Länk kopierad!

Visningar

sön 31 maj 14:15 - 14:45
Öppen visning - Anmäl gärna ert intresse innan visningen.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 850 000 SEK / utgångspris
Adress
Tullgarnsgatan 16, Kungsängen, UPPSALA
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
47 kvm
Avgift
3 005 SEK / mån
Rum
1.5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Superfin etta med stor sovalkov och balkong i bästa solläge

Välkommen hem till denna stora 1,5a med funktion som en tvåa. Här bor ni i en generös, välskött och modernt utrustad bostad med godbitar som sovalkov, balkong i bästa solläget sydväst samt fullt utrustat kök och badrum.

Bostaden tar emot via säkerhetsdörr in i den öppna hallen vilken är försedd med skjutdörrsgarderob. På hallens högra sida når ni det helkaklade badrummet utrustat med dusch samt kombinerad tvätt- och torkmaskin. I hallens förlängning når ni kök och vardagsrum vilka är sammanlänkade i en öppen planlösning med stora ljusinsläpp och skrytsamt mycket golvyta. Köket är fullt utrustat och erbjuder bland annat induktionshäll, integrerad diskmaskin samt plats för matbord för större sällskap. Vardagsrummet erbjuder förutom den väl tilltagna golvytan även mycket goda möbleringsmöjligheter, tre garderober samt utgång till balkongen i bästa solläget sydväst. På balkongen finns gott om utrymme för både soffa och matplats. Från vardagsrummet når ni den överraskande generösa sovalkoven där en dubbelsäng får plats utan problem. Till bostaden hör dessutom ett källarförråd.

Här bor ni med fantastiskt läge med närhet till härliga promenadstråk längs Fyrisån, Å-riket och dess renoverade åkant med bryggor och planteringar samt grönområden kring Stadsparken. Via gång- och cykelbro till Stadsparken tar ni er enkelt till exempelvis Akademiska sjukhuset och Uppsala Science Park. I centrala och expanderande Kungsängen bor ni även med närhet till matbutik, frisör och restauranger, caféer och förskola. Ett populärt område för alla åldrar och med Anna Petrus park runt hörnet. Det är även perfekt läge för er som pendlar med närhet till Resecentrum och Kungsgatan som tar er enkelt mot E4:an. Endast ca tio minuters promenad till stadskärnan och allt vad staden har att erbjuda!

Välkommen hem!

Beskrivning

HALL
Välkomnande och rymlig entré med praktisk förvaring i skjutdörrsgarderob. Målade väggar och parkett.

BADRUM
Helkaklat badrum utrustat med dusch, kombinerad tvätt- och torkmaskin med arbetsyta och väggskåp ovan, wc, väggmonterad torkställning, tvättställ med kommod, spegel samt ett högskåp.

KÖK
Modernt, öppet kök med gott om arbetsytor och skåpförvaring. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, induktionshäll, kyl/frys, ugn, integrerad mikro samt köksfläkt. Köket är smart nog även försett med USB-uttag. I anslutning till köket finns plats för matbord för de större sällskapen. Målade väggar och parkett.

VARDAGSRUM
Luftigt vardagsrum med goda möbleringsmöjligheter, tre garderober samt utgång till balkong. Målade väggar och parkett.

SOVALKOV
Mycket generös sovalkov med gott om plats för dubbelsäng. Alkovens mått är ca 2,4 x 2,2 m. I nuläget står en 160-säng där. Målade väggar och parkett.

BALKONG
Väl tilltagen balkong riktad i bästa solläget sydväst. Här njuter ni av sol från förmiddag till kväll. Balkongen erbjuder mycket goda möbleringsmöjligheter.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar Åriket 3 1.pdf BRF Årsredovisning.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Kungsängen 28:2, Uppsala kommun, Skattesats 33.1%.

Storlek

Boarea 47 kvm. Säljaren och bostadsrättsföreningen.

Rum

1,5 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

161003

Våning / hiss

Våning 1 av 6.
Bostaden är belägen en halvtrappa upp.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 2015
Byggnadstyp: Flerfamiljshus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: BRF Åriket 3:1
Organisationsnummer: 769626-9625
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 161003
Antal lägenheter: 49
Antal lokaler: 0

På föreningens fastighet finns det ett flerbostadshus i sex våningar med totalt 49 bostadsrättslägenheter.
Föreningen är delaktig i två gemensamhetsanläggningar tillsammans med Kungsängen 28:7 (Brf .Å.riket 3:2)
och Kungsängen 28:6 (Brf .Åriket 4). Gemensamhetsanläggningarna omfattar garage, förgårdsmark och
innergård samt andra för föreningens fastighet erforderliga gemensamma anläggningar.

Parkering: Föreningen disponerar 34 st p-platser i garage samt 1 MC plats. Två av dessa är handikappanpassade. Kostnad 1000 kr/mån för garageplats.
Separat kösystem tillämpas. I nuläget är det ingen i kö (senast kontrollerad 14 maj 2020).

TV och bredband: Kabel-tv och bredband. Ansluten till kabelnät via Telia triple play.
Hastighet för bredband: 100 Mbit/s.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en välutrustad sällskapslokal med egen uteplats för fest eller möten för 250 kr/dygn. Det finns även ett mysigt gästrum med dusch och toalett att hyra för medlemmarna för 250 kr/dygn.

Föreningens ekonomi

Ingen avgiftshöjning är planerad i dagsläget (senast kontrollerad 14 maj 2020).
Delat ägande accepteras. Inga krav på ägarfördelning.

Föreningens renoveringar

Inga större renoveringar är planerade i dagsläget (2019-01-11)

2017 - Nya luftfilter har anskaffats och tilldelats medlemmarna. Låsanordning för barnvagnar har monterats i barnvagnsrummen.

Energideklaration

Status: Beställd

TV

Kabel-tv genom Telia.

Internet

Bredband genom Telia.

Månadsavgift

Avgift: 3 005 SEK / mån
I månadsavgiften ingår värme och kallvatten. Det tillkommer en obligatorisk avgift om 220kr/mån för kabel-tv/bredband.

Gårdsplats/innergård

Härlig innergård med uteplatser samt lekplats för barnen.

Driftskostnad

350 SEK varav:
Försäkring: 150 SEK
Elektricitet: 200 SEK

Observera att schablonvärden har använts.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.3435 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Stor, möblerbar balkong i läge sydväst vilket innebär sol större delen av dagen.

Bilplats

Föreningen disponerar 34 st p-platser i garage samt 1 MC plats. Två av dessa är handikappanpassade. Kostnad 1000 kr/mån för garage.
Separat kösystem tillämpas.

Övriga utrymmen

Till bostaden hör ett källarförråd.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy