Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 995 000 SEK / utgångspris
Adress
Tullgarnsgatan 23, Kungsängen, Uppsala
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
83 kvm
Avgift
3 827 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Högt upp i huset med två badrum och inglasad balkong

Välkommen hem till en rymlig trea på våning fem av sju. Här bor ni med två badrum, inglasad balkong, stora ljusinsläpp och en genomtänkt planlösning. Bostaden är del brf Valhall vilket är en stabil och välskött förening där månadsavgiften sänktes med 10 % i januari 2020.

Genom säkerhetsdörren möts ni av en praktisk hall med klinkergolv och gott om förvaring i tre garderober och ett städskåp. Härifrån når ni dessutom bostadens ena badrum vilket är utrustat med dusch och wc. Vidare genom hallen når ni kök och vardagsrum som är sammanlänkade i en öppen planlösning. Köket består av modern utrustning i ljusa toner och vardagsrummet erbjuder gott om utrymme för både soffhörna och matbord invid de stora fönsterpartierna. Detta rum utgör bostadens hjärta varifrån ni når ut såväl till balkong som till bostadens båda sovrum. Balkongen är inglasad, har trall på golvet och nås från både kök/vardagsrum samt det större sovrummet. De två sovrummen är båda smart planerade med generösa golvytor. Det ena sovrummet har dessutom utgång till balkongen samt dörr mot det ena badrummet. Bostadens andra badrum är, förutom dusch och wc, även utrustat med tvättmaskin och torktumlare.

Här bor ni med fantastiskt läge med närhet till härliga promenadstråk längs Fyrisån, Å-riket och dess renoverade åkant med bryggor och planteringar samt grönområden kring Stadsparken. Via gång- och cykelbro till Stadsparken tar ni er enkelt till exempelvis Akademiska sjukhuset och Uppsala Science Park. I centrala och expanderande Kungsängen bor ni även med närhet till matbutik, frisör och restauranger, caféer och förskola. Ett populärt område för alla åldrar och med Anna Petrus park runt hörnet. Det är även perfekt läge för er som pendlar med närhet till Resecentrum och Kungsgatan som tar er enkelt mot E4:an. Endast ca tio minuters promenad till stadskärnan och allt vad staden har att erbjuda!

Välkommen hem!

Beskrivning

Hall
Praktisk hall med gott om förvaring tack vare tre garderober och ett städskåp. Säkerhetsdörr. Målade väggar och klinker.

Badrum 1
Helkaklat badrum utrustat med dusch, spegelskåp, tvättställ, högskåp samt vägghängd toalettstol.

Kök och vardagsrum
I öppen planlösning har ni kök och vardagsrum varifrån ni når den ena balkongdörren. Rummet pryds att stora fönsterpartier, stor social yta och ett modernt utrustat kök. Kökets utrustning består av diskmaskin, kyl och frys i fullhöjd, ugn och mikro i arbetshöjd, spishäll samt infälld fläkt. Målade väggar med tapetserad fondvägg. Parkettgolv.

Balkong
Inglasad balkong med åtkomst från både sovrum 1 och vardagsrum/kök genom helglasade dörrar. Utsikten är mot innergården. Målade väggar och parkett.

Sovrum 1
Rymligt sovrum med åtkomst till både badrum och balkong. Här gott om plats för både dubbelsäng och övriga sovrumsmöbler. Målade väggar och parkett.

Badrum 2
Helkaklat badrum utrustat med tvättmaskin och torktumlare med praktisk bänkyta ovan, dusch, golvvärme, spegelskåp, tvättställ med kommod, vägghängd toalettstol, handdukstork, två väggskåp samt ett högskåp.

Sovrum 2
Sovrum med väl tilltagen golvyta, stort ljusinsläpp och flera garderober. Målade väggar och parkett.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar Brf Valhall.pdf BRF Energideklaration BRF Årsredovisning 2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Kungsängen 23:15, Uppsala kommun, Skattesats 33.1%.

Storlek

Boarea 83 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

Q:618

Våning / hiss

Våning 5 av 7.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 2012
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: BRF Valhall
Organisationsnummer: 769622-0412
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: Q:618
Antal lägenheter: 59
Antal lokaler: 0

Fastigheten utgörs av ett flerbostadshus med 7-8 våningar inklusive källare. Översta våningen utgörs av en indragen terrassvåning. Byggnaden har tre trapphus. Fastigheten innehåller 59 bostadsrättslägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt.
Föreningen har egen hemsida med matnyttig information: http://www.valhallbrf.se

Föreningens ekonomi

Ingen avgiftsförändring planerad (senast kontrollerat 3 maj 2020).
Det är ok med delat ägande i föreningen, max två ägare där fördelningen dem emellan minst skall vara 90% respektive 10%.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: D
Energiförbrukning: 53 kWh/kvm och år
Energideklarationsdatum: 2016-02-05

TV

Bredband genom Ownit.

Internet

Bredband genom Ownit.

Månadsavgift

Avgift: 3 827 SEK / mån
I månadsavgiften ingår värme och kallvatten. Kabel-tv, bredband och telefoni ingår mot en obligatorisk avgift om 220 kr/mån.

Gårdsplats/innergård

Välskött innergård med grönområden, grillplatser samt lekplatser.

Driftskostnad

750 SEK varav:
Försäkring: 200 SEK
VA: 150 SEK
Elektricitet: 400 SEK

Observera att schablonvärden har använts. Hushållsel och varmvatten debiteras efter faktisk förbrukning. Avläsning sker årsvis.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.736 %
Andel av årsavgiften: 1.74 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

Kommande renoveringar:
Inga större renoveringar planerade framöver.

Utförda renoveringar:
2019 - Byte av ventilationsfilter, innergård.
2018 - Installation av fyra laddplatser för elbilar i garaget samt kompletterande stamspolning.
2017 - Stamspolning.
2016 - Målning av soprum samt upprustning av innergård.
2015 - Byte av luftfilter.

Uteplats

Inglasad och rymlig balkong med utsikt mot innergården. Gott om plats för matbord eller soffgrupp.

Bilplats

Det finns en kö till P-platser som hanteras via Skanska. De kostar idag 1104:-/mån och är belägna i källaren på fastigheten. Köpare tar per automatik inte över säljarens P-plats.

Boendeparkering tillämpas i området. Giltigt P-tillstånd erfordras vid de flesta av parkeringsplatserna. Detta är viktigt att komma ihåg då endast en betald biljett från parkeringsautomaten inte räcker som bevis vid en eventuell kontroll.

Övriga utrymmen

I dagsläget finns inga gemensamma utrymmen.
Förråd finns i anslutning till ingång 23 och 27 samt i anslutning till garage.
Kö hanteras via styrelsen. Köpare tar per automatik INTE över säljarens förråd. Förrådshyran är för närvarande 250 kr/st/mån. Föreningen arbetar för att försöka skapa fler förråd.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy