Länk kopierad!

Visningar

sön 9 aug 13:15 - 14:00
Öppen visning - välkommen! (Anmäl gärna intresset för att hållas uppdaterade)
mån 10 aug 17:30 - 18:00
Öppen visning - välkommen! (Anmäl gärna intresset för att hållas uppdaterade

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 995 000 SEK / Utgångspris
Adress
Dalbobranten 29, Sköndal, SKÖNDAL
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
41.5 kvm
Avgift
2 136 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Totalrenoverad och modern lägenhet

Totalrenoverad lägenhet (2016) som byggts om från 1 rok till 2 rok genom att köket byggts om till sovrum och köket flyttat ut till vardagsrummet. Bostaden har genomgående fina materialval och coola detaljer så som bland annat väggar med rå betong med struktur, garderobsväggar i industristil samt blandare i mässing. Snyggt kök i öppen planlösning mot vardagsrummet. Sovrum med plats för säng och förvaring bakom skjutgarderob. Stilrent badrum i helkaklat utförande med golvvärme samt tvättmaskin och torktumlare.

Populär och välskött förening med stabil ekonomi nära Sköndals centrum. I föreningen finns relaxavdelning och motionsrum med pingisbord, biljardbord, dart samt gym. Tvättstuga finns i huset.

Bostaden ligger bara minuters gångväg från Sköndals centrum, här finns restaurang, bank, matbutik och annan service.
Sköndal ligger nära stan men ändå lugnt och naturnära. Från fastigheten har man promenadavstånd till sjön Drevviken med mysiga badplaster, promenad- och joggingvägar, bra fiske och plogade banor för långfärdsskridskor på vintern. Närheten till Ågesta Golfklubb och naturområdena i Orhem och kring Flaten är också en stor tillgång. Ute på gatan går buss 188 till Gullmarsplan på c:a. 10-15 minuter beroende på trafik.

Välkomna på visning!

Beskrivning

Stor och välkomnande hall med gott om plats för avhängning. På golvet ligger klinker som sedan övergår i parkett.

Snyggt och praktiskt sovrum med plats för säng. Här finns förvaring bakom skjutdörrar med coola detaljer. På golvet ligger mörkt parkettgolv med tejpad heltäckningsmatta över.

Toppfint och renoverat badrum med grå klinker med golvvärme och stora rektangulära kakelplattor på väggarna. Längst in i badrummet finns duschhörna med takdusch. I övrigt finns här en stor inbyggd spegel, tvättställ med snygg kommod och blandare av mässing, vägghängd WC samt tvättmaskin och torktumlare.

Stilrent och praktiskt kök som snyggt hänger samman med resten av bostadens karaktäristiska industrikänsla. Här finns gott om förvaring i över- och underskåp bakom vit skåpsinredning. Arbetsbänk i betong, blandare i mässing och vitvaror i rostfritt stål. Här finns ugn och mikro i högskåp, induktionshäll, snygg cylinderformad fläkt, kyl/frys samt integrerad diskmaskin. Köket har en öppen planlösning med vardagsrummet som bjuder på härliga och sociala ytor. Golvet är av mörkt parkettgolv och väggarna är i vitt och betong med struktur.

Ljust vardagsrum med öppen planlösning mot köket. Här finns möjlighet att möblera efter önskemål, med t.ex. soffa, matbord och förvaring.

Dokument (pdf)

Planritningar arsredovisning-2019_2.pdf Stadgar.pdf Energideklaration.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 29.88%.

Storlek

Boarea 41.5 kvm.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

99-2105-1-100-5

Våning / hiss

Entréplan
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1959
Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf HSB Stocken
Organisationsnummer: 702002-1858
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 99-2105-1-100-5
Antal lägenheter: 192
Antal lokaler: 4

Föreningen består av 192 lägenheter varav 191 upplåts med bostadsrätt och en disponeras av föreningen. (Dalbobranten 25-27. 29-31. 33-35)

Föreningens medlemmar har tillgång till bastu i port 35, samlingslokal i port 31 och hobbyrum i port 27. I varje hus finns tvättstuga, källarförråd och cykelförråd. I port 31 finns motionsrum med pingisbord, biljardbord, dart samt gym.

Expeditionen finns i port 31 och är öppen måndagar 19.00-19.30

Parkering: Inom föreningen finns det 93 st parkeringsplatser.

TV och bredband: TV-anslutning
Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. (basutbudet ingår i avgiften)
Bredband via ComHem, ingår i månadsavgiften utan extra kostnad.

Gemensamma utrymmen: Gemensamma utrymmen
Det finns bastu, cykelförråd, snickarverkstad, källarförråd, samlingslokal, motionsrum för lättare träning och tvättstuga.

Föreningens ekonomi

Brf Stocken är en bra och populär förening med god ekonomi och låg belåning. Föreningens fastigheter är välskötta och man tittar ständigt på vilka förbättringar som kan göras.

Föreningen uttar en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbeloppet (ca 1183 kr), debiteras säljaren samt pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet (ca 473 kr).

Kontakta föreningens styrelse för att få mer information kring kommande renoveringar och eventuella avgiftshöjningar.

Föreningens renoveringar

Kommande/pågående renoveringar:
Renovering trapphus (20/21)
Solceller (21/22)
Renovering Hissar (23/24)

Gjorda renoveringar:
2019 Renoverat fasaden, bytt ut balkonger och fönster
2015 Utfört en dränering av samtliga hus.
2013/2014 Tvättstugorna renoverades
2009 modernisering av elnät
2007 Installerat fjärrvärme
2004 Balkonger renoverades
2000 byttes samtliga fönster.
1993-1994 byttes samtliga stammar i kök och badrum samt tak och ventilation renoverades.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energiförbrukning: 136 kWh/kvm och år
Energideklarationsdatum: 2015-12-19

TV

Via ComHem basutbudet ingår i avgiften.

Internet

Via ComHem, ingår i månadsavgiften.

Månadsavgift

Avgift: 2 136 SEK / mån

Driftskostnad

443 SEK varav:
Försäkring: 223 SEK
Elektricitet: 220 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.31572 %
Andel av årsavgiften: 0.31572 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy