Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Rörstrandsgatan 48A, 2 tr ög, Vasastan/Birkastan, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
50 kvm
Avgift
2 598 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Fantastiskt fin sekelskiftestvåa med balkong i soligt läge, attraktiv planlösning & låg avgift!

Känn dig varmt välkommen till detta otroligt hemtrevliga och charmiga hem på Rörstrandsgatan 48A.

Denna bostad har precis alla dom där detaljerna man önskar sig, med en genomgående och välplanerad planlösning, stora ljusinsläpp med fyra fönster i fil och med en balkong i soligt sydvästläge bor ni här fantastisk bra i ett lugnt gårdshus nära till precis allt som populära Birkastan har att erbjuda. Hela lägenheten genomsyras av en härlig rymd med många tidstypiska sekelskiftesdetaljer bevarade såsom trägolv i original, tilltagen takhöjd och vackra snickerier.

Stort och ljust vardagsrum med plats för soffgrupp och matsalsmöbel. Från vardagsrummet når ni balkongen som vetter mot den lummiga innergården. Rymligt sovrum med dubbla fönster och ingång till generös walk in closet. Snyggt kök med full maskinell standard inklusive vinkyl och ett fint badrum med tvättmaskin. En svårslagen bostad kort och gott!

Föreningen är aktiv, har välfylld kassa och låg belåning.

Beskrivning

HALL
Via säkerhetsdörr nås denna rymliga hall i mitten av bostaden. Här finns plats för både skoställ och hatthylla, rakt fram nås badrummet, till vänster köket och till höger vardagsrummet. Golv av vitbehandlade trätiljor i original.

KÖK
Stilrent bra kök med mycket arbetsyta på bänkskiva i massivt trä, på väggen sitter vita kakelplattor med mörk fog hela vägen upp till taket. Ett avlastande bänkskåp med skiva i Carraramarmor och med två barstolar på plats blir det en kompletterande matplats.

Skåpsluckor och utdragbara lådor har vita fronter med infällda handtag.
Kökets fönster vetter mot den innersta innergården och här finns golvyta för en mindre matplats eller extra förvaring om så önskas. Ett skafferi i originalutförande med speglad dörr sätter en trevlig prägel.

Köket är utrustat med induktionshäll, varmluftsugn och spisfläkt från Siemens, diskmaskin från Bosch, inbyggd kyl/frys från Electrolux och vinkyl från mQuvée. Golv av polerad betong med värmeslingor.


VARDAGSRUM
Härligt trivsamt vardagsrum som är naturligt ljust med ett stort fönster och helglasade dubbeldörrar ut mot den härliga balkongen i soligt sydvästläge där man har möjlighet att grilla (el/gasol). Balkongen vetter mot den lummiga innergården som är en oas under sommarhalvåret med utemöbler och grill.

Rummet har vitbehandlade trätiljor i original och vitmålade väggar.
De stora ytorna gör att man gärna möblerar med soffgrupp, soffbord, tv-möbel, stort matbord, bokhylla i väggnisch, förvaringsmöbel och mer därtill om så önskas.

SOVRUM
Oerhört rogivande sovrum som har precis den där känslan man vill åt. Dubbla stora korsfönster gör att rummet fullkomligt badar i solljus. Det lugna gårdsläget gör att det här är mycket tyst om natten. Rummet är i optimal storlek för dubbelsäng med tillhörande sängbord, här finns även utrymme för t.ex. läshörna med fåtölj, skrivbord eller en barnsäng.
Förvaring finns så det räcker och blir över tack vare en walk in closet som nås ifrån sovrummet, här ligger matta på golvet och det sitter klädhängare i dubbla led upp till tak samtidigt som det också står flera byråer. Både sovrum och walk in closet (under matta) har vitbehandlade trätiljor i original.

BADRUM
Renoverat stilrent badrum med grå klinker på golvet och vita stora kakelplattor med vit fog på väggar.
Badrummet har infällda spotlights i tak och golvet är utrustat med värmeslingor. En måttad väggspegel sitter snyggt i väggnischen med ett handfat i betong under. Den vita kommoden ger bra förvaring.
I övrigt finns här en duschplats med både tak- och handdusch bakom vikbar glasdörr, wc och tvättmaskin från Whirlpool med eget avlopp.


OMRÅDE
Här bor man i lugnt grannskap med direkt närhet till Birkastans välfyllda utbud av restauranger, barer, butiker och serviceutbud. Ett stenkast från porten ligger Karlbergs slott med sina gröna omgivningar och promenadstråk. Vasaparken och Hagaparken med sina badplatser, tennisbanor m.m. ligger likaså inom kort gångavstånd.

KOMMUNIKATIONER
Runt knuten på Karlbergsvägen går innerstadsbussar och tunnelbana nås närmast vid Sankt Eriksplan.
Pendeltåget finns vid Odenplan och flygbussar går vid Sankt Eriksplan samt på Torsgatan.
Flertalet busslinjer finns vid Sankt Eriksplan, Torsgatan och Odenplan.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Energideklaration.pdf BRF Stadgar.pdf BRF Årsredovisning 2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 29.88%.

Storlek

Boarea 50 kvm. Enligt uppmätning.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

33

Våning / hiss

Våning 2 av 4.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1908
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Volotären 24
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 33
Antal lägenheter: 25
Antal lokaler: 0

Brf Volontären 24 är en välskött äkta bostadsrättsförening belägen på Rörstrandsgatan 48 i Birkastan - Stockholm.
Föreningen bildades 2009 och består utav totalt 25 lägenheter med 1 492 kvm boyta. Föreningen har en stor hyresrätt som är en dold tillgång.

Parkering: Boendeparkering gäller för hela Vasastan, till vardags brukar det vara relativt lätt att finna parkering på Rörstrandsgatan.
I närområde finns garagemöjligheter.

TV och bredband: TV via Comhem, ingår i månadsavgiften som obligatorisk kostnad.
100 Mbit bredband via Ownit ingår i månadsavgiften som obligatorisk kostnad.

Gemensamma utrymmen: Källar- och vindsförråd tillhör bostäderna.
Det finns en fräsch tvättstuga i gathusets entréplan.
Barnvagnsrum finns med smidig access utan trappor, cykelförvaring likaså.

Föreningens ekonomi

Brf Volontären 24 klassas som en äkta bostadsrättsförening.
Under 2017 såldes och bebyggdes vindarna som har gett ett stort tillskott på kapital.
Låg belåning med en belåningsgrad på ca 2 800 kr/kvm.
Det finns inga planerade avgiftsändringar baserat på föreningens långtidsplan som sträcker sig till 2033.

Föreningens renoveringar

2019 Fasaduppfräschning av gårdshus mot gård
2019 Installation av räls för barnvagnar i trappa mot gårdshus
2017 Ombyggnation av vind till 3 lägenheter
2017 Byte av portar
2017 Trapphusrenovering inkl. belysning
2017 Byte av hiss
2017 Nytt tak gathus och renoverat tak gårdshus
2014 OVK
2013 Fönster gårdshuset målas om
2013 Balkonger byggdes
2012 Puts på fasad mot gatan lagades
2010 Fönsterrenovering gatuhuset
2010 Stamspolning
1982 Stambyte

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 182 kWh/kvm och år
Energideklarationsdatum: 2010-05-28

Månadsavgift

Avgift: 2 598 SEK / mån
Inkl. värme, VA
72 kr för kabel-TV och 139 kr för 100Mbps fiber tillkommer.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en väldigt trevlig och lummig innergård mellan husen där det finns platsbyggda träbänkar och trevlig stensättning. Under sommartid finns här grillmöjligheter.
Planteringar, träd och buskar tas om hand på ett ypperligt sätt och skapar en oas mitt i city.

Driftskostnad

400 SEK varav:
Försäkring: 150 SEK
Elektricitet: 250 SEK

Schablonkostnad.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 3.27 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy