Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Storvretsvägen 25, Skogås, Skogås
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
52 kvm
Avgift
2 961 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Fin 2:a högst upp i huset

Varmt välkomna till denna trevliga och ljusa lägenhet belägen höst upp i huset. Fin lägenhet med genomgående ljusa väggar och parkettgolv. Här välkomnas man av en stor hall med gott om förvaring i flertalet garderober. Ljust och luftigt vardagsrum med fönster i två väderstreck, praktiskt kök från 2017 med utgång till mysig balkong mot gården. Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. Helkaklat badrum med tvättmaskin. Hiss finns och tvättstuga finns i huset.

Bostaden är belägen i en trevlig förening med lugnt läge nära centrum med service utbud och bra kommunikationer i form av bussar och pendeltåg. Nära Drevviken med trevliga strövområden och badplatser.

Beskrivning

HALL: Hall med gott om förvaring i flera garderober. Ljusa väggar och parkettgolv.

VARDAGSRUM: Ljust och luftigt vardagsrum med fönster i 2 väderstreck. Plats finns för matbord, soffa och tillhörande möblemang.

KÖK: Praktiskt kök som renoverats 2017 med vita skåpsluckor och svart kakel ovan arbetsbänk i laminat. Invid fönster finns plats för matbord för 2-4 personer. I köket finns, induktionshäll, ugn, diskmaskin samt kyl/frys. Från köket når man ut till mysig balkong mot gården.

SOVRUM: Rymligt sovrum med parkettgolv och ljusa väggar. Plats för dubbalsäng och förvaring. Framför fönstret finns en platsbyggd arbetsbänk att använda som t.ex. skrivbord eller sminkhörna.

BADRUM: Helkaklat badrum med grå klinker och vitt kakel. Dusch, tvättmaskin, handfat, spegelskåp och WC.

Övrigt

SKOGÅS
Skogås ligger naturnära men även centralt. Här finns två populära områden med bostadsrätter, Loftvägen och Storvretsvägen som ligger på var sin sida av Skogås centrum och mycket nära kommunikationer. Här skryter de boende om sina trevliga innergårdar, närheten till naturliga strövområden och fina badplatser vid Drevviken. Under kommande år ska det satsas mycket på Skogås med bland annat en ny rackethall och en stor lekpark med skateramper mm.

FÖRSKOLOR OCH SKOLOR
Området har flera bra skolor. Här finns ca nio kommunala, sju enskilda samt en öppen förskola. För att se vilken förskola som ligger närmast denna bostad se www.huddingekommun.se.

Områdets kommunala skolor är Mörtviksskolan (6-11år), Östra grundskolan (6-15år), Sjötorpsskolan (6-11år), Vretskolan (12-15år), Edboskolan (6-12 år), Engelska Skolan Länna samt gymnasieskolan Östra Gymnasiet.
I Skogås finns en fritidsgård samt ett stort utbud av aktiviteter för alla åldrar. Tennis, badminton, basket, dans, fotboll samt en simhall. Vintertid erbjuds skidspår och långfärdskridskoåkning på de plogade sjöarna Drevviken och Magelungen och det finns en Hockeyhall i närliggande Stortorp/Trångsund. Ca 4 kilometer från Skogås ligger Ågesta Friluftsområde med löpspår, Ågesta ridklubb och ridskola, Ågesta Golfklubb med 27 hål, samt brukshundsklubb.

CENTRUM OCH KOMMUNIKATIONER
Här finns ett bra utbud av butiker, restauranger, bank, post, systembolag, bibliotek och vårdcentral.
Från centrum finns pendeltåg till Stockholm och Västerhaninge/Nynäshamn. Tågen går var 15:e minut och restid till T-centralen är ca 20 minuter. Bussar går från Skogås till Farsta, Haninge och Huddinge. Med bil är restiden till centrala Stockholm ca 15 minuter (ej rusningstid) och det är kort bilavstånd till Farsta Centrum samt Länna affärsområde.

Dokument (pdf)

energideklaration.pdf Stadgar.pdf Årsredovisning 2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Huddinge kommun, Skattesats 32.2%.

Storlek

Boarea 52 kvm.

Rum

2 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

637

Våning / hiss

Våning 4 av 4.
Hiss finns.

Föreningen

Föreningens namn: Brf Grannporten
Organisationsnummer: 769615-5857
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 637
Antal lägenheter: 154
Antal lokaler: 4

Brf Grannporten ombildades till bostadsrättsförening under slutet av 2007.
Föreningen består av 6 st flerfamiljshus (byggår 1966) med källare, entréplan och 4 våningar med bostäder. Totalt finns det 154 lägenheter, 4 lokaler samt 208 parkeringsplatser. 3 tvättstugor. Det finns källarförråd och matkällare.

Föreningens ekonomi

Nkg Fastighetsservice AB, sköter den tekniska förvaltningen, 0771-114040.
Castor sköter föreningens ekonomiska förvaltning, 060-128000.
Överlåtsavgift betalas av köparen 1120kr
Pantnoteringsavgift 448kr/pant

Föreningens renoveringar

Större underhåll under åren har inkluderat bl.a. stambyte och nya badrum
(skedde 2007 innan ombildningen), extra isolering av taken (2009),
energibesparande belysning i alla trapphus (2012).
Senaste projekten är byte av de gamla hissarna mot nya.
Fasader, fönsterbeklädnader, balkonger samt yttertak är renoverade ca 1990.

Månadsavgift

Avgift: 2 961 SEK / mån

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy