Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 795 000 SEK / utgångspris
Adress
Tre kronors väg 21, Kvarnholmen, Nacka
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
56 kvm
Avgift
2 899 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Funkispärla med söderbalkong

Charmig och ljus 30-talslägenhet i ett genomgående gott skick och en mysig balkong i fritt och soligt söderläge. Lägenheten karaktäriseras av lättmöblerade rum, stora fönsterpartier och funkisdetaljer såsom dörrspeglar, charmiga element och sin genomtänkta planlösning. Här erbjuds du nylagda golv, ett hemtrevligt kök med nya stommar och luckor från Härjedalskök samt ett rymligt badrum med kakel, klinker och tvättmaskin. Utmärkt förvaring med inbyggda garderober/klädkammare och såväl källar- som vindsförråd.

Kvarnholmen mittemot Djurgården är en helt ny stadsdel med välbevarad karaktär och anrik historia i brytpunkten mellan innerstad och skärgård. Kvarnholmen håller på att växa fram till en attraktiv och levande stadsdel med en stark identitet. Ön kommer blir en kulturell samlingsplats i Stockholm med lokalen "Munspelet" för konserter, scenkonst, mässor, och utställningar. Följer du strandpromenaden runt ön kommer du snart till Kvarnholmens stora grönområde med lekplatser, boulebanor och lummiga skogsgläntor. En bit längre bort planeras det för en gästhamn och marina med kajakuthyrning, seglarskola samt en flytande swimmingpool. Ca 200 meter från bostaden nås det nya närcentrumet med Coop, apotek, bageri och juicebar m.m. På Kvarnholmen finns också läkarmottagning, caféer och ett växande utbud av restauranger. Via Svindersviksbron nås Nacka Forum på bara en dryg kilometers väg, där över 150 butiker, caféer och restauranger står på menyn. Läs mer om utvecklingen på Kvarnholmen och ta en framtida rundtur: http://www.kvarnholmen.com/

Bra kommunikationer in till Slussen och Nacka med såväl buss som pendelbåtar. Ca 2 min till busshållplats och 5 min till hamnen. På båtarna åker du med SL-kortet och tar dig till Nybroplan på ca 20 min eller Frihamnen på ca 30 min. För den aktive finns en ca fyra kilometer lång gång- och cykelbana längs Saltsjöns inlopp mot Slussen och Skeppsbron.

Beskrivning

HALL:
Plats för avhängning via kapphylla och inredd klädkammare. Laminatgolv samt vitmålade väggar.

VARDAGSRUM:
Rymligt och ljust vardagsrum med plats för soffgrupp, tv-bänk och övrigt möblemang efter behag. Vitmålade väggar och laminatgolv.

SOVRUM:
Stort sovrum med plats för dubbelsäng och sängmöbler. Inredd klädkammare. Vitmålade väggar samt laminatgolv. Utgång till träbelagd balkong i fritt och soligt söderläge.

KÖK:
Praktiskt kök med gott om skåpsförvaring och arbetsyta. Rymlig matplats intill stort fönsterparti med grönområde utanför (inga byggplaner). Laminatgolv, vitmålade väggar, vita skåpluckor och lådfronter från Härjedalskök (2018), arbetsyta i rostfritt respektive laminat med vitt kakel ovan. Maskinell utrustning bestående av spis med keramisk häll, spiskåpa, kyl/frys samt diskmaskin.

BADRUM:
Stilrent och rymligt badrum från 2009 med kakel i grått och vitt samt grått klinkergolv. Här finns badkar, tvättställ, elektrisk handdukstork och toppmatad tvättmaskin. Stort fönster.

WC:
Separat wc med handfat och vädringsfönster. Vitmålade väggar och våtrumsmatta.

Förråd:
Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 9 kvm med snedtak och ett källarförråd om ca 3 kvm.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Energideklaration.pdf BRF Stadgar.pdf BRF Brf Smalhusen - Årsredovisning 2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Nacka kommun, Skattesats 30.76%.

Storlek

Boarea 56 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

53

Våning / hiss

Våning 1 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1930
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Ventilation: Mekanisk frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Smalhusen
Organisationsnummer: 769632-0261
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 53
Antal lägenheter: 83
Antal lokaler: 6

Brf Smalhusen består av 83 lägenheter varav 14 st är hyresrätter, fördelade på två huskroppar. Föreningen ombildades 2017 till bostadsrättsförening och har utefter en besiktning av fastigheten avsatt ca 15 miljoner kronor för framtida underhåll kommande 10 år. De kvarvarande hyresrätterna kan ses som en dold tillgång för föreningen.

Parkering: Föreningen har 36 parkeringsplatser för uthyrning i Spisbrödsgaraget, med infart från Kvarnholmsvägen 84-85. Avgiften är 1 400 kr/månad. F.n. 2 platser lediga (2020-04-30). Garageplatsen gäller för bil, mc, moped eller annat fordon. Avgiftsfri korttidsparkering finns efter gatan framför Tre Kronors Väg 11-29, p-skiva 2 timmar. Besöksparkering finns i Spisbrödsgaraget med infart från Kvarnholmsvägen 84-85, 15 kr/tim el. 75 kr/dygn. På Kvarnholmen finns även pool-bilar att ta del av.

TV och bredband: Anslutning till bredband, telefoni och kabel-TV från Com Hem finns indraget i våra fastigheter. Abonnemang ingår inte i hyres- eller månadsavgiften. Du som boende tecknar själva abonnemang med Com Hem.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har två tvättstugor. Båda finns i Gamla Stenhuset, på gatuplan mellan port 13 och 15. Stora tvättstugan har 4 maskiner, varav 1 grovtvättmaskin för mattor, täcken och liknande 1 torktumlare, 1 torkskåp och 1 torkrum. Lilla tvättstugan har 2 maskiner, 1 centrifug, 1 torktumlare, 1 torkskåp och 1 torkrum. Varje tvättstuga har en bokningstavla där du bokar tvättid med cylindernyckeln. Det är viktigt att alla respekterar de bokade tiderna. Om du bokat tid och inte har börjat tvätta inom 30 min, är det tillåtet för någon annan att ta över tvättiden.

Förvaring för cyklar och barnvagnar finns i port 27, Gamla Stenhuset och i port 5, Nya Stenhuset. Boende i Gamla Stenhuset har både vinds- och källarförråd.

Föreningens renoveringar

2018-19 Injustering av värmesystem
2019 Fönsterrenovering (renovering samt byte av innerruta till energiglas)
2019-20 Renovering av fasad - punktinsatser
2019-20 Relining av stammar
2020-21 Skalskydd/portlås kommer att installeras

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 213 kWh/kvm och år
Energideklarationsdatum: 2012-03-07

Månadsavgift

Avgift: 2 899 SEK / mån
Inklusive värme och vatten.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Driftskostnad

485 SEK varav:
Försäkring: 247 SEK
Elektricitet: 238 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.1275 %
Andel av årsavgiften: 1.1628 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare

Bilplats

Föreningen har 36 parkeringsplatser för uthyrning i Spisbrödsgaraget, med infart från Kvarnholmsvägen 84-85. Avgiften är 1 400 kr/månad. F.n. 2 platser lediga (2020-04-30). Garageplatsen gäller för bil, mc, moped eller annat fordon. Avgiftsfri korttidsparkering finns efter gatan framför Tre Kronors Väg 11-29, p-skiva 2 timmar. Besöksparkering finns i Spisbrödsgaraget med infart från Kvarnholmsvägen 84-85, 15 kr/tim el. 75 kr/dygn. På Kvarnholmen finns även pool-bilar att ta del av.

Övrigt

Kvarnholmen har under större delen av 1900-talet präglats av utvecklingsanda och industrialism. Här har det bland annat funnits kafferosteri, stora båtvarv och fabriker för bl.a. pasta, bröd och sill. Stora delar av ön såldes under 1920-talet till KF som 1930 lät bygga personalbostäder, där bland dessa funkislägenheter som nyligen har genomgått en ombildning till bostadsrätter. På 1990-talet lades de sista fabrikerna ner och idag håller ett nytt Kvarnholmen på att skapas där fabrikerna har gjorts om till bostäder, nya bostadshus uppförs och skolor, förskolor och närservice tar plats. Läs mer om utvecklingen och ta en framtida rundtur på: http://www.kvarnholmen.com/

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy