Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Loftvägen 9, Skogås, Skogås
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
86.7 kvm
Avgift
4 228 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

STILREN LÄGENHET MED RADHUSKÄNSLA

Välkomna till denna fina och välplanerade lägenhet med radhuskänsla. Här erbjuds ni en bostad i fint skick med en tilltalande planlösning och nyrenoverat kök ifrån 2018. Här har man en fantastisk uteplats med sol nästan hela dagen. Uteplatsen har ett lummigt och privat läge där ni kan umgås med familj och vänner. En lugn oas om sommaren! Vardagsrum med plats för soffa och matbord med fin parkett på golvet och tre bra sovrum. Gott om förvaring i rymlig klädkammare samt ett fräscht helkaklat badrum och helkaklad gäst-WC.

Brf Skogås 2 är en stabil och välskött förening med god ekonomi och trevlig gemenskap. Föreningen tillhandahåller bland annat övernattningslägenhet, tvättstuga, lekplats, cykelrum och parkeringsplatser.

Från bostaden är det nära till centrum med dagligvarubutiker, serviceutbud, kommunikationer, badplatser, motionsspår och grönområden. Dessutom har man närhet till flertalet förskolor och grundskolor.

Beskrivning

HALL:
Ljus välkomnande hall med gott med plats för avhängning och förvaringsmöjligheter i rymlig klädkammare och garderob. Golvet är belagt med praktiskt klinker innanför entrédörren som sen övergår till ekparkett.

KÖK:
Modernt och nyrenoverat kök från 2018 med svart skåpsinredning med mörkgrått kakel ovanför arbetsbänk. Köket är utrustat med spishäll, fläktkåpa, varmluftsugn, diskmaskin samt kyl/frys. Trevlig matplats invid fönster för c:a 4-6 personer. Härifrån når man ut till altanen/uteplatsen. Vita väggar och laminatgolv.

UTEPLATS:
Stor och lummig uteplats med sol stor del av dagen. En mysig plats att samla familj och vänner för grillning och middag sommartid.

SOVRUM 1:
Mysigt sovrum som vetter ut mot uteplatsen. Här finns plats för dubbelsäng och förvaring. Väggarna är vita och på golvet ligger parkett.

VARDAGSRUM:
Vardagsrum med plats för soffa och matplats om så önskas. Trevligt ljusinsläpp från stort fönsterparti. Vita väggar och parkettgolv.

SOVRUM 2 OCH 3:
Sovrum med plats för säng, skrivbord och annat önskvärt möblemang. Vita väggar med fondvägg.

BADRUM:
Smakfullt renoverat badrum med klinkergolv, kaklade väggar och spotlights i taket. I badrummet finns vägghängd toalett vilket är både praktiskt och snyggt. Dessutom finns här dusch bakom glasväggar och tvättställ med stor vit kommod för extra förvaring.

WC:
Helkaklat badrum med wc och handfat.

Dokument (pdf)

Planritningar arsredovisning 2018.pdf Stadgar 2019.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Huddinge kommun, Skattesats 32.2%.

Storlek

Boarea 86.7 kvm. Enl. föreningens ekonomiska förvaltare.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Lägenhetsnummer

01201

Våning / hiss

Hiss finns.

Föreningen

Föreningens namn: Brf Skogås 2
Organisationsnummer: 712800-0192
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 01201
Antal lägenheter: 226
Antal lokaler: 7

Dubbla tvättstugor finns på Loftvägen 11 och 19. Dessa är renoverade 2004.
Stammar i badrummen är utbytta 1994-1995. P-plats finns att hyra, med eller utan elstolpe. 200kr/månad (utan elstolpe), 230 kr/månad (med elstolpe, f.n kö), garageplats finns att hyra (lång kö). Förrådsutrymme finns i källaren.

Parkering: P-plats går att hyra. Till p-platsen är det separat kö.

Gemensamma utrymmen: Det finns tvättstuga, cykelförråd, källarförråd och samlingslokal.

Föreningens ekonomi

Välskött bostadsrättsförening som inte har behövt höja årsavgifterna nämnvärt de senaste åren, trots större arbeten som fönsterbyte och målning av balkonger etc.

Ekonomisk förvaltning av Castor, tel 060-12 80 00.


Vänligen kontakta föreningens styrelse på brfskogas2@comhem.se för information om kommande renoveringar och avgiftsförändringar.

Föreningens renoveringar

Alla portar har under 2016 försetts med kodlås samt att tvättstugorna har få ett bokningssystem via Internet.
Under 2015 har fiber installerats till fastigheten via Bredbandsbolaget.
Nya fönster 2014.
Relining av köksstammar 2011/2012
Renoverat tak 2003
Stambyte badrum 1994/1995

Månadsavgift

Avgift: 4 228 SEK / mån

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.5732 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1182 SEK
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Bilplats

P-plats går att hyra. Till p-platsen är det separat kö.

Övrigt

SKOGÅS
Skogås ligger naturnära men även centralt. Här finns två populära områden med bostadsrätter, Loftvägen och Storvretsvägen som ligger på var sin sida av Skogås centrum och mycket nära kommunikationer. Här skryter de boende om sina trevliga innergårdar, närheten till naturliga strövområden och fina badplatser vid Drevviken.

SKOGÅS CENTRUM
Här finns ett trevligt centrum med olika butiker samt systembolag, apotek, gym, bibliotek och vårdcentral.
Från centrum avgår pendeltåg till Stockholm och Västerhaninge/Nynäshamn. Tågen går var 15:e minut och restid till T-centralen är ca 20 minuter. Bussar går från Skogås till Farsta, Haninge och Huddinge. Med bil är restiden till centrala Stockholm ca 15 minuter (ej rusningstid) och det är kort bilavstånd till Farsta Centrum samt Länna affärsområde.

FÖRSKOLOR OCH SKOLOR
Det finns nio kommunala och sju enskilda förskolor i Skogås.
Områdets kommunala skolor är Mörtviksskolan (6-12år), Östra Grundskolan, Sjötorpsskolan (6-9år), Vretskolan (10-12år), Edboskolan (6-12 år) samt gymnasieskolan Östra Gymnasiet. Notera att skolor kan göra ändringar och för aktuell och mer information se www.huddingekommun.se

I Skogås finns en fritidsgård samt ett stort utbud av aktiviteter för alla åldrar. Badminton, paddeltennis, squash och andra racketsporter i den nybyggda rackethallen, basket, dans, fotboll på Nytorps Mosse med fin konstgräsplan samt en simhall. Vintertid erbjuds skidspår och långfärdskridskoåkning på de plogade sjöarna Drevviken och Magelungen och det finns en Hockeyhall i närliggande Stortorp/Trångsund. Ca 4 kilometer från Skogås ligger Ågesta Friluftsområde med löpspår, Ågesta ridklubb och ridskola, Ågesta Golfklubb med 27 hål, samt brukshundsklubb.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy