Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Myggdalsvägen 104, Centrala Tyresö, Tyresö
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
49.5 kvm
Avgift
2 730 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerad 2:a i centrala tyresö!

Äntligen kommer en lägenhet precis intill centrum ut till försäljning. Här bor du bekvämt och trivsamt i en fin och väldisponerad tvåa med närhet till allt!

- FINT SKICK
- HISSHUS
- NYTTJA SOM EN 2,5:A
- STABIL OCH TRYGG FÖRENING
- NÄRA ALLT

Lägenheten har fina ytskikt, trevligt kök och generösa fönsterpartier som ger rikligt med ljusinsläpp i hela bostaden. Stort vardagsrum med alkov vilket möjliggör att lägenheten kan nyttjas som en 2,5:a. Rymligt lägenhetsförråd hör till lägenheten och är beläget i källaren. I angränsande hus finns även cykel/barnvagn/rullator-förråd samt tvättstuga.
Brf Sjötungan är en av Tyresös absolut bästa föreningar både ekonomiskt samt boendekvalitémässigt med mängder av faciliteter som innehavaren kan nyttja.
Området är väldigt lugnt med vacker parkkänsla bland träd, buskar, grillplatser, idrottsytor samt örtträdgårdar.
På bekvämt promenadavstånd nås Centrala Tyresö erbjuder så som utmärkta kommunikationer, skolor, matbutiker, detaljhandel, apotek, vårdcentral, Bollmoravallen, ishall, simhall, gym samt golfbana. Närmaste förskola finns belägen endast ett stenkast bort. Även mysiga naturområden och promenadstråk finns på korta avstånd.

På det stora hela ett bekvämt och problemfritt boende i hjärtat av Tyresö. Här går det utmärkt att flytta in direkt utan några skavanker att åtgärda.

Beskrivning

HALL
Välkomnande hall med plats för enklare möblering. Plats för avhängning av ytterkläder.

BADRUM
Badrum med våtrumsmatta och våtrumstapet. Badkar, handfat och badrumsskåp samt wc.

KÖK
Rymligt kök med bra förvaring i många lådor och skåp. Spishäll och ugn, spisfläkt, kombinerad kyl/frys samt disko och inbyggd mikrovågsugn. Köksbänk med bra ytor under stänkskydd av kakel. Stort fönster och fint ljusinsläpp

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med stora fönsterpartier. Här får du enkelt plats med både soffa, tv, vardagsrum. Intill finns även en alkov som gör sig utmärkt som matplats eller som sovalkov för den som behöver en extra sovplats.

SOVRUM
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng med nattduksbord såväl och enklare möblemang. Flertalet garderober ger bra förvaring.

ÖVRIGT
Källarförråd.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar Sjötungan 2017 BRF Årsredovisning 2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Tyresö kommun, Skattesats 32.28%.

Storlek

Boarea 49.5 kvm. Area enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Våning / hiss

Våning 3 av 0.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1966
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Ventilation: Mekanisk frånluft
Övrigt: Förråd finns till lägenheten

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Sjötungan
Organisationsnummer: 712400-1467
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Antal lägenheter: 604
Antal lokaler: 5

På föreningens fastigheter finns 24 bostadshus innehållande 604 st lägenheter samt 8 hyresrätter, 5 kommersiella lokaler samt 3 garagehus. 7 st lägenheter är upplåtna med hyresrätt som ungdomsbostäder.
Dessutom finns 273 garageplatser, 31 MC platser och 283 bilplatser samt 38 avgiftsbelagda besöksplatser. HSB ansvarar för kö till parkeringsplats/garageplats.

Det finns gym, utegym, bastu, festlokal/samlingslokal i föreningen. Dessutom finns fotbollsplan och boulebana i området. Ett föreningshus planeras.

Det finns tvättstugor i M20, 64 och 98 där M20 samt 64 har automatisk dosering av tvättmedel.
Grovtvättstuga finns i M20, 64, och 98.
Snabbtvättstuga finns i M20 och 98. Dessa går inte att boka i förväg.
Även 3 st fristående tvättstugor finns att tillgå dygnet runt.
Brf Sjötungan har en gästlägenhet som medlemmar boende i föreningen har möjlighet att korttidshyra till sina gäster. Lägenheten finns på Myggdalsvägen 28 och är endast avsedd för övernattning och korttidsuthyrning.
Lägenheten ligger i markplan och består av 2 rum med sovplats och matplats för sex (6) personer.

Förvaltare: HSB Stockholm.
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Protector.

Föreningens renoveringar

Underhåll har utförts i trapphus, omläggning av tak, tvättstugor delvis genom byggnation av tre fristående tvättstugor, bastu och gym genom flyttning till nya lokaler. Samtliga fasader har bytts ut och balkongerna byggts ut till större och rymligare balkonger.
För tvättstugor och bastu finns elektroniskt bokningssystem.
2016: Installation av styrsystem för värme och ventilation samt OVK utförd. Radonmätning har genomförts och inga åtgärder har varit aktuella.
Renovering av garage A+D utförda.
Fastighetens tekniska utrymmen besiktigade utan anmärkning.

Kommande renoveringar: Fortsatt arbete med garage och bilplatser.
Stambyte kommer ske inom ett par år med en genomförande tid på 5 år. För mer information kontakta ansvarig mäklare.

Energideklaration

Status: Utförd
Energideklarationsdatum: 2018-05-02

TV

Grundutbud av tv-kanaler från ComHem.

Internet

Telenor, tecknas av de boende.

Månadsavgift

Avgift: 2 730 SEK / mån
Inkl. Värme, vatten, kabel-tv och källarförråd.

Driftskostnad

300 SEK varav:
Elektricitet: 300 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.09524 %
Andel av årsavgiften: 0.09524 %
Pantsättningsavgift: 698 SEK
Överlåtelseavgift: 1628 SEK
Betalas av: Säljare

Renoveringar

Kommande: Stambyte, för mer information kontakta mäklaren.

Bilplats

273 garageplatser. Går att hyra för 500 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö.
283 parkeringsplatser. Går att hyra för 250 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Det finns även 31 st MC-platser samt 38 st avgiftsbelagda besöksparkeringar.

Övriga utrymmen

Det finns bastu, cykelförråd, barnvagnsrum, däckgarage, gästlägenhet, festlokal/ samlingslokal, tvättstuga på gården och tvättstuga i angränsande fastigheter.Se bifogad områdeskarta och gå in på Sjötungans hemsida för mer information. www.sjotungan.se

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy