Länk kopierad!

Visningar

mån 1 jun 17:00 - 17:30
Bokad visning - Anmäl dig här!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 395 000 SEK
Adress
Topasgatan 81, Tynnered, Västra Frölunda
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
92 kvm
Avgift
5 321 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Totalrenoverad 4:a högt upp med hiss och inglasad balkong!

Nu har vi nöjet att presentera en totalrenoverad fyra på eftertraktade Topasgatan!
Varmt välkomna till en totalrenoverad fyra högt upp (hiss finns) med stilrena materialval och attraktiv planlösning samt inglasad balkong i härligt västerläge.
Bostaden har enhetliga ytskikt med vitmålade väggar samt valnötsgolv som sträcker sig in i hela bostaden.
Komplett kök med gott om förvaring, rostfria vitvaror, vinkyl och naturlig plats för middagssällskap vid fönsterpartiet. Tre generösa sovrum med gott om plats för garderober, samtliga sovrum bekvämt belägna mot föreningens egna innergård. Fräscht helkaklat badrum med mörkt klinkergolv som följer upp på väggen i det generösa duschutrymmet och vitt kakel på väggarna samt vardagslyx med golvvärme och spotlights.

Gångavstånd till både Frölunda Torg shoppingcenter och till härliga havsbad. Goda kommunikationer och nära spårvagn.
Här bor du i ett lugnt område med gröna innergårdar och mysiga grillplatser samt omtyckt och stabil förening. Optimalt läge mellan stad och hav, med närhet till kommunikationer, affärer och centrala Göteborg som nås på ca en kvart med bil. Expansiva Frölunda Torg, med fler än 200 butiker och all tänkbar service, ligger endast ett stenkast bort. Fina cykelvägar leder dig snabbt in till stan eller ut till havet och Göteborgs vackra skärgård

Beskrivning

En modern och snyggt renoverad fyra som erbjuder ett boende med hög kvalité och bekvämligheter.

Hall
Välkomnande hall med gott om plats för avhängning och förvaring i form av en stor garderob med spegelskjutdörrar som sträcker sig längs hallen. Vitmålade väggar och valnötsgolv som sträcker sig in i hela bostaden samt infällda spotlights.

Badrum & Wc
I anslutning till hallen finns den praktiska gäst wc som är helkaklad med tidlösa färger och består av wc och handfat med kommod. Det stora och stilrena badrummet med vitkaklade väggar och mörkt klinkergolv finns intill köket och bjuder på generösa ytor med vardagslyx såsom spotlights handdukstork och golvvärme. Övrig utrustning består av tvättställ, underskåp, spegel, wc och dusch.

Kök
Det snygga och stilrena köket löper i fina färgkombinationer. Bänkskiva i massiv ek och smakfullt passande dekorsten som stänkskydd. Komplett fullutrustat med häll, ugn, fläkt, diskmaskin, inbyggd mikro och kyl & frys i fullhöjd, samtliga i rostfritt utförande. Matplats skapas naturligt vid de stora fönsterpartiet, här finns plats för större sällskap kring middagsbordet.

Vardagsrum
Generöst tilltaget vardagsrum med härligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Social planlösning då vardagsrummet nås från både köket och hallen. Det stora vardagsrummet ger möjlighet till olika möblemang. Härifrån nås även bostadens inglasade balkong med härligt västerläge.

Sovrum 1, 2 och 3
Samtliga sovrum är lugnt belägna utan insyn och tack vare dess storlek finns gott om plats för större sängar och avlastningsbord samt förvaring i form av garderob. Även här följer samma fina golv och vitmålade väggar.

Varmt välkommen att trivas!

Dokument (pdf)

Stadgar Topasgården.pdf Energideklaration Topasgården.pdf Årsredovisning 2019 Brf Topasgården.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Göteborg kommun, Skattesats 32.85%.

Storlek

Boarea 92 kvm. Fövaltaren.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Lägenhetsnummer

00709

Våning / hiss

Våning 3 av 4.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1967

Föreningen

Föreningens namn: Brf Topasgården
Organisationsnummer: 769616-1954
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 00709
Antal lägenheter: 112
Antal lokaler: 10

Brf Topasgården köpte fastigheten av Göteborgs Bostadsbolag i 2007, och marken ägs av föreningen, vilket är en stor fördel. Det innebär att det inte är tomträtt som många andra föreningar har sina hus på som på sikt kan innebära höjda avgifter. Föreningen är välskött och har en god ekonomi. Ekonomin förstärks ytterligare, när de hyresrätter som är kvar sedan ombildningen, säljs och intäkten kommer föreningen till godo.

Parkering: P-plats med bur 520 kr.
Under tak 360 kr.
Öppen parkering 235 kr.
Separat kö till p-platser.

TV och bredband: Via Comhem eller Telia

Gemensamma utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga med torkrum.

Föreningens renoveringar

Inga avgiftshöjningar planerade!
2020
Taket läggs om och renoveras, beräknas vara klart v.22
2019-2020
Omfattande markarbeten,
reparation av dagvattenledningar utanför
uppg. 74-81
Varm och kallvattensystem
2019
Samtliga fasader är renoverade
2016
Tvättstugor renoverade och uppgraderade med nytt bokningssystem
2015-2016
Okulärbesiktning av våtutrymmen och kök
Byte av golvmattor i trapphus
2013-2014
Ventiler i värmesystemet
Målning, uppfräschning och byte av belysning
Värmetillförsel
2008-2010
Relining av stammar

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: B
Energideklarationsdatum: 2010-05-31
Energiprestanda primärenergital: 146 kWh/kvm och år

TV

Tv via Comhem eller Telia

Internet

Fiber via Comhem eller Telia

Månadsavgift

Avgift: 5 321 SEK / mån

Gårdsplats/innergård

Innergård med en stor och härlig grillplats där det ryms flera familjer.

Driftskostnad

500 SEK varav:
Försäkring: 200 SEK
Elektricitet: 300 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.0107 %
Andel av årsavgiften: 1.3024 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Bilplats

P-plats med bur 520 kr.
Under tak 360 kr.
Öppen parkering 235 kr.
Separat kö till p-platser.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy