Länk kopierad!

Visningar

sön 31 maj 13:00 - 13:30
Öppen visning! Anmäl dig gärna för att ta del av all information
mån 1 jun 18:00 - 18:30
Öppen visning! Välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 495 000 SEK / Utgångspris
Adress
Byggmästargatan 1E, Salabacke, UPPSALA
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
36.6 kvm
Avgift
2 437 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Rymlig 1:a om 36,6 kvm med balkong i populära Salabacke!

Nu ges tillfälle att förvärva en mycket kvadratsmart 1:a om hela 36,6 kvm med balkong i populära Salabacke! Har du högt ställda krav och letar något bekvämt där det bara är att flytta in och trivas så är detta bostaden för dig!

Här på Byggmästargatan 1E bor du i en stabil och omtyckt förening som utfört flertalet av de större renoveringarna. Du bor även med gång och cykelavstånd till Uppsala city och med närhet till ett brett serviceutbud med bland annat Brantingstorget med livsmedelsbutiker, caféer och restauranger. En större Willys-affär finns också inom promenadavstånd från bostaden. Här bor du även nära till Gränbystadens shopping-center och med perfekt pendlarläge tack vare närheten till E4:ans på- och avfarter. Ett läge att trivas på helt enkelt!

Bostaden i sig erbjuder en välkomnande hall, ett fräscht stamrenoverat badrum med dusch. Ett snyggt stilrent kök med gott om arbetsytor och förvaring samt ett rymligt vardagsrum med gott om förvaring i en rejäl klädkammare längre in samt utgång till bostadens trevliga balkong i kanonläge!

Till bostaden hör även ett vindsförråd samt ett mindre matkällarförråd i källaren.

Vänligen anmäl ditt intresse för att ta del av all information. Bostäder i Salabacke är attraktiva och kan säljas innan visning.

För individuell visning vid annat tillfälle än föreslagen visningstid kontakta ansvarig mäklare Karl Nordström på: 070-958 19 57

Välkommen hem!

Beskrivning

Hall
En välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder. Här finner ni även goda förvaringsmöjligheter i en garderob.

Badrum
Fräscht stamrenoverat badrum utrustat med wc, handfat, skåp och dusch.

Vardagsrum
Stort vardagsrum med plats för soffgrupp, säng samt övrigt möblemang. Genom vardagsrummet når man lägenheten balkong mot föreningens innergård men även en klädkammare.

Kök
Ett rymligt kök med med mycket förvaring. Köket är utrustat med kyl, frys, ugn och spis. Här finns det gott om plats för en matgrupp.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar BRF Årsredovisning 2019

Bostadsfakta

Kommun

Uppsala kommun, Skattesats 33.1%.

Storlek

Boarea 36.6 kvm. Enligt säljare och mäklarbild.

Rum

1 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

11

Våning / hiss

Våning 1 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1985
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Föreningen

Föreningens namn: Brf Apeln
Organisationsnummer: 717600-2983
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 11
Antal lägenheter: 53
Antal lokaler: 3

Föreningens fastighet, Sala backe 13:1 bebyggdes 1954 och är belägen i Uppsala kommun. På fastigheten finns 2 st bostadshus innehållande 53 lägenheter och 3 lokaler samt 4 uthyrningsbara förråd, varav lokalerna är hyresrätter.

Parkering: Inom föreningen finns 20 parkeringsplatser (125 kr/mån) och 23 garageplatser (350-450 kr/mån) beroende på storlek. Separat kösystem. I dagsläget är alla garageplatser uthyrda, men ingen kö. När det gäller p-platser så finns det någon plats ledig. (uppgifter kontrollerat Maj 2020).

TV och bredband: Kabel-tv via Comhem och bredband via bredbandsbolaget. Grundutbudet kabel-tv ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en gemensam festlokal i källaren på Byggmästargatan 1A som kan utnyttjas av alla medlemmar mot en deposition på 200 kr. Skyddsrum finns i källaren vid ingång B och E. I båda husen finns också hobbyrum där du som medlem kan snickra, måla m.m. Det finns även tvättstuga med tillhörande tork- och mangelrum, finns på Byggmästargatan 1D/E.

Föreningens ekonomi

Ingen avgiftshöjning är planerad i dagsläget (kontrollerat Maj 2020).
Föreningen accepterar delat ägande mellan tex föräldrar och barn. Minsta ägarandel för den boende är 10 %.

Föreningens renoveringar

Ingen större renovering är planerad i dagsläget enligt ordförande. För fastigheten finns en långsiktig underhållsplan upprättad i December 2014.
2011: Fasad- balkong och fönsterrenovering.
2003: Takrenovering samt bredband.
2002: Nya Garageportar.
2001: Stambyte, El-renovering, fuktisolering runt huset samt nya entré- lägenhets och källardörrar.

Energideklaration

Status: Beställd

Månadsavgift

Avgift: 2 437 SEK / mån
Värme, vatten, kabel-tv (grundutbud) samt bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften.

Driftskostnad

260 SEK varav:
Försäkring: 90 SEK
Elektricitet: 170 SEK

OBS: Schablonvärden har används

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.33992 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Bilplats

Gratis parkering nattetid längs gatorna i kvarteret.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy