Länk kopierad!

Visningar

sön 31 maj 15:30 - 16:00
Öppen visning - välkommen hem!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 395 000 SEK
Adress
Knutsgatan 10D, Herrgärdet, VÄSTERÅS
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
103 kvm
Avgift
5 259 SEK / mån
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Charmigt i city!

Välkommen till en modern etagelägenhet med mycket dagsljus, behagliga färgval och genomgående fräscha ytskikt.

Det första som möter dig är en inbjudande, öppen och trevlig hall. Därefter kommer ett socialt och stilrent kök med öppen planlösning mot vardagsrummet. Vardagsrummet är stort, lättmöblerat och som gjort för att samlas med familj och vänner. Från vardagsrummet når du även lägenhetens mysiga balkong i soligt söderläge med trätrall och plats för soffgrupp. På entréplanet finns även ett nyrenoverat badrum och ett nyrenoverat sovrum med gott om förvaring. På lägenhetens övre plan finns även här ett nyrenoverat badrum och tre sovrum. Med andra ord, här är det bara att flytta in och trivas!

På klassiska och trivsamma Herrgärdet har du nära till allt som vardagen kräver. I närområdet finns förskola, skola och lekparker. Västerås city med dess breda utbud är endast en kort promenad bort.

Med anledning av Covid 19 har vi tagit fram följande förhållningssätt på våra visningar. Vi tar inte i hand, vi håller avstånd och vi delar inte ut några fysiska visningsprospekt. Allt för att förhindra smittspridning. Du hittar det digitala visningsprospektet under förstabilden på knappen "Prospekt".

Beskrivning

ENTRÉPLAN

HALL
Den inbjudande, öppna och trevliga hallen öppnar upp lägenheten och välkomnar både boende och gäster med vitmålade väggar och klinkergolv (2020). Här finns det mesta man kan kräva av en hall - platsbyggda garderober, goda avhängningsmöjligheter och gott om plats för jackor och skor.

KÖK
Det sociala, stilrena och öppna köket har vitmålade väggar och parkettgolv. Utrustningen består av induktionshäll (2015), två stycken komb. kyl/frys (2020), fläkt (2015) , diskmaskin (2015), ugn (2015) och mikrovågsugn (2015). I övrigt erbjuder köket generösa arbetsytor, en trevlig köksö, öppen planlösning mot vardagsrummet, höga skåp och släta luckor.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är bostadens givna samlingspunkt - ett rymligt, öppet och lättmöblerat rum med parkettgolv och vitmålade väggar. Här erbjuds fint ljusinsläpp, härliga umgängesytor och plats för soffa och matgrupp.

SOVRUM 1
Från hallen når du lägenhetens första sovrum. Ett stort och nyrenoverat rum med parkettgolv (2020) och vitmålade väggar (2020). Rummet har inbyggda garderober.

BADRUM 1
Detta stora, nyrenoverade (2020) och fräscha badrum har toalett, dusch, handfat, spegelskåp och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Klinkergolv och kaklade väggar.

BALKONG
I vardagsrummet finner du en mysig, charmig och ljus balkong med sol hela dagen, trätrall och plats för soffgrupp. Här har du fin utsikt mot innergården och takåsarna.

ÖVREPLAN

SOVRUM 2
Ett stort och charmigt sovrum med vitmålade väggar och parkettgolv.

SOVRUM 3
Ett lite mindre och mysigt sovrum med fint ljusinsläpp och plats för säng. Detta rum med vitmålade väggar och parkettgolv passar utmärkt som gästrum, barnrum eller avlastningsrum.

SOVRUM 4
Detta lite mindre sovrum har parkettgolv och vitmålade väggar, passar utmärkt som antingen barnrum eller kontor.

BADRUM 2
Bostadens andra badrum renoverades även det 2020 och erbjuder toalett, handfat, spegelskåp och dusch. Kaklade väggar och klinkergolv.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Årsredovisning 2019 Gunnar.pdf BRF Stadgar Gunnar.pdf BRF Energideklaration Knutsgatan 10A-D

Länkar

prospekt

Bostadsfakta

Kommun

Västerås kommun, Skattesats 31.49%.

Storlek

Boarea 103 kvm. Enligt bostadsrättsföreningen. Lägenheten är registrerad som 4 rok men används som 5 rok..

Rum

5 rum, varav 4 sovrum.

Lägenhetsnummer

52

Våning / hiss

Våning 2 av 2.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Föreningen

Föreningens namn: Gunnar
Organisationsnummer: 716454-7098
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 52
Antal lägenheter: 129
Antal lokaler: 5

Föreningen äger fastigheten Gunnar 17 med adresserna Karlsgatan 19-23 och 27, Kaplansgatan 3 samt Knutsgatan 4-12. Föreningen bildades 2009. Fastigheten består av 8 huskroppar med totalt 129 lägenheter och 5 lokaler. Knutsgatan 4-12 och Kaplansgatan 3 är byggda 1977-79, Karlsgatan 19 är äldre med ombyggt 1979-80 och Karlsgatan 27 är byggt 1988. Den totala boytan är 10 864 kvm och lokalytan är 516 kvm.

Besök föreningens hemsida: www.brfgunnar.se

Parkering: 2 parkeringsplatser i föreningen. 800 kr/månad. Lång kö.
Boendeparkering via kommunen finns i området 525 kr/mån.

TV och bredband: TV via Comhem, grundutbud ingår i avgiften.
Internet via Fiber, eget abonnemang krävs.

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga finns i husen Karlsgatan 19 och 27 för boende i dessa hus. På Karlsgatan 21 finns tvättstuga för alla låghusen.
Det ingår ett förråd till varje lägenhet. Det finns möjlighet att hyra extra förråd om så önskas. Cykelrum.

Föreningens ekonomi

Föreningen gjorde ingen avgiftsförändring för 2020.

Föreningens renoveringar

2012 - Alla i fastigheten befintliga fönster och balkongdörrar, utom på Karlsgatan 27, byttes ut och har numera treglasfönster. Karlsgatan 27 är byggd senare än övriga byggnader.
2012 - Samtliga balkonger renoverades och trapphusen målades om invändigt på låghusen.
2014 - Alla utanpåliggande trapphustak på låghusen renoverades.
2014 - Montering av 3 st passagegrindar mellan husen efter Karlsgatan och Knutsgatan.
2015/2016 - Renovering av tak och takfot på Karlsgatan 19.
2016 - Målning av trapphus samt dränering på Karlsgatan 19.
2016 - Byte av alla entrédörrar till låghusen.
2016 - Installation av nytt passersystem för hela kvarteret.
2017 - Byte av alla entrédörrar och dörrstängare till låghusen.
2019 - Byte värmesystem
2019 - Fasadrenovering Karlsgatan 19.
2020 - Kulvertbyte samt stamrenovering i låghusen som saknar källare, Knutsgatan 4-10.
Annars finns inga planer på större renoveringar.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energideklarationsdatum: 2019-12-04
Energiprestanda primärenergital: 144 kWh/kvm och år

Månadsavgift

Avgift: 5 259 SEK / mån
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.02861 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare

Uteplats

Balkong i söderläge.

Övriga utrymmen

Förråd.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy