Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 800 000 SEK / Utg.pris
Adress
Meitens väg 9, Gustavsberg Lugnet, Gustavsberg
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
39.7 kvm
Avgift
2 050 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Renoverad och välplanerad 1:a utan insyn

Välkommen till denna fräscha, stora och ljusa etta med nyrenoverat helkaklat badrum med golvvärme, bra förvaringsutrymme och mysig sovalkov. Stor klädkammare och tillhörande förråd ger bra förvaringsutrymme.
Brf Båtsmannen är en stabil förening med bra ekonomi. Bilfri innergård med lekplats och grillplats. Närhet till buss, skola och förskolor samt Gustavsbergs Centrum.

Beskrivning

Entré till hall med hatthylla och avhängningsplats för kläder. Ny säkerhetsdörr installerades 2016. Ingång härifrån till rymlig och väldisponerad klädkammare/förråd som målades om 2015.
Till vänster finns det nyrenoverade helkaklade badrummet och till höger stort vardagsrum med sovalkov. Rakt fram från hallen ligger köket med matplats för fyra personer.
Badrummet, som renoverades 2019, har smakfullt mörkt grått klinkergolv och vita stora kakelplattor på väggar. Golvvärme, WC, handfat med underskåp och spegelskåp samt dusch med glassade duschväggar. Infällda spotlights i taket.
Ljust lättmöblerat vardagsrum med stort fönster mot söder. Rummet är avdelat med draperi till en bra sovalkov med plats för 120 cm bred säng. 2015 monterades nya persienner.
Vitt kök med kyl/frys och spis med häll. Gott om skåpplats och vita fräscha köksluckor. Bänkskiva i träfärgat laminat och rostfri diskbänk med två hoar. Matplats för fyra personer vid sittande bord och fönster mot söder. Nya persienner monterades 2015 även här.
Genomgående ljust målade väggar och vitmålade tak och fina ljusa golv.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar Båtsmannen.pdf BRF ÅR 2018 BRF Båtsmannen.pdf BRF Energideklaration Båtsmannen.pdf Kvalitetsdokument.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Värmdö kommun, Skattesats 31.51%.

Storlek

Boarea 39.7 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen..

Rum

1 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

B 045

Våning / hiss

Våning 2 av 3.
Hiss finns ej.
Hiss saknas

Byggnad

Byggnadsår: 1963
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 2-glas
Ventilation: Självdrag

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Vattenburen

Föreningen

Föreningens namn: Brf Båtsmannen
Organisationsnummer: 714000-0253
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: B 045
Antal lägenheter: 133
Antal lokaler: 2

Brf Båtsmannen har en hemsida där det finns information kring parkeringar och annat att läsa. www.brfbatsmannen.se

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 120 kWh/kvm och år
Energideklarationsdatum: 2009-07-28

TV

Kabel TV, Bredband, Telefoni ? Telenor

Föreningen har avtal med Telenor.

Föreningens medlemmar har tillgång till basutbud T2 Flex vilket ingår i månadsavgiften.
För vidare information hänvisas till www.telenor.se

En digital standardbox ingår i abonnemanget och tillhör lägenheten. Boxen får inte tas med vid avflyttning.

Vid kontakt med Telenor ange att du bor i Brf Båtsmannen, Meitens väg.

Månadsavgift

Avgift: 2 050 SEK / mån
Inkl. uppvärmning, vatten, internet (100Mbit/s) samt basutbud TV (T2 flex Telenor)

Tillträde

Enl. överenskommelse

Driftskostnad

300 SEK varav:
Elektricitet: 300 SEK

Försäkring tillkommer.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.5 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

Badrum totalrenoverat 2019
Klädkammare ommålat 2015
Ny säkerhetsdörr installerat 2015

Uteplats

Saknar balkong

Bilplats

Parkeringsplats går att hyra, separat kö. Ett flertal platser har eluttag för motorvärmare, dessa kostar 125 kr / månad i avgift. Platser utan el kostar 100 kr / månad.

För gäster till boende i föreningen finns 3 st besöksparkeringar.

Närområde

Allmänt om området: Gustavsberg, centralorten i Värmdö kommun, är belägen ca 20 km öster om centrala Stockholm och nås lätt med bil eller buss från Slussen (restid ca 20 minuter). Orten kan även nås med båt och gästhamn finns att tillgå i Gustavsbergs hamn. Här finns Gustavsbergs hamn med sina mysiga restauranger och affärer, vårdcentral, gästhamn och vackra promenadstråk längs vattnet. Och Gustavsbergs centrum som erbjuder banker, frisörer, systembolag, bageri och mataffär för att nämna något. Här finns även bussterminal. I centrum ligger också Ekvallens idrottsplats med konstfrusen bandyplan, ishall, tennishall och sporthall.
Gustavsbergsbadet, en ny badhusanläggning med bl.a. motionsbassäng, rehab bassäng samt en äventyrsavdelning med bl.a. vattenrutschbanor, finns också här. Flera skolor och förskolor ligger i och runt Gustavsberg.
För mer information se kommunens hemsida: www.varmdo.se

Lägenheten är belägen i området Munkmora/Lugnet i Gustavsberg och är centralt beläget i naturskön, lugn och trivsam miljö. Bra kommunikationer med regelbundet täta turer i rusningstrafik via direktbussar till Slussen, restid ca 35 minuter med buss och ca 20 minuter med bil till Slussen. Från lägenheten är det även gångavstånd till Gustavsbergs centrum. I området finns flera förskolor och skolor.
I närområdet finns Värmdö Marknad och Mölnviks köpcentrum. Från lägenheten är det endast ett par minuters gångsavstånd till bl.a. buss 425 och 422.

OM FÖRENINGEN
Brf Båtsmannen har funnits sedan 1963, då husen byggdes. De har 133 lägenheter (1-3 rok) fördelade på 5 huskroppar.
En mysig, bilfri och barnvänlig innergård finns, där både grill- och lekplatser finns att tillgå.
Föreningen har två fina och välutrustade tvättstugor som finns i källaren på Meitens väg 21. Även cykel/barnvagnsrum finns i detta hus.
För ytterligare information om föreningen se deras fina hemsida:
www.brfbatsmannen.se

Överlåtelseavgift om 1183 kr betalas av säljaren.
Pantsättningsavgift om 473 kr betalas av pantsättaren.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy