Länk kopierad!

Visningar

tors 28 maj 18:30 - 19:00
Boka in dig på visning. Varmt välkomna!
lör 30 maj 12:00 - 12:30
Boka in dig på visning. Varmt välkomna!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 095 000 SEK
Adress
Bryggartorpsgatan 4, Snopptorp, Eskilstuna
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
53 kvm
Avgift
3 091 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Renoveringsdröm med inglasad balkong och utsikt över ån

Välkommen till Bryggartorpsgatan 4 och denna charmig tvårummare om 53 välplanerade kvadratmeter, optimalt belägen på våning 6 av 7 och med fönster i två väderstreck! Denna lägenhet ger er den fantastiska möjligheten att sätta er helt egna prägel på ert nya boende. En glasdörr leder in till ett rejält vardagsrum med klassiskt parkettgolv och utgång till en inglasad balkong. Här har ni möjligheten att njuta av den härliga utsikten över Eskilstuna-ån i eftermiddags- och kvällssolen. Ett charmigt kök med vitt kakel och detaljer som specerihylla för torrvaror i originalutförande. Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och ett helkaklat badrum med tvättmaskin. Badrummet renoverades i samband med stambyte. I lägenheten finns goda förvaringsmöjligheter i garderober och en generös klädkammare. Hiss finns från entréplan.

På Bryggartorpsgatan 4 bor ni med närhet till bland annat kollektivtrafik, matbutiker och centrum med restauranger, kaféer och andra nöjen. Cirka 15 minuters promenadavstånd till Eskilstuna centralstation. I närliggande Snopptorp finns fina grönområden med lekparker och en promenad bort hittar ni Vilsta friluftsområde med badplats och upplysta löp- och skidspår.

Välkommen hem!

Beskrivning

Välkommen till Bryggartorpsgatan 4! Via säkerhetsdörr tar vi oss in i en rymlig entréhall med anslutning till övriga rum i lägenheten. Hallen bjuder på goda förvaringsmöjligheter i såväl garderober som i en generös klädkammare. Ljus, mönstrad tapet på väggarna och på golvet ligger parkett.

Direkt till höger i hallen ligger ett charmigt kök i retrostil utrustat med kyl/frys, spis och fläkt. Köket präglas av klassiska detaljer så som kryddhylla i trä och specerihylla för torrvaror i originalutförande. Köket rymmer en mindre matplats för 2-4 personer.

Genom en vacker glasdörr leds vi in i ett rejält vardagsrum med gott ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Vardagsrummet ger plats för soffgrupp och mediamöbel samt ett matbord med tillhörande stolar. På golvet ligger klassisk ekparkett och på väggarna sitter en mönstrad tapet. Från vardagsrummet nås en inglasad balkong med utrymme för bord och tillhörande stolar alternativt en mindre loungehörna. Här har ni den fantastiska möjligheten att avnjuta eftermiddagskaffet i solen med utsikt över Eskilstuna-ån.

Rymligt sovrum med utsikt över Eskilstuna-ån. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och ytterligare förvaringsmöbler i form utav garderob eller byrå.

Fräscht helkaklat badrum renoverat i samband med stambyte 1998-1999. Badrummet är utrustat med toalett, handfat, dusch, handdukstork och förvaringsskåp samt en nyare tvättmaskin.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration Årsredovisning 2018 HSB Brf Härolden.pdf Stadgar HSB Brf Härolden.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Eskilstuna kommun, Skattesats 33.1%.

Storlek

Boarea 53 kvm. Area enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

05-2213-3-149-1

Våning / hiss

Våning 6 av 7.
Tryck på våning 5 i hissen.
Hiss finns.
Hiss från markplan

Byggnad

Byggnadsår: 1960
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk frånluft med värmeåtervinning

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf Härolden i Eskilstuna
Organisationsnummer: 718000-2672
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 05-2213-3-149-1
Antal lägenheter: 181
Antal lokaler: 8

Ekonomisk och administrativ förvaltare HSB Södermanland. Inträdesavgift till HSB betalas av varje ny medlem om 500 kr samt 300 kr årsavgift.

Föreningens renoveringar

2019-2020 Byte av hissar och byte av kompressor i kylrummet
2018 Stamspolning, tag-system, p-platser, gym och cykelförråd
2017 Byte entrédörrpartier, ny ventilation till uthyrd lokal
2016 Tak och säkerhetsdörrar
2012 Fasadtvätt
2011 Inglasade balkonger
2010 Fjärrvärme samtliga fastigheter
2003 Bredband
2000-2001 Fönsterbyte
1989, 1996 & 1999 Takbyte
1998-1999 Stambyte och badrumsrenoveringar
1986 Fasadmålning

För tillfället pågår ett fortsatt arbete med hissrenoveringarna. I nuläget renoveras hissen på Bryggartorpsgatan 4 och därefter påbörjas renovering av hiss på Bryggartorpsgatan 6. Planerat underhåll omfattar ommålning av entréer och trapphus.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energideklarationsdatum: 2019-03-21
Energiprestanda primärenergital: 117 kWh/kvm och år

TV

Kabel-TV via Comhem, grundutbud ingår i månadsavgiften.

Internet

Bredband via Comhem, eget abonnemang krävs.

Månadsavgift

Avgift: 3 091 SEK / mån
inkl. värme, vatten, kabel-tv grundutbud och bostadsrättstillägg. Observera att bostadsrättstillägget inte ersätter hemförsäkringen.

Driftskostnad

400 SEK varav:
Försäkring: 100 SEK
Elektricitet: 300 SEK

Driftkostnaderna är schablonmässigt beräknade och baseras på ägare och nyttjandegraden.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.48562 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Säljare
Reparationsfond: 13 375 SEK

Uteplats

Inglasad balkong med utsikt över Eskilstuna-ån.

Bilplats

P-platser, totalt 15 st, kostar 3000 kr/år.
Garageplatser, totalt 48 st, kostar 4800 kr/år.
Separat kösystem tillämpas.

Övriga utrymmen

Tvättstuga, föreningslokal, cykelförråd, cykelhus och sopstation. Även källarförråd och matkällare tillhörande bostadsrätten. I byggnaden på Bryggartorpsgatan 11/Rosenhällsgatan 4 finns gemensam bastu och gym. Snickeriverkstad finns på Stenkvistavägen 10.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy