Detta är en förhandsgranskning av objektet. Informationen kan komma att uppdateras.
Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 995 000 SEK / accepterat pris/bud
Adress
Lennart Torstenssons Väg 12 C, CENTRALT NORRTÄLJE, Norrtälje
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
71 kvm
Avgift
3 535 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Vi ordnar även enskilda visningar om så önskas.
Välkommen till en ljus, trevlig, trerumslägenhet i centrala Norrtälje. Välskött bostadsrättsförening med stark ekonomi och låga månadsavgifter

Lägenhetens 71 kvm är väldisponerad med två stora sovrum, rymligt badrum och halvöppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Köket har hög standard och är nyrenoverat under 2020 i samband med att köket flyttades för att skapa den halvöppna planlösning. I köket finns gott om arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Även badrummet är nyrenoverat under 2020 med helkaklade väggar, golvklinkers och tvättmaskin. Master bedroom har platsbyggd garderobsvägg med skjutdörrar och från det andra sovrummet nås den soliga balkongen som är belägen i söder. Även här finns bra garderobsförvaring. Nylagt genomgående ljust golv och infällda spots i taken. Till lägenheten hör ett källarförråd på ca 4 kvm. I källare finns dessutom tvättstugan.

Föreningen består av 31 bostadsrätter med tillhörand och infällda spots i taken.e 8 garage. Huset är välskött och föreningens ekonomi är väldigt god och inga avgiftshöjningar är planerade. Huset är byggt 1958 och har renoverats löpande. Föreningens belåning per kvadratmeter är 2 004 kr vilket är att anse som mycket lågt , 10 000 är att anses som bra .
Balkong i söderläge. Äldre välskött förening med god ekonomi och en trivsam gårdsplats med grillmöjligheter. Lugnt fint läge med direkt närhet till Ica Flygfyren och handelstorg samt busshållplats. På kort avstånd finns tillgång till motionsspår, svamp och bärskogar. Gångavstånd även till Norrtäljes stadskärna och vår vackra hamnmiljö. Välkommen på visning av en trivsam lägenhet!

Beskrivning

Rymlig hall med plats för avhängning av ytterkläder direkt till höger efter ytterdörren.
Genomgående ljust laminatgolv och vitmålade väggar.

Välplanerat kök med vita högblanka köksskåp, och granitfärgad bänkskiva. Utrustningen består av spis, ugn, diskmaskin, rymlig diskho, hel kyl och frys. Kyl och frys är från 2018 och diskmaskin 2015, de övriga vitvarorna är från 2020. I övrigt erbjuder köket gott om utrymme för matplats med utsikt över bostadsområdet.
Köket är flyttat till detta rum under 2019-2020.

Mysigt vardagsrum med gott om plats för en stor soffgrupp och stora fönster ger bra ljusinsläpp. Här finns en klinkerklädd del på ena väggen samt nedfällda lådor som en rad i taket där spotlights är infällda.

Sovrum med gråa tapeter, nytt från i år och skjutdörrsgarderob. I sovrummet finns plats för dubbelsäng.

Sovrum med vita väggar, 3 garderober och plats för dubbelsäng. Härifrån nås balkongen i söder som är inglasad och har trätrall.

Helkaklat duschrum med bruntonat klinkers på golvet, mörkt kakel på väggarna, duschhörna, och vägghängd toalett.Handfatskommod med spegelskåp ovanför och en toppmatad tvättmaskin.

Dokument (pdf)

Planritningar Årsredovisning 2018 Brf Växtriket.pdf Stadgar.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Växtriket, Norrtälje kommun, Skattesats 32.05%.

Storlek

Boarea 71 kvm.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

38

Våning / hiss

Våning 3 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1958
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: BRF Växtriket
Organisationsnummer: 714400-2024
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 38
Antal lägenheter: 31
Antal lokaler: 0

TV och bredband: Kabel-TV: Endast grundutbud ingår.

Bredband: Ja, levereras av Telenor, hastighet Individuellt

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga finns på Lennart torstenssons väg 12 A, torkrum och cykelförråd samt eget förråd i porten.

Föreningens ekonomi

Inga planerade höjningar på månadsavgiften
Föreningens belåning per kvadratmeter är ca 2 000 kr vilket är att anse som mycket lågt ,

Föreningens renoveringar

2015 Källargolv målade samt djuprengöring av trappor.
2014 Helrenovering av tvättstugan och Installation av fiber.
2013 Plantering av häck runt grillplats.Reparation av stängsel mot väster.
2012 Ny torktumlare installerats i tvättstugan.
2012 Grillplats har iordningställts genom att rensa de gamla plattorna från gräs samt en stengrill har byggts.
2011 Stamrenovering.
2010 Installation av ny frånluftsfläkt på taket. Därefter utfördes OVK.2010 Säkerhetsdörrar.
2009 Radonmätning utförd och godkänd.
2009 Upprustning yttertak.
2004 Fönsterbyte.

TV

Kabel Tv via föreningen

Internet

Föreningen ansluten till Telenor

Månadsavgift

Avgift: 3 535 SEK / mån

Gårdsplats/innergård

Trevlig gård med grillplats, gräsytor och växtlighet.

Driftskostnad

300 SEK varav:
Elektricitet: 300 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 4 %
Pantsättningsavgift: 400 SEK
Överlåtelseavgift: 400 SEK
Betalas av: Köpare

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy