Länk kopierad!

Visningar

sön 31 maj 11:00 - 11:30
Anmäl er gärna till visning. Önskar ni privat visning kontakta mäklaren.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
645 000 SEK / eller bud
Adress
Vinnerstadsvägen 18G, Dunteberget, MOTALA
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
53 kvm
Avgift
2 994 SEK / mån
Rum
2 rum

Modernt renoverad tvåa

Välkomna till Vinnerstadsvägen 18G och denna smakfullt renoverade tvåa belägen högst upp i fastigheten med fritt läge utan insyn. Yteffektiv planlösning med fullutrustat kök med gott om bänkyta och förvaringsutrymmen, kaklat duschrum med tvättmaskin, rymligt sovrum med inbyggda garderober samt ljust och luftigt vardagsrum med balkong där ni kan njuta av solen större delen av dagen. Till lägenheten hör även två förråd varav ett beläget på vindsvåningen strax ovanför lägenheten och ett i källaren. Fiber finns indraget.

Här bor ni i en stabil bostadsrättsförening med god ekonomi. Föreningen har flera gemensamhetsutrymmen så som övernattningslägenhet och relax med bastu som de boende kan hyra, samlingslokal, gemensamma tvättstugor och torkrum i varje byggnad samt en grönskande innergård med bland annat boulebana och grillplats. Det finns även parkeringsplatser och garage att hyra enligt kösystem. Pizzeria och närbutik finns strax utanför porten. Ni har även närhet till trevliga promenadstråk, bland annat Staffanstorp naturreservat. Busshållplats finns på gångavstånd. För er som pendlar med bil tar du dig smidigt ut till tex Linköpingsvägen, Vadstenavägen och riksväg 50.

Beskrivning

HALL
Välkomnande hall med laminatgolv, tapetserade väggar och spotlights i tak.

KÖK
Fullutrustat kök renoverat cirka 2013 med vita skåpsluckor med vitringlas på överskåpen, laminatbänkskiva, svart kakel ovan arbetsbänk och i övrigt vita tapetserade väggar samt ljus fontapet, spotlights i tak, laminatgolv. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys (2019), inbyggd ugn och microvågsugn, integrerad diskmaskin, spishäll och köksfläkt med rostfri kåpa. Mycket förvaringsutrymme i högskåp med dubbeldörrar samt att takhöjden är maximalt utnyttjad genom att köksskåpen går hela vägen upp till tak.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med laminatgolv (2019) och vitmålade väggar. Väggmonterad tv-möbel samt del av vägg med tegelimitation (2015). Utgång till balkong.

DUSCHRUM
Kaklat duschrum som renoverades i samband med föreningens stambyte. Här finns wc, handfat, dusch och toppmatad tvättmaskin (2017). Vitt kakel på vägg och plastmatta på golv.

SOVRUM
Sovrum med plastmatta på golv och tapetserade väggar. Två inbyggda garderober med skjutdörrar.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration Vinnerstadsvägen 18EFGpdf.pdf Stadgar Viggen 4 (1).pdf ÅR 2018_2019 Viggen 4.pdf Frågelista - bilaga överlåtelseavtal

Länkar

Prospekt

Bostadsfakta

Kommun

Viggen 4, Motala kommun, Skattesats 33.5%.

Storlek

Boarea 53 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

58

Våning / hiss

Våning 3 av 3.
2,5 tr
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1953
Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Självdrag

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: BRF Viggen 4
Organisationsnummer: 724000-1151
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 58
Antal lägenheter: 114
Antal lokaler: 4

BRF Viggen 4 äger fastigheten Viggen 4 i Motala med 114 st lägenheter fördelat på ett, två och tre rum och kök, samt 4 st lokaler. Byggnaderna är uppförda år 1951-1953 och har adress Vinnerstadsvägen 18. Föreningen har tidigare varit med i Riksbyggen men är numera en privat förening. Föreningen är medlem i SBC som hjälper till med ekonomisk förvaltning. Det är en aktiv förening med bland annat en omtyckt kulgrupp som anordnar bingo, grillkvällar, våffelkvällar m.m.

Parkering: Föreningen hyr ut parkeringsplatser, kallgarage och varmgarage (separat kö). Fler parkeringsplatser skall anläggas.

TV och bredband: Kabel-TV via ComHem ingår i månadsavgiften ("3 hål i väggen-uttag"). Internet tecknas av den boende med anslutning via ComHems uttag eller fiber via Telenor (fd Bredbandsbolaget).

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en trevlig gemensam gårdsplats med bland annat boulebana, kolonilotter och grillplats. Soprum med sopsortering finns på gaveln vid 18D. Gemensam tvättstuga och torkrum finns i källaren i varje byggnad. Förråd finns på vinden och matkällarförråd finns i källaren. Det finns även cykelrum, en samlingslokal med övernattningsrum samt en relaxavdelning med bastu som de boende kan hyra.

Föreningens ekonomi

Föreningen har ingen beslutad/planerad avgiftsförändring (info från styrelsen 2020-02-19).

Föreningens renoveringar

Utförda renoveringar: Stambyte ca 1994. Fönsterbyte till 3-glasfönster skedde under början av 2000-talet. Elsanering ca 2010. Fiber ca 2013. Byte av portar samt lägenhetsdörrar (säkerhetsdörr) 2017. Tvätt/behandling av tak 2019/2020. Kommande renoveringar: Fler parkeringsplatser skall anläggas.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energideklarationsdatum: 2020-02-07
Energiprestanda primärenergital: 149 kWh/kvm och år

Månadsavgift

Avgift: 2 994 SEK / mån
I avgiften ingår värme, vatten, sophämtning och kabel-tv.

Tillträde

Tillträde enligt ök

Driftskostnad

610 SEK varav:
Försäkring: 110 SEK
Elektricitet: 500 SEK

Observera att ovanstående kostnader är nuvarande ägares ungefärliga kostnader/förbrukning med två personer boende i hushållet. Driftkostnader är individuella och kan variera.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.9044 %
Andel av årsavgiften: 0.90663 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Säljare

Uteplats

Balkong med tak, sol på dagtid.

Övriga utrymmen

Det finns ett vindsförråd (nr 58) och ett källarförråd tillhörande lägenheten.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy