Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 195 000 SEK
Adress
Åbylundsgatan 39, Åbylund, LINKÖPING
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
69 kvm
Avgift
2 877 SEK / mån
Rum
3 rum

Lägenhet i fantastisk skick med charmig och fin balkong!

Här erbjuds en exklusiv och modern lägenhet där de öppna ytorna skapar en behaglig harmoni mellan rummen. Ta chansen att bli ägare till ett hem där du kan bo många år utan att behöva tänka på renoveringar.

Det första man möts av i denna bostad är en stor, inbjudande och öppen hall. Det moderna, härliga och underbara köket bjuder på påkostade material, generösa arbetsytor, stora fönster, bänkskiva i ek och gott om plats för matbord och stolar. Rymligt, lättmöblerat och trevligt vardagsrum med fint ljusinsläpp, generösa sällskapsytor och vacker utsikt.

Bostaden har även en balkong där man gärna tillbringar mycket tid under årets varmare månader. Här erbjuds sol hela eftermiddagen och kvällen och plats för ett mindre bord.

Solid och populär Riksbyggenförening med låga avgifter. Föreningen har även många gemensamma utrymmen så som t.ex. tvättstuga, torkrum, övernattningsrum, gym, bastu, relax och gemensamhetslokal som finns att tillgå för medlemmarna.

Här bor ni i ett lugnt område med närhet till City, universitetet, minilivs, pizzeria, Tornby och den fantastiska Rydsskogen. Bra pendlingsläge med närhet till E4:an samt flera busslinjer till resecentrum.

Beskrivning

Hall
Den stora, inbjudande och öppna hallen öppnar upp lägenheten och välkomnar både boende och gäster med vita väggar och parkettgolv.

Kök
Det moderna, härliga och underbara köket har vita väggar och parkettgolv. Utrustningen består av induktionshäll, kyl, frys, ugn, mikrovågsugn, fläkt och diskmaskin. I övrigt erbjuder köket påkostade material, generösa arbetsytor, stora fönster, bänkskiva i ek och gott om plats för matbord och stolar.

Vardagsrum
Vardagsrummet är bostadens givna samlingspunkt ? ett rymligt, lättmöblerat och trevligt rum med parkettgolv och grå väggar. Här erbjuds fint ljusinsläpp, generösa sällskapsytor och vacker utsikt.

Sovrum 1
Från hallen når du lägenhetens master bedroom ? ett stort och harmoniskt rum med parkettgolv och målade väggar. Rummet har rymliga garderober, fint ljusinsläpp och plats för dubbelsäng.

Sovrum 2
Ett stort, rogivande och charmigt sovrum med fint ljusinsläpp, plats för garderob och plats för dubbelsäng. Ljusa väggar och har parkettgolv.

Balkong
Från vardagsrummet når du en charmig och fin balkong med sol hela eftermiddagen och kvällen och plats för ett mindre bord. Här har du fin utsikt mot innergården.

Badrum
Smakfullt och fräscht badrum med klinkergolv och väggar i vitt kakel. Här finns utrustning i form av toalett, duschvägg, kommod, handfat, kombinerad tvättmaskin/torktumlare, handdukstork, spotlights och golvvärme.

Bostadsfakta

Kommun

Linköping kommun, Skattesats 32%.

Storlek

Boarea 69 kvm.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Våning / hiss

Våning 1 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1953-56
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Riksbyggen Linköpingshus nr 10
Organisationsnummer: 722000-2120
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Antal lägenheter: 380
Antal lokaler: 5

Riksbyggen Brf Linköpings hus 10 är en mycket välskött förening i populära Åbylund, föreningen omfattas av 380 bostadslägenheter i varierande storlekar, allt från ettor med kokvrå till lägenheter med 4 rum och kök. Husen byggdes 1953-1956.

Gemensamma utrymmen: Till lägenheten hör ett matkällarförråd och ett rymligt vindsförråd. I trappuppgången finns barnvagnsrum. I samma hus har ni även cykelförråd och tillgång till tvättstuga. Gemensamma utrymmen så som gym, tvättstuga, torkrum, övernattningsrum, relax och gemensamhetslokal finns att tillgå.

Odlingslott finns att hyra kostnadsfritt. För närvarande ingen kö.

I föreningen finns det 187 garageplatser och 175 parkeringsplatser. Till garage och pakeringsplats är det separat kö. Kort kö till p-platserna, längre kö för garage.
Hyra för garage är ca 150-250 kr/mån beroende på storlek och hyra för parkeringsplats är 70 kr/mån.

Föreningens ekonomi

Mycket välskött förening med god ekonomi.
Avgiftshöjningar finns ej planerade 2020-06-18.

Föreningens renoveringar

Delar av stammarna renoverades under 90-talet, resterande stammar renoverades 2008. (relining)
Tvättstugorna är renoverade.
Porttelefon till fastigheternas ytterdörrar har installerats.
Byte till säkerhetsdörrar har skett i varje lägenhet.
Fönster och balkongdörrar målade på södersidan, -11.

Planerat underhåll i form av fasadrenovering samt nya garageportar (varmgarage)

TV

Lägenheterna har Digital-TV via Tele2. Ingår i avgiften.

Internet

Bredband via bredbandsbolaget, 100/100 Mbit/s samt IP-telefoni (fasta avgiften) ingår i månadsavgiften.

Månadsavgift

Avgift: 2 877 SEK / mån
I avgiften ingår värme och vatten.

Driftskostnad

400 SEK varav:
Försäkring: 100 SEK
Elektricitet: 300 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare

Uteplats

Balkong med fint och soligt läge.

Bilplats

I föreningen finns 175 parkeringsplatser, 157 garage samt MC-garage som går att hyra. En P- plats kostar 70 kr/månaden och garage kostar 159- 209 kronor/ månad.

I Åbylund finns även områdesparkering som tecknas via kommunen. Det finns gott om besöksparkeringar i området. På alla typer av platser är det separat kö som gäller.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy