Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
7 995 000 SEK
Adress
Föreningsgatan 11, ÖSTER CITY, Jönköping
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
230 kvm
Avgift
6 292 SEK / mån
Rum
6 rum

EXKLUSIV PARADVÅNING VID VÄTTERNS STRAND

Välkommen till Föreningsgatan 11 på trevliga Öster!

Ett stenkast från Jönköpings vackra vätterstrand erbjuds nu denna exklusiva våning om 230 kvm. Kvadratmeterna fördelas på 6 rok och fantastiska 3 m i takhöjd. Våningen har genomgående vackra och välbevarade rum med stora spröjsade fönster i djupa nischer. I den pampiga hallen möts man av en vacker öppen spis. Hallen öppnar även upp till samtliga sällskapsrum där den knarrande fiskbensparketten, med sina vackra friser längs väggarna har ett genomgående tema. De tre sällskapsrummen är väl tilltagna och andas lyx var av ett av rummen innehar en öppen spis. Ett av sällskapsrummen agerar idag matsal där entrédörrarna pryds av eleganta dörröverstycken i mörkt trä. Den mycket generösa serveringsgången leder ut till det praktiska köket med goda förvaringsmöjligheter samt stort skafferi. Köket har även tillgång till en klassisk köksingång som leder till innergården. De två badrummen är rymliga och håller en välbevarad standard. Om direktören själv får välja, väljer han att uträtta sina behov på "herrtoan" i form av en urinoar. Våningen bebos med fördel med två till tre sovrum varav ett av dessa faller sig naturligt som master-bedroom. De tidsenliga detaljerna är många och måste upplevas på plats.

Lägenheten är belägen på våning två i denna mycket välskötta fastighet anno 1916. I avgiften ingår ett vindsförråd, två källarförråd samt tillgång till en gemensam vinkällare. Föreningen är välskött och har en solid ekonomi.

I närområdet finner du även flertalet restauranger, caféer och mataffärer. Dessutom når ni Asecs, Citykärnan och Högskolan på kort avstånd med goda bussförbindelser runt hörnet.

Detta kan vara ett "once in a lifetime" boende! Sist denna bostad bytte ägare var 1980!? Här flyttar man inte ut, här bor man livet ut!

Detta är en kommande försäljning - kontakta handläggande fastighetsmäklare för ytterligare information!

Beskrivning

HALL - Välkomnande stor hall som öppnar upp till samtliga sällskapsrum. Praktisk avhägningsmöjlighet intill entrén. I hallen ryms även en mycket vacker öppenspis samt utgång till en mindre balkong.

SÄLLSKAPSRUM 1 - Stort sällskapsrum med beige väggar och klassiskt fiskbensparkett. Rummet förgylls med en stilig öppen spis.

SÄLLSKAPSRUM 2 - Stort pampigt sällskapsrum som andas lyx med fönster i två väderstreck. Beige väggar samt vackert fiskbensparkett.

MATSAL - Hjärtat i våningen. Den exklusiva matsalen består av beige väggar och den återkommande fiskbensparketten. Över entrédörrarna finner ni vackra dörröverstycken i mörkt trä.

SOVRUM 1 - Sovrum med plats för dubbelsäng. Fint parkettgolv och goda förvaringsmöjligheter i form av garderober.

SOVRUM 2 - Väl tilltaget sovrum/allrum som kan nyttjas som master-bedroom.

SOVRUM 3 - Mindre gästrum i hörnläge.

KÖK - Praktiskt kök med stort skafferi. Köket är utrustat med följande:
-Spis
-Fläkt
-Kyl
-Frys
-Diskmaskin

BADRUM - Två badrum med wc, tvättställ och dusch i originalskick. Ett av badrummen är utrustad med tvättmaskin och badkar.

Dokument (pdf)

Planritningar

Bostadsfakta

Kommun

Jönköping kommun, Skattesats 33.65%.

Storlek

Boarea 230 kvm. Uppgifter enligt bostadsrättsföreningen och säljaren.

Rum

6 rum, varav 0 sovrum.

Våning / hiss

Våning 2 av 5.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1916

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Cedern 2
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Antal lägenheter: 0
Antal lokaler: 0

18 bostäder.

Energideklaration

Status: Ej utförd

TV

Grundutbud ingår via Telia

Internet

Ingår via Telia

Månadsavgift

Avgift: 6 292 SEK / mån

Driftskostnad

500 SEK varav:
Försäkring: 150 SEK
Elektricitet: 350 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 7.38 %

Renoveringar

Isolering av vind 2010
Byte av fjärrvärmecentral 2011
Renovering av gård 2011
Takomläggning 2019-2020

Bilplats

P-platser går att hyra för 425kr/mån, separat kö.
Garageplats går att hyra för 500kr/mån, separat kö.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy