Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 595 000 SEK / Utgångspris
Adress
Patentgatan 13, Tegnérlunden, VÄSTERÅS
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
74 kvm
Avgift
4 010 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Modern trea med Mälarglimt

På Tegnérlunden finner ni denna smakfulla trerummare om 74 välplanerade kvadratmeter! Här har ni ett boende i toppskick som erbjuder genomgående vitlaserad ekparkettgolv, stor inglasad balkong i fritt läge med utsikt över Mälaren, härliga sällskapsytor och rikligt med ljusinsläpp. Badrummet, som är helkaklat, är utrustat med tvättmaskin, torktumlare samt duschplats. Utöver detta finns ett modernt och stilrent kök som samspelar med vardagsrummet i en öppen planlösning, två rogivande sovrum, praktisk klädkammare samt en stor inglasad balkong i ostört läge! Stabil förening med god ekonomi.
Här bor ni i trivsamma kvarter ett stenkast från matbutik, busshållplats samt grönområden. På behagligt avstånd har ni centrum och centralstationen.

Välkommen hem!

Med anledning av Covid 19 har vi tagit fram följande förhållningssätt på våra visningar. Vi tar inte i hand, vi håller avstånd och vi delar inte ut några fysiska visningsprospekt. Allt för att förhindra smittspridning.

Beskrivning

HALL
Vitlaserat ekparkettgolv och vitmålade väggar.

SOVRUM
Vitlaserat ekparkettgolv och vitmålade väggar. Två garderober.

BADRUM
Helkaklat badrum med hög fräschör. Badrummet är utrustat med WC, tvättmaskin och torktumlare, tvättställ med tillhörande kommod, badrumsskåp och duschplats med glasväggar.

SOVRUM
Vitlaserat ekparkettgolv och vitmålade väggar. Garderober.

KÖK
Vitlaserat ekparkettgolv och vitmålade väggar. Vita kökssnickerier och stavmosaik ovanför bänkskivan. Kökets maskinella utrustning består av fullstor kyl och frys, diskmaskin, diskställ, spishäll, spisfläkt samt varmluftsugn. Gott om utrymme för att stort köksbord. Från köket är utgången till den stora inglasade balkongen med Mälaren i sikte.

VARDAGSRUM
Vitlaserat ekparkettgolv och vitmålade väggar. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Panorama vy över staden och Mälaren.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF stadgar patent 13.pdf BRF Årsredovisning_2018 Patentgatan 13.pdf BRF Energideklaration.pdf

Länkar

Prospekt

Bostadsfakta

Kommun

Västerås kommun, Skattesats 31.49%.

Storlek

Boarea 74 kvm.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

01604

Våning / hiss

Våning 6 av 10.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 2014
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 3-glasfönster

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Tegnérlunden 3
Organisationsnummer: 769630-0941
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 01604
Antal lägenheter: 36
Antal lokaler: 0

Lägenhetsfördelning enligt följande:
13 st 2 rok
17 st 3 rok
6 st 4 rok

Parkering: Föreningen har tillgång till 26 garageplatser i gemensamhet garage för fastigheterna i hela Tegnérlunden och 3 P-platser utomhus. Kostnad för garageplats är 950 kr/månad och det finns ledigt i garaget. P-plats 450 kr/månad. Kö i nuläget.

TV och bredband: I avgiften ingår Viasat bredband (100/100 mbit/s) och TV basutbud.

Gemensamma utrymmen: Låsbara cykelförråd och ett gemensamhetshus ?svarta huset? som har övernattningsmöjligheter.

Föreningens ekonomi

Det kommer ske en avgiftshöjning med 2% i årsskiftet 2020/2021.

Föreningens renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2038.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: C
Energideklarationsdatum: 2019-11-08
Energiprestanda primärenergital: 73 kWh/kvm och år

Månadsavgift

Avgift: 4 010 SEK / mån

Gårdsplats/innergård

Till området yttre gemensamhetsanläggningar i form av grillplats och lekplats.

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 3.032787 %
Andel av årsavgiften: 3.03278 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare

Uteplats

Stor inglasad balkong i söderläge.

Bilplats

Föreningen har tillgång till 26 garageplatser i gemensamhet garage för fastigheterna i hela Tegnérlunden och 3 P-platser utomhus. Kostnad för garageplats är ca 900 kr/månad och för P-plats ca 450 kr/månad. Kö finns i nuläget. Möjligen kan tillfälliga garageplatser hyras ut.

Övriga utrymmen

Källarförråd, gemensamhetslokal och barnvagnsrum.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy