Länk kopierad!

Visningar

sön 19 apr 13:00 - 13:45
Öppen visning - välkommen!
mån 20 apr 17:15 - 17:45
Öppen visning - välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
8 695 000 SEK / Utgångspris
Adress
Tegnérgatan 45A, 1tr, Vasastan, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
97 kvm
Avgift
2 348 SEK / mån
Rum
4 rum

Sekelskiftesfyra på eftertraktad adress med genomgående planlösning, kakelugn och balkong.

Välkommen hem till den här sekelskiftesfyran på Tegnérgatan 45A. I denna representativa och pampiga jugendbyggnad från 1907 kan bostadsdrömmen bli sann. Bostaden har mängder av klassiska attribut från byggåret, såsom högt i tak, stuckaturer, takrosetter, slipade furugolv, vackra snickerier och kakelugn samt spröjsade fönster. Bostaden disponeras med tre rum i fil mot gata, en serveringshall med serveringsskåp i original och med kök och sovrum in mot gården. Tegnérgatan 45 ligger alldeles intill Tegnérlundens grönskande park. Med en kort promenad når du Odenplan såväl som City med all tänkbar service och kommunikationer.

Beskrivning

HALL
Välkomnande hall med en tidstypisk garderob från byggåret och plats för avhängning.

KÖK
Fint vitt kök från Tibro med släta luckor kombinerat med vitrinluckor. Ovan bänkskivan sitter fin mosaik. Köket är fullt utrustat med spis och keramikhäll, kyl- och frys samt diskmaskin. Från köket når man bostadens balkong som ligger in mot gård i sydöst. Köket har bra plats för matplats. (varmluftsfunktionen i ugnen är defekt)

VARDAGSRUM
Pampigt vardagsrum med två högresta och spröjsade fönster ut mot Tegnérgatan. På golvet ligger tidstypiska furutiljor, väggarna är målade i en ljusgrå kulör och i vardagsrummet finns även bostadens kakelugn. Kakelugnens rökkanal är otät och därför har kakelugnen för tillfället eldningsförbud. Säljaren har tagit in en offert för att få den i brukligt skick.

SOVRUM 1
Det här sovrummet ligger in mot lugn innergård och har snyggt furugolv, målade väggar och stuckaturer och garderober. Här finns god plats för dubbelsäng med nattduksbord.

SOVRUM 2 / MATSAL
Mellan vardagsrummet och sovrum 3 ligger matsalen som har vackert golv av furutiljor, väggarna är målade i en ljusgrå kulör och har stuckaturer.

SOVRUM 3
Det här rummet rymmer både dubbelsäng och nattduksbord samt förvaring genom en klädkammare. Vackert furugolv, målade väggar och stuckatur. Fönsterna är tilläggsisolerade med ytterligare en glasruta.

BADRUM
Helkaklat badrum med klinker på golvet och kakel på väggarna samt golvvärme. Badrummet är utrustat med wc, handdukstork, tvättmaskin- och torktumlare och tvättställ med bra förvaring genom badrumsskåpet. I badrummet finns plats för skötbord eller ytterligare skåp.

BADRUM 2
Stilrent badrum med glasmosaik på väggarna och klinkergolv. Fullt utrustat med vägghängd wc, svängbart handfat för kombinerad duschmöjlighet, handdukstork och spegelskåp. I taket har spotlights fällts in för en bra belysning.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Årsredovisning.pdf BRF Stadgar.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 29.88%.

Storlek

Boarea 97 kvm. Enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Lägenhetsnummer

A-1101

Våning / hiss

Våning 1 av 5.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1907
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Vingråen 34
Organisationsnummer: 702002-5339
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: A-1101
Antal lägenheter: 18
Antal lokaler: 4

Brf Vingråen 34 är en äkta och mycket välskött bostadsrättsförening som äger marken. Föreningen har mycket god ekonomi låg skuldsättning (1.861kr/kvm - ÅR18) och alla de stora renoveringar gjorda.

Parkering: Boendeparkering tillämpas i området. Folkbokförd kan söka tillstånd hos Stockholms Stad, www.stockholm.se.
Det finns flera parkeringshus i området.

TV och bredband: Kabel-TV, bredband och ip-telefoni levereras av Comhem
Föreningen är även ansluten till det kommunala stadsfibernätet.

Grundutbud kabel-tv och bredband ingår i avgiften.
Nätverk i bostaden med uttag i alla rum.

Gemensamma utrymmen: Cykelförråd
Miljörum/soprum
Källar- och vindsförråd

Föreningens renoveringar

2019 - Fasad och fönster mot gård
2018 - Målning av fönster i trapphus
2018 - Målning av yttertak
2017 - Installation av fiber
2017 - Installation ny porttelefon
2014 - Dragning av värmeslingor på tak och i stuprör mot gata och gård
2014 - Montering av snörasskydd
2014 - Underhåll balkonger
2012 - OVK
2008 - Underhåll hiss
2007 - Underhåll balkonger
2004 - Omläggning tak
2004 - Elstambyte
1995 - Stambyte
Föreningen planerar att renovera entrén inom 1-2 år.

Energideklaration

Status: Ej utförd

Månadsavgift

Avgift: 2 348 SEK / mån
Inkl:Värme, VA, kabel-tv och bredband

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en trevlig innergård

Driftskostnad

700 SEK varav:
Försäkring: 300 SEK
Elektricitet: 400 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 3.10900 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Har balkong i sydostläge

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy