Länk kopierad!

Visningar

sön 31 maj 12:00 - 12:45
Endast bokade visningar. Välkommen att boka dig!
mån 1 jun 17:00 - 17:30
Endast bokade visningar. Välkommen att boka dig!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 495 000 SEK / som utgångspris
Adress
Blåsutgatan 1, Majorna, GÖTEBORG
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
64.2 kvm
Avgift
4 497 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

HÖGT OCH FRITT LÄGE PÅ VÅNING 5 AV 5

Välplanerad och ljus tvåa med balkong högst upp i huset med utsikt mot Älvsborgsbron. En lägenhet i Majorna med stadens puls i närheten och fina promenadstråk vid Klippan och i Slottsskogen.

Beskrivning

Välkommen till en och fin tvåa på våning 5 av 5 med utsikt mot Älvsborgsbron. Här finns både balkong med förmiddagssol och loftgång där man kan ha ett litet cafébord och njuta av den fina utsikten.

Hall med kapputrymme och bra förvaring i 4 garderober. Vardagsrum med vacker fiskbensparkett och genomgång till sovrummet om man så vill. Utsikt över takåsar. Ljust och med plats för både soffgrupp och matbord.

Sovrummet är generöst och här finns det plats för en dubbelsäng. Utgång till den soliga balkongen utan insyn där ni kan njuta av en god fika.

Kök med vita luckor och gott om skåp samt förvaring. Vitvaror i vitt såsom spis, kyl/frys alla ca 5 år.
Vitt kakel ovanför diskbänken. Matbord placeras vid fönstret med fin vy bort mot Älvsborgsbron.

Badrummet är fräscht och fint, det stamrenoverades av föreningen för ca 2 år sedan. Helkaklade väggar och klinkers på golvet. Dusch med glasdörrar, vägghängd toastol och förberett för tvättmaskin.

En välskött förening med tillgång till gästlägenhet. Garageplats ingår i avgiften och ni kan ta hissen ända upp till från bilen till lägenheten!

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Majorna 122:10, Göteborg kommun, Skattesats 32.85%.

Storlek

Boarea 64.2 kvm. Bostadsrättsförening.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

491

Våning / hiss

Våning 5 av 5.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1969-1970
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: Isolerglas
Ventilation: Mekanisk frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf Blåsut
Organisationsnummer: 757200-9285
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 491
Antal lägenheter: 578
Antal lokaler: 0

Brf Blåsut ligger i härliga Majorna i västra centrum, granne med Chapmans Torg, Gråberget och Jaegerdorffsplatsen samt med gångavstånd till Slottsskogen och fina promenadstråk utefter älven. I Majorna råder småskalighet vilket representeras av den mångfald av småbutiker, restauranger och caféer som finns och verkar i stadsdelen. Närhet till älven, kontakt med vatten och sjöfart samt utmärkta kommunikationer är ytterligare fördelar som bidrar till att göra Brf Blåsut till en attraktiv förening att bo i.
På Karl Johansgatan finns affärer, bank, servicebutiker och matbutik. Vid Chapmans torg kan man hitta klädaffärer, bibliotek, apotek och annan service. Nere vid vattnet ligger Klippan och Röda sten med caféer som har utsikt över vattnet och horisonten. Där hittar du även välkända Restaurang Sjömagasinet som serverar högklassiga maträtter.

Bra med kommunikationer i området. Flertalet linjer utanför huset på Karl Johansgatan. Ca 20 minuter med spårvagn till centralstationen.

Bostadsrättsföreningens hus är fördelade på 11 olika fastigheter och som stod färdiga för inlyttning mellan 1967-70. I föreningen finns 578 lägenheter samt lokaler på totalt ca 2 391 kvm. Det finns även fem varmgarage och ett kallgarage. Föreningens fastigheter upplåts med tomträtt (10- respektive 20-årsavtal) med avtal som löper ut och omförhandlas under olika år.

Mycket välskött och attraktiv förening i hus där det genomförs renovering/underhåll enligt underhållsplan som uppdateras och revideras årligen. Elstammar, stam och badrumsrenovering genomförda 2016-19. Se årsredovisningen för mer information om underhåll/renoveringar. Föreningen har även en egen hemsida: www.brfblasut.se.

Föreningen har en god kontroll på sin ekonomi. Det görs årliga avsättningar till framtida underhåll- och investeringsunderhåll. Skuldsättningen i föreningen är mycket låg. Månadsavgiften höjdes 2013 med ca 1,5 % och 2014 med ca 3 %. 1 januari 2015 höjdes avgiften med ca 5 % . (Denna höjning är enligt uppgift från säljare planerad att ske årligen tom 2019). En höjning som ligger i linje med deras framtidsprognoser och som en vikig del i framtida och större underhållsprojekt ( bl a stambyte, badrumsrenovering).

Parkering: Separat kö till p-platser.

TV och bredband: Grundutbud för kabel-TV via ComHem ingår i avgiften.
Bredband via ComHem eller Telias öppna fiber tecknas separat av medlemmarna.

Gemensamma utrymmen: Det finns festlokal och gästlägenhet att hyra, åtta välutrustade tvättstugor, cykelrum, barnvagnsförråd samt tvättplats för bil i garaget.

Föreningens renoveringar

Inga större underhåll planeras efter stamrenoveringen.

Energideklaration

Status: Utförd
Energideklarationsdatum: 2019-05-30
Energiprestanda primärenergital: 135 kWh/kvm och år

TV

Grundutbud för kabel-TV via ComHem ingår i avgiften

Månadsavgift

Avgift: 4 497 SEK / mån
i avgiften ingår värme, VA och kabel-TV. I den här lägenheten ingår även en garageplats i avgiften.

Tillträde

enligt ök

Gårdsplats/innergård

Fina innergårdar med lekplats och gröna ytor.

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.16643 %
Andel av årsavgiften: 0.16643 %
Betalas av: Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Balkong där man kan njuta av en fika.

Bilplats

Garageplats ingår i avgiften!

Övriga utrymmen

Källarförråd

Närområde

Allmänt om området: Majorna är en härlig oas med myllrande folkliv och en känsla av småstad. Vid Mariaplan finns bland annat mysiga caféer, restauranger, blomsteraffär, apotek mm. Fina promenadstråk finns vid Klippan och det är nära till Slottsskogen. Du åker kommunalt med både spårvagn och bussar.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy