina uteserveringar ända ut på torget.

Varmt välkomna på visning!

Beskrivning

HALL:
Från dörren kliver du direkt in i hallen där du möts av den öppna planlösningen och fiskbensparketten som löper genom allrummet och köket. Här finns det både plats till avhängingsmöjligheter, samt ytterligare förvaring ifall det önskas.

KÖK:
Renoverat kök för ca 5 år sedan då man flyttade ut köket från sovrum 2 till hallen för att ombilda lägenheten till en 3rok. Här har ni en stilren renovering med vitt kakel och ljusa luckor. Köket är utrustat med integrerad kyl och frys (IKEA, ca 2015), induktionspis (Husqvarna, 2020), ugn (IKEA, ca 2015) samt köksfläkt (FRANKE, 2019).

ALLRUM:
Allrummet bjuder på stora fönsterpartier och attribut från 30-talet. Här finns plats för både soffgrupp såsom matgrupp.

SOVRUM 1:
Från allrummet når vi till det rymliga sovrummet som har inbygga garderober längst den ena väggen. Här finns gott om plats för dubbelsäng samt ytterligare plats för förvaring om önskas.

SOVRUM 2:
Från hallen kommer vi till det lite mindre sovrum där även där finns inbyggda garderober. Här finner ni brädgolv och ljusa väggar samt fönster ut mot innergården.

BADRUM:
Renoverat stort badrum från 2018 som är utrustat med WC, dusch med glasdörrar, handfat med kommod samt stor spegel. Här finns även en tvättmaskin insatt (Bosch, 2020).

FÖRRÅD:
Till lägenheten medförs ett källarförråd.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF RBF - Mäster Henrik Stadgar.pdf BRF Mäster Henrik Energideklaration.pdf BRF BRF Mäster Henrik Årsredovisning - 2019

Bostadsfakta

Kommun

Pilen 2, Malmö kommun, Skattesats 32.67%.

Storlek

Boarea 78 kvm.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

243

Våning / hiss

Våning 4 av 5.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1936
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Föreningen

Föreningens namn: Brf Mäster Henrik
Organisationsnummer: 769611-9200
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 243
Antal lägenheter: 63
Antal lokaler: 7

Bostadsrättsförening Mäster Henrik är en äkta förening. Fastigheten bebyggdes på 1930- talet, 2005 köpte föreningen fastigheten och föreningen bildades. Tomten är friköpt. Föreningen består av 63 lägenheter varav 61 upplåts med bostadsrätt och 2 med hyresrätt. Den finns även 7 lokaler som upplåts med hyresrätt.

EKONOMI
Ekonomiska förvaltare är Riksbyggen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse; Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar. (1183 kr år 2020)
Pantsättningsavgift 1 % av gällande prisbasbelopp per pant. (473 kr år 2020).
Bostadsrättstillägg ingår.
Senaste avgiftshöjningen: Januari 2020 med 2%
Beslut angående avgift för nästkommande års tas efter budget för året har fastställts. Enligt senaste budgeten (lagd 2019) kommer avgiften inte att höjas de närmaste åren.


RENOVINGAR/UNDERHÅLL
Genomförda renoveringar:
1994 - Installerades nya värmeväxlare.
1996 - Genomfördes en elsanering på Mäster Henriksgatan 8 och på Mäster Danielsgatan 3, även nya ytterdörrar installerades.
1999 - Byggdes fyra vindslägenheter.
2006-2007 - Byttes avloppsstammarna på Mäster Henriksgatan 6.
2007 - Gjordes en besiktning av ventilationen.
2008 - Renoverades tvättstugan.
2011 - Drogs fiberoptiskt bredband fram till fastigheten.
2012 - Byttes låssytem och porttelefon installerades.
2013-2014 -Renoverades portarna.
2014 - Genomfördes takomläggning samt samtliga stuprör, rännor byttes ut.
2016 - Renoverades samtliga fönster och husets portar. Samma år spolades samtliga avloppsstammar i huset på Mäster Danielsgatan 3 och Mäster Henriksgatan 8.
2017 - Byttes två takfönster.
2018 - Relining av samtliga avloppsstammar (på Mäster Henriksgatan 6 kommer enbart de liggande ledningarna i källaren att relinas då resterande stammar redan bytts.
2017-2018 - Föreningen har sålt råvind för utbyggnad av lägenhetsytan till befintliga lägenheter. Vid räkenskapsårets utgång har 6 lägenheter köpt råvind.
2018 - Renoverades gemensamma utrymme och rustades upp med ny torktumlare

Planerade renoveringar:
Utbyte av värmecentraler och radiatorventilerna samt injustering av värmesystemet. Planerad start hösten 2020.
Gatufasader och balkonger. Fasaden på Mäster Henriksgatan 6 kommer repareras och målas om. Eternitplattor som täcker fasaden på Mäster Henriksgatan 8 och Mäster Danielsgatan 3 kommer att plockas bort och den ursprungliga putsfasaden återställas. Planerad start 2021.
Målning av trapphus. Planerad start 2022-2023.
Upprustning av innergården inkl. bygge av miljöhus. Planerad start 2022-2024.

GARAGE/PARKERING
Boendeparkering råder i området.

TV OCH BREDBAND
Kabel-tv levereras via Canal Digital - ingår i avgiften.
Bredband levereras via Bredband 2.
Bredbandskostnaderna varierar beroende på vad lägenhetsinnehavaren har betalat vid installationskostnaden, kan variera från 90kr - 190kr/månaden. Kontakta föreningen för information om vad just avgiften är för den aktuella lägenheten.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Innergård med grill och sittplatser. Två tvättstugor, en i Mäster Danielsgatan 3/ Mäster Henriksgatan 8 samt en i Mäster Henriksgatan 6.
Det finns två tvättstugor. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp/rum.

ÖVRIGT:
Tillstånd måste sökas hos styrelsen inför andrahandsuthyrning. Vi beviljar tillstånd ett år i taget men som längst två år sammanhängande. Den som hyr ut betalar en avgift på 10 % av ett prisbasbelopp per år.
Tillsyn tillämpas ifall det efterfrågas.
Föreningen accepterar inte juridiska personer.
Den minsta ägardelen uppgår till 10%.

KONTAKT
Hemsida: http://www.masterhenrik.se/

Uppgifterna är hämtade från berörd förenings årsredovisning och kontrolleras endast om särskilda skäl ges. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Energideklaration

Status: Utförd
Energideklarationsdatum: 2020-02-11
Energiprestanda primärenergital: 174 kWh/kvm och år

Månadsavgift

Avgift: 5 325 SEK / mån
Ingår: Värme, vatten, kabel-TV
Obligatoriska tilläg: Bredband 90:-/mån

Driftskostnad

600 SEK varav:
Försäkring: 200 SEK
Elektricitet: 400 SEK

varav 1 barn.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 2.385 %
Andel av årsavgiften: 2.45685 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Närområde

Allmänt om området: S:t Knut är området för dig som gillar det bevarade och charmiga. Här har funkishusen pampiga entréhallar, gallerhissar och högt i tak. Här kryllar det av välbesökta caféer och restauranger. I närområdet finner du även mataffär och gym. Från Mäster Danielsgatan har du endast kort promenadavstånd till stadens centrum, ett stenkast till Malmös bästa bussförbindelser och endast några minuters bilfärd till motorväg. Möllevångens pulserade krogliv frestar runt hörnet och närheten till Folkets Park lockar såväl gammal som ung.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy