Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Axbergsgränd 19, Hagsätra, Bandhagen
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
38 kvm
Avgift
2 488 SEK / mån
Rum
1 rum

låg avgift - Välplanerad - nära tunnelbanan - Bra förvaring

Med hänsyn till Coronaviruset försöker vi minska smittspridningen genom att endast tillhandahålla privata visningar. Kontakta mäklaren för bokning av visningar.

Varmt välkommen till mysiga Axbergsgränd 19. Denna välplanerade och insynsskyddade etta om ca 38 kvm återfinns i ett mycket trivsamt och populärt område med närhet till både service och natur.

Lägenheten erbjuder ett rymligt mysigt ljusgrått vardagsrum med plats för avskiljande vägg och säng eller möjlig sovalkov samt garderob som ger bra förvaring. Stor möbleringspotential. Separat kök med matplats för ca 2 - 4 personer. Ljust badrum med WC och dusch. Till lägenheten följer även ett källarförråd. I avgiften ingår värme, vatten, TV-basutbud, BR-försäkring och bredband.

Stabila Brf Axberget har en god ekonomi och en belåning på endast ca 4700 kr/kvm lägenhetsyta (enl. årsredovisning 2018). Föreningen tillhandahåller parkering och garage med separat kö. Dessutom finns det flera välutrustade tvättstugor med allt som behövs för tvätt av både kläder och textilier.

Sammantaget ett perfekt förstaboende med låg avgift och närhet till goda kommunikationer samtidigt som det ligger med ett lugnt och grönskande läge. Endast 10 min gångavstånd till Hagsätra C och tunnelbanans gröna linje som tar dig in till city på dryga 20 minuter.

Välkommen hem!

Beskrivning

Lägenheten presenteras enligt följande:

Hall: Välkomnande hall med gott om plats för avhängning av kläder. Laminatgolv.

Vardagsrum: Rymligt vardagsrum med målade väggar. Två garderober. Stort fönsterparti som fyller rummet med naturligt ljus. Plats för både trivselmöbel samt soffgrupp. Avskiljande vägg som är lös, kan ingå om så önskas. Plats för sovdel.

Badrum: Ljust badrum med vitt kakel och blå plastmatta. Utrustat med handfat, WC och dusch.

Kök: Ljust och trevligt kök med vita skåpsluckor. Bra med arbetsyta och förvaring. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spis. Matplats för ca 2-4 personer, perfekt för trevliga middagsbjudningar. Bänkskiva i laminat, kakel ovan bänkskiva och gott om förvaring.

Övrigt

KOMMUNIKATIONER
Ca 8-10 minuters promenad till Hagsätra centrum där du kan ta tunnelbanan, och med den gröna linjen nå Stockholms Central på ca 23 min. Buss går även mot Älvsjö Centrum. Där finns flertalet busslinjer samt pendeltåg till bla. Stockholm central. Nattbuss 195 stannar i närhet av bostaden.

OMRÅDE:
Området Hagsätra började byggas 1957. I centrum finns post, bibliotek, apotek, vårdcentral, Vivo, Ica samt ett antal resturanger. Ett stenkast från centrum ligger Vantörs största skola, Hagsätraskolan (1-9). Vill du ha motion ligger Hagsätra IP precis utanför dörren och bjuder på aktiviteter som fotboll, friidrott och ishockey. Promenera i Ormskärrskogen eller ta en promenad till Högdalens Centrum där du finner inomhusbad med gym och gruppträning. I Hagsätra finns Vantörsbornas stora sommaroas, Älvsjöbadet med bassänger, stora gräsytor och aktiviteter för stora och små. Idag växer Hagsätra med bla nyproduktion och ombildningar.

FÖRSKOLOR & SKOLOR:
1.Frövigatan 21-23- Förskola
08-867962
2.Glanshammargatan 11-15 Förskola
08 - 508 201 78
Glanshammarsgatan. 11 BANDHAGEN
3. Kvarntorpsgränd 13-15 Förskola
08 - 508 202 20
Kvarntorpsgränd 13 -15 BANDHAGEN
4. Lillhagsvägen 14 - 16 Förskola
08 - 508 202 31
Lillhagsvägen. 14 -16 BANDHAGEN
5. Hagsätraskolan
08 - 447 16 00
Glanshammarsgatan 11-15 BANDHAGEN

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT:
Bostadsrätten köpes i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen och som köpare har man därför en undersökningsplikt.

VÄRDERING AV ER NUVARANDE BOSTAD:
Vi erbjuder alltid en kostnadsfri värdering av er nuvarande bostad. Detta för att ni lättare ska kunna beräkna en ungefärlig kontantinsats vid ert kommande bostadsköp. Dessutom tittar vi på en preliminär tidplan samt strategi för marknadsföringen i den mån ni önskar.
Ett bra förberedelsearbete tillsammans med vår långa erfarenhet från den lokala marknaden ökar tryggheten för er, när det blir dags att sälja er nuvarande bostad.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar BRF Betyfscertifikat.pdf BRF Årsredovisning Brf Axberget 2018.pdf BRF Energideklaration.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 29.88%.

Storlek

Boarea 38 kvm.

Rum

1 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

370

Våning / hiss

Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Föreningen

Föreningens namn: Brf Axberget
Organisationsnummer: 769608-9635
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 370
Antal lägenheter: 141
Antal lokaler: 3

Tillsammans äger bostadsrättsföreningen Axberget tre byggnader. Utöver detta tillkommer 54 garageplatser och 44 parkeringsplatser.

Parkering: I föreningen finns 44 st p-platser och 54 st garage att hyra för 124 kr/mån resp. 400 kr/mån (ev. kö). Den som hyr en parkeringsplats/garage måste ha en bil/MC för att få en plats tilldelad sig och platsen får inte hyras ut i andra hand. En person som står i kö och tackar nej till en plats hamnar automatiskt sist i kön och nästa person på listan tillfrågas. Eftersom det är ont om p-platser i förhållande till antalet lägenheter så tilldelas endast en p-plats per lägenhet i första hand. Vid försäljning av lägenhet går garaget/p-platsen automatiskt tillbaka in i kön och kan inte övertas av den nya lägenhetsinnehavaren.

TV och bredband: ComHem är föreningens tv-leverantör och de boende har möjlighet till ett basutbud av kanaler att tillgå.

Bredbandsleverantör är Bredbandsbolaget som föreningen har ett avtal med och den mycket låga månadsavgiften debiteras alla medlemmar oavsett användande eller inte.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har ett flertal cykelförråd och barnvagnsförråd.

Ett stort utrymme finns mellan port 23 och 25 med ingång från baksidan av huset.

Ytterligare utrymmen finns vid port 7, 9 och 10 med ingång från husets sida eller baksida.

Förråden är till för förvaring av främst cyklar, barnvagnar och eventuellt mopeder. Dessa utrymmen är inte till för avställning av grovsopor. Utanför alla portar finns dessutom cykelställ att tillgå. Parkering av övriga fordon är inte tillåtet annat än på anvisade parkeringsplatser.

Föreningen har sammanlagt fyra tvättstugor som är placerade i källaren vid port nr 3 med ingång på gaveln.

De två större tvättstugorna har två tvättmaskiner vardera samt torktumlare och torkskåp. De två mindre tvättstugorna består av en så kallad "spontantvätt" som inte kan bokas tidigare än två tvättpass i förväg och en "grovtvätt" med en större maskin och torkskåp.

Till lägenheterna hör ett källarförråd.

Föreningens ekonomi

Inga beslutade avgiftshöjningar i nuläget. Föreningen har underhållsbehov på t.ex fasader och fönster som planeras utföras
om ett par år. Avloppsrör under källargolv ska relinas vilket planerats påbörjas i år. Finansiering av fasader mm ej beslutad men medför sannolikt avgiftsförändring inom några år uppskattningsvis 2020-2022, (kontrollerat 2019-08-13).

Föreningens renoveringar

Byte av balkongplatta, 2018
Renovering av balkonger nr 21-31, 2016
Påbörjad OVK-besikting, 2015
Stamspolning, 2015
Lekplatsbesiktning, 2015
Kodlås till portarna, 2014
Balkongrenovering, 2013
Isolering av vindar, 2013
Nytt fläktsystem för ventilation, 2013
Belysning i källarförråden, 2013
Ny belysning vid portar och gård, 2007-2008
Nya sopluckor installerade i trapphusen, 2007
Renovering och installation av nya tvättstugor, 2007
Installation av bredband, 2007
Ny lekplats och boulebana, 2007
Rustning och komplettering av utemöbler, 2007
Nya rabatter, 2006
Byte av garageportar, 2006
Asfaltering av gård och parkeringsplatser, 2006
Målning av trapphus, 2005
Stambyte, 1995

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 122 kWh/kvm och år
Energideklarationsdatum: 2010-06-23

Månadsavgift

Avgift: 2 488 SEK / mån
I avgiften ingår värme, vatten, TV-basutbud, Källarförråd, BR-försäkring och bredband.

Driftskostnad

320 SEK varav:
Försäkring: 120 SEK
Elektricitet: 200 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.4543 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

- Laminatgolv vardagsrum/hall (2017)

Bilplats

I föreningen finns 44 st p-platser och 54 st garage att hyra för 124 kr/mån resp. 400 kr/mån (ev. kö). Den som hyr en parkeringsplats/garage måste ha en bil/MC för att få en plats tilldelad sig och platsen får inte hyras ut i andra hand. En person som står i kö och tackar nej till en plats hamnar automatiskt sist i kön och nästa person på listan tillfrågas. Eftersom det är ont om p-platser i förhållande till antalet lägenheter så tilldelas endast en p-plats per lägenhet i första hand. Vid försäljning av lägenhet går garaget/p-platsen automatiskt tillbaka in i kön och kan inte övertas av den nya lägenhetsinnehavaren.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy